Stalinizm nedir? (kısaca)

Sıradaki ideoloji?


  • Oy verenlerin toplamı
    88
Stalinizm nedir?
Stalinizm, 1928-1953 yılları arasında Stalin'in uyguladığı siyasi sistemde kullanılan marksist-leninist ideolojinin teori ve pratiğini anlatır.

Terim ilk kez olumlu anlamda lazar kaganoviç tarafından dile getirilmiş fakat Stalin tarafından reddedilmiştir. Kullanım 30'lu yıllardaki Stalin-troçki arasındaki siyasi kavgada yaygınlaştı.

Stalinizm, bir ideolojiden çok bir yönetim şekli olarak tanımlanır. Stalin ideoloji olarak marksizm-leninizm'i benimsemiştir.
20'lerin sonunda, Stalin bir dizi radikal politikaları yürürlüğe koymuş ve bu politikalar sonucunda sovyetler birliğinin sanayisi ve tarımı önemli ölçüde gelişmiştir.

1667082754016.png


Anket konusunda ben minimum 50 oy geleceğine inanıyorum. 50 oyu geçtiği anda yeni yazı gelecektir.

Yorumlar

Lenin bu adamın başa gelmesini istemezdi. Haklısın.
İstemiyordu zaten. Lenin, kendisinden sonra Troçki'nin gelmesini istiyordu. Zaten Lenin'im sağ koluydu kendisi. Ama Stalin komünist parti genel sekreterliğini kullanarak başa geçti. Ama şöyle bir şey de var; kendisini eleştiriyoruz ama Sovyet ekonomisini şaha kaldırmasını da es geçemeyiz. Karmaşık bir konu.
 
Sovyetler Birliğinin en parlak dönemi Stalin döneminde olmuştur. Belki bu çarkın dönmeye devam etmesi için Stalin gibi gaddar olmak gerekiyordu.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
388526
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
1.724
Yorumlar
20
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
3,50 yıldız
Değerlendirme
5,00 yıldız 2 değerlendirme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

388526 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı