THY Boeing 777 ve Esenboğa Havalimanı Business Deneyimi

Hem Ankara Esenboğa havalimanı uçuş deneyimimi hem de Türk Havayolları'nın en büyük uçağı ile olan uçuş deneyimimi tek bir rehberde toplamak istedim.
Uçuşum 27 Ocak günü TK2171 uçuş kodu ile 20:40 kalkışlı olup 21:50'de İstanbul Havalimanına inişli.

Hava karanlık olduğu için pencereden gökyüzü manzarası çekimi yapamadım ancak havalimanındayken oturduğum koltuğu ve pencere manzarasını görebilirsiniz.
WhatsApp Image 2022-01-28 at 7.42.13 PM.jpeg

Öncelikle Boeing 777, Boeing 747'den sonra en yüksek koltuk kapasitesine sahip uzun menzilli ve geniş gövdeli bir yolcu uçağı. Sahip olduğu GE90 motorları şu anda dünyanın en büyük 2. motoru durumunda. Bu kadar büyük bir uçak ve motorlarına hayranlığım zirvede.
Minik bir hayal kırıklığı yaşadım çünkü Check-in esnasında da gösterilen koltuk düzeni Boeing 787 içindi. Uçağı ilk gördüğümde üzüldüm ancak 777 kesinlikle uçuşumda denk gelmesini isteyeceğim bir uçaktı. En azından A330 gelmedi :D

Ankara Esenboğa havalimanında THY Business Lounge'u havalimanına girdikten sonra sola dönüp sığınağa giden yerde bir asansörle erişiliyor. 0. Kata indikten sonra terminal binasının dışında Lounge girişi var. Buradan girdiğinizde biletleme ve bagaj işlemi yapılıyor. Ben bilmediğim için normal ekonomi uçuşundaki yolcularla aynı yerde biletleme ve bagaj teslimi yaptım. Lounge ikiye ayrılıyor. Classic Plus ve Elite kart sahipleri için ayrı, Elite Plus ve Business yolcuları için ayrı salonlar var.

Salonun içini ve girişini çekemedim maalesef. İçeride bir çok ikram var. Çorbadan tutun hazır sandviçler (çok ufak boyutlarda ) ve bir çok içecek açık büfe şeklinde sunuluyor. İçeride Wi-Fi hizmeti, prizleri rahat koltuklar, şarj ünitesi ve 3 adet televizyon vardı. Yemek yemek ve çalışmak için kullanabileceğiniz masalar da var. Uçuşuma birkaç saat kala gittiğim için rahat ve gayet konforlu bir salondu. Yoğunluk azdı. Uçuş zamanı geldiğinde anons yapılıyor ve hemen yandaki cam alana geçiyoruz. Buradan Business yolcuları için özel bir otobüsle uçağa taşınıyoruz. Daha sonra Business yolcuları için özel bir merdivenle ekonomi sınıfı yolculardan ayrı olarak uçağa binişimiz gerçekleşiyor.

Boeing 777 kabini oldukça geniş. Koltuk düzeni 2-3-2 şeklinde. Yanımda herhangi bir yolcu yoktu. Koltuk arası inanılmaz geniş. Koltuğunuzu yatak yapıp uzanabilirsiniz bile. Koltuğun masaj özelliği dahi var. Masaj özelliği dediğim sırtınızda denk gelen yer şişip iniyor. Ayak desteği de inanılmaz rahattı. Benim koltuğum 7K cam kenarı koltuk. 777'nin motor ve kanadını direkt görebiliyordum. Tabi en son koltuk olduğu için arkadaki ekonomi sınıfı yolcuları da perde kapatılana kadar gördüm. Birisi bana tip tip baktı nedense :/

Kalkıştan önce menü verildi. Menü şu şekilde:
WhatsApp Image 2022-01-28 at 7.40.19 PM.jpeg

Menünün tamamı sizlere sunuluyor. İçecek de isteğiniz üzerine veriliyor. Ben portakal suyunu seçtim ve gerçekten çok lezzetliydi.
Yemekler ise şu şekilde:
WhatsApp Image 2022-01-27 at 10.13.09 PM.jpeg

Yemekler oldukça lezzeliydi. Sarma ve Mangolu Panna Cotta ( Sarı Cheescake'e benzeyen şey ) hayatımda yediğim en güzel yiyeceklerdi. Jira bu kadar kısa iç hatlar uçuşunda tam yemek servisini saçma olduğunu söylüyordu ve %100 haklı da. Yemeğin servis edildikten sonra inişe kadar olan sürede hızlıca yemek zorundasınız. Zaten 50 dakikalık uçuşun 10 dakikası kemerinizi çözebildiğiniz rahat olduğunuz uçuş anı olduğu için yemeği yetiştirmek zorladı.

Genel değerlendirmem:
Çok kez iç hatlar ekonomide uçtum ve gerçekten dibim düştü. 777 ye olan sevgimin yanı sıra sunulan hizmet çok iyiydi. Şu an İstanbul - Ankara Business biletleri 1250 TL öğrenciye 860TL. Ben millerle aldım ancak nasıl ekonomi bilet almak bütçeme uygun ve alabildiğim bir şeyse Business da benim için ekonomik olarak mümkün olursa elbette seve seve Business uçarım. Gerçekten memnun kaldığım ve hoşuma giden bir deneyim oldu. Umarım bir sonraki sefer 787 veya A350 kabinini deneyimlerim ^^

Yorumlar

Business ikramları güzel fakat özel salonun ikramlarını pandemiden dolayı biraz kıstılar. Eskiden çeşit biraz daha fazla idi. İkramları Turkish Doco veriyor gerçek anlamda lezzetli yiyecekleri. Salona geçerken iki ayrı salon var fakat kontrol edilmediği için dilediğiniz salona girebilirsiniz. Normalde Elit üyeler için ayrılan salonda ikram biraz daha çeşitli oluyor. Eskiden kısır vardı şuan yok. 🤩
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Persseus
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
752
Yorumlar
1
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
5,00 yıldız
Değerlendirme
5,00 yıldız 1 değerlendirme

Kişisel kategorisindeki diğer girdiler

  • Tedavi gören kedim hüsniye
    Yaklaşık 1 ay önce araba çarptı arkadaşlar bu kedi önceden de çok güzeldi aslında sokak...
  • Love, Victor Dizisine Bir Şans Ver
    Şu hayatta sınırlarımızın ve bizi biz yapan duygu ve düşüncelerimizi bastırmak için çağımızın...
  • Uykuya Dalmadan Önceki O Düşünce Seremonisi
    Uykuya dalmadan önceki o düşünce seremonisi, Etkiler fazlasıyla çok düşünen bir insanı. Bu...
  • Eko
    Hayatım bir kalp cihazında engebelerle boğuşuyor, Ritimler bir yukarı çıkıyor bir aşağı iniyor...
  • 0. Gün
    Tarih: 6.02.2024 23.58 Kalan Gün: 488 Hedef: En kötü ilk 10 bin Bölüm: Dil Mevcut...

Persseus adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı