Sosyal Medyada Online Eğitim Çağrısı

Bugün Twitter'da #kabinezkuşağıonlineistiyor hashtag ile online eğitim çağrısı yapılıyor. Anlık olarak bu tag trendler listesinde 1. sırada ve 127k tweet olarak görünüyor.

1638624186623.png


Youtube'ta ise şu anda canlı yayın üzerinden online eğitimle ilgili canlı bir anket düzenleniyor. Anlık olarak 287 katılımcının olduğu ankette %89 online eğitim seçilmiş. Katılımlar hala sürüyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1638624407479.png


Online eğitimi mi yüz yüze eğitimi mi destekliyorsunuz? Bence yüz yüze eğitim daha iyi ama önlemler sıkılaştırılmalı. Online eğitimde bir şey anlayamıyorum desem yalan olmaz.

Yorumlar

Benim için Online eğitim berbat bir şekilde geçti sürekli karşıma sorunlar çıkıyordu. Şu anda yüz yüze eğitim benim için bayağı bir verimli geçiyor. Ama maalesef bir pandemi dönemi içerisindeyiz ve bu Türkiye için pek de iyi geçtiği söylenemez, ben ve ailem şu ana kadar korona virüs olmadık ama olanları ve yakınları ölenleri düşününce empati kurarak bayağı bir üzülüyorum. Bence okullar yüz yüze eğitime devam etmeli ama önlemler epeyi bir sıklaştırılmalı. Bence Online eğitim çağırsın da bulunanların yarısından çoğu (yanlış anlaşılma olmasın herkes böyle düşünmüyordur) okuldan sıkıldıkları için uzaktan eğitime geçmeyi istiyor. Okula gitmek istemeyenlere öneride bulunmak istiyorum; okula gitmek istemiyorsanız açık öğretime geçebilirsiniz. Tabii ki yazdıklarıma katılmayan kişilerde olacaktır, herkesin düşüncesine saygı duyarım. İyi sosyaller.
 
Eğitimin ana unsuru etkileşimdir. Online eğitim olmaz ki sadece iki duyuya hitap eder. Herhangi bir konunun öğretilmesi ya da öğrenilmesinin eğitim ile alakası, sadece o konu özelindedir. Şu ayrımları düzgün koyabilsek, bir de 80 milyonu 127 bin manipülatif mesaj ile değerlendirmesek keşke.
 
Son düzenleme:
Online eğitimde çoğu kişi dersi adam akıllı dinlemiyor bile, herkes başka işlerle uğraşabiliyor, ciddiyet yok. Bence yüz yüze iyi.
 
Açık öğretim varken dengesizlik çıkarmaya ne gerek var ki ?
Online'ı becerebilecek var beceremeyecek var.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Connor The Android
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
1.650
Yorumlar
39
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Connor The Android adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı