Soslu tavuk göğüs tarifi

Bu tarifi yazmamın sebebi çoğu kişinin tavuğu nasıl kullanabileceğini bilmeyip sadece haşlayarak yiyenler için hazırlıyorum. Çok pahalı bir tarif olmayacak evinizdeki basit baharatlarla akşam yemeğinizi şenlendirebilirsiniz.

Malzemeler :

- Tavuk göğüsü ( Kaç paket alacağınız size bağlı. Eğer evde 3 kişi iseniz 2 paket tavuk göğüsü size yetecektir. Bim den alabilirsiniz gayet lezzetli oluyor. )

- Yoğurt ( Yoğurt kullanmamızın sebebi hem tavuğumuza bir yumuşaklık verecek, hemde kullanacağımız malzemelerin iyice tavuğa işlemesini sağlayacak. 5 Kaşık yoğurt iş görecektir. )

- 2 kaşık zeytinyağ

- Baharatlar ( Kekik, karabiber, pul biber. Burada istediğiniz şeyi koyabilirsiniz. Eğer hesaplı olsun diyorsanız 3 baharatı koymanız kafi olacaktır. )

- Nar ekşisi ( hafif mayhoş bir ve tam damağa vuran bir tat için bence gerekli. 2 yemek kaşığı yeterli olacaktır. )

- Sıvı yağ

- 1 tane malzemeler sığacak kadar kap. ( Kapaklı olması marinasyonu olumlu etkiler. )


Hazırlanışı :

İlk olarak tavuk göğüslerimizi
Ekran Alıntısı.PNG
bu şekilde kesiyoruz ki sos daha fazla tavuğa işlesin ve daha fazla parça çıksın diye. Daha sonra tavukları kapımızın içine koyuyoruz. Üstüne yoğurt (5), zeytinyağ (2) ve baharatları koyup harmanlıyoruz. Ardından nar ekşisini ilave ediyoruz (2) ve marinasyona devam ediyoruz. İyice harmanladıktan sonra 4 saat boyunca kendi haline bırakıyoruz. Şimdi kızartma zamanı. Tavaya çok değil az bir şey sıvı yağ ekliyoruz tavuklarımız yoksa tavaya yapışıp yanar ( Elinizde sprey yağ varsa çok daha hoş olur ). Tavanın bir miktar kızmasına izin verin ve tavukları tavaya atın. Tavukların içinin de dışının da iyi pişmesi için kızartma süremizi ayarlıyoruz isterseniz az pişmiş yersiniz ister çok ( Her iki tarafı içinde 3'er dakika yeterli olacaktır orta ateşte ). Ama size bir tüyo tavuğunuza çatal batırdığınızda çok rahat bir şekilde girip çıkıyorsa pişmiş anlamına gelmekte. Evet son olarak tabii ki servis ediyoruz. Bu tarifin yanına size vermiş olduğum https://www.technopat.net/sosyal/blog/zerdecalli-makarna.3078/ tarifi yanında yemenizi şiddetle tavsiye ederim. Yancı olarak ise güzel bir sebze salata yada herhangi bir sevdiğiniz meze hoş gider.

Herkese iyi hafta sonu dilerim. Afiyet olsun...

Yorumlar

Karnım acıktı ve market soymak yasal değil :D.
Elinize sağlık.
Adana da pek sorun değil.

Evde ne varsa yapıyorum arada bir. En son ki fena değildi. Salça, tereyağı ve zeytin yağı ile un kavurdum. Antep peyniri kaşar olsun diye ince ince dilip maydanoz, domates, ve soğanla birlikte attım. Üstüne ısıtılmış toz biberli ketçap attım. Konserve bezelyeyi suyuyla birlikte attım. Biraz harmanlandıktan sonra üstüne yoğurt ve mayonez ekledim. Son olarak da tat versin ama tam pişmesin diye kırmızı ve yeşil biber attım.

Siz siz olun 300 gram bezelyeye 200 gram un koymayın.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Harleen
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
969
Yorumlar
5
Son güncelleme
Değerlendirme
5,00 yıldız 2 değerlendirme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Harleen adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı