THY İle Aktarmalı Uçuş Deneyimi | Ankara - İstanbul - Ordu

Bir çoğunuz genellikle A noktasından B noktasına gitmek için direkt uçuş tercih eder. Bunun mümkün olmadığı durumlar da vardır. Bir yere doğrudan uçuş yoksa aktarmalı uçuş tercih etmeniz gerekebilir. Bugün sizlere Türk Havayolları ile Ankara'dan başlayıp Ordu'da biten aktarmalı uçuş deneyimimi anlatacağım.
stockkkk.jpeg


Normalde Ankara'dan Ordu'ya AnadoluJet üzerinden uçuşlar yapılmakta. Ancak benim aldığım bilet iptal edildiği için Türk Havayolları bana Ankara kalkışlı Economy sınıfı üst limit olmadan istediğim bir biletle değişim hakkı sundu. Ben de daha erken gitmek istediğim için İstanbul aktarmalı bir parkur tercih ettim. Tercih ettiğim bu parkur normalde 1300TL idi. Eğer biletiniz THY tarafından operasyonel nedenlerden dolayı iptal edildiyse benim gibi fiyat farkı ödemeden kalkış noktası aynı olacak şekilde istediğiniz bileti alabiliyorsunuz. Aktarmalı uçuş tercih etmemin 2. sebebi de ekstra mil kazanmaktı. Aktarmalı bir uçuş olduğu için 2 ayrı uçuşa katılıyor bu sayede 2 kere uçmuş gibi mil kazanıyorsunuz.

WhatsApp Image 2022-05-29 at 12.45.04 AM.jpeg


Seferler 1 Mayıs günü gerçekleşti. Ankara'da TK2143 numaralı İstanbul uçuşum için bagaj teslim noktasına gittim. Burada bagajımı teslim ettim ve hem İstanbul hem Ordu seferi için iki biletim birden basıldı ve verildi. Ayrıca bagajımı ek işlem yaptırmadan direkt Ordu uçağına verileceği belirtildi.
Kabin bagajımı aldım ve direkt olarak uçağın kapısına yöneldim. Şansıma Boeing 737-900ER modeli denk geldi. Bu uçak THY'nin diğer Boeing 737-800'leriyle aynı kabin ve koltuklara sahip. Bu yüzden bahsetmeyeceğim.

Uçuş gerçekleşti ve güvenli bir şekilde İstanbul Havalimanı'na ulaştık. Uçakta çok fazla aktarmalı yolcu vardı. Uçaktan indikten sonra bizi Shuttle Bus'larla gelen yolcu havalimanı giriş kapısına getirdiler. Uçuşu İstanbul Havalimanında bitenler direkt bagaj teslimine giderken aktarmalı yolcular sağdaki kapıdan aktarma bölgesine geçtik. Burada tekrar bir güvenlik kontrolü yok ancak bilet kontrolü var. Turnikelere bileti okutup geçebiliyorsunuz. Bu güvenlik aşamasını geçtikten sonra İstanbul Havalimanı İç hatlar gidiş terminaline ulaşmış oluyorsunuz. Buradan direkt kapıya gidebileceğiniz gibi güvenlik noktasına dönüp havalimanında buluşmanız gereken biri varsa buluşabilirsiniz de. Ben babama hediye almıştım onu teslim edecektim ancak Ankara - İstanbul uçağımız 30 dakika rötar yaptı. İki uçuş arasında 2 saat vakit vardı. Ben de direkt kapıya gideceğimi düşündüğüm için babamla buluşamadım ve direkt kapıya gittim. Maalesef ki Ordu'da sis olduğu için Ordu uçuşum da 90 dakika rötar yaptı.
90 Dakikanın sonunda uçağa binişimiz gerçekleşti ve TK2852 seferle Ordu'ya ulaştım.

Aktarmalı uçuş deneyimim bu şekildeydi, eminim ki merak edenler vardır bilgilendirebildiysem ne mutlu bana ☺️
Diğer Blog girdilerime göz atmayı unutmayın😇
Yazar hakkında
Persseus
Merhaba ben Emre Tezcan 😊
21 yaşında üniversite öğrencisiyim. Doğduğumdan beri teknolojiyle içli dışlıyım ve uçakla seyahat etmeyi çok severim.
Blogumda sıklıkla uçuşlarım ve bilgisayar - telefon sektöründe ilgimi çeken şeyleri derleyip paylaşıyorum. Umarım size yardımcı olabiliyorumdur ^^

Yorumlar

2018 de ordu Giresun havalimanına gittim, dünyanın en güvenliksiz havalimanı adayı. İstersen uçaktan indikten sonra piste bile bekleyebiliyorsun çünkü uçağınn2018 de pushback yapabileceği bir terminal ya da apron yoktu.
 
Aktarma bölgesine geçerken bir görevli falan mı yardımcı oluyor yoksa böyle yazı falan var mı ben ilk defa aktarmalı uçuş yapıcam nasıl olacak hiç bilmiyorum
 
Aktarma bölgesine geçerken bir görevli falan mı yardımcı oluyor yoksa böyle yazı falan var mı ben ilk defa aktarmalı uçuş yapıcam nasıl olacak hiç bilmiyorum
Aktarmanızı İstanbul Havalimanı'ndan yapacaksanız zaten iki şekilde yapabilirsin. 1. Yöntem transfer araçlarıyla sizi aktarma kapısının önünde indirecekler. İkincisi ise uçaktan körükle indiğinizde havalimanının içine giderken tabelalar var. Başka uçuşunuz varsa tabelalarla bagaj alımına değil de aktarmaya gideceksiniz.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Persseus
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
906
Yorumlar
10
Son güncelleme

Hayat kategorisindeki diğer girdiler

Persseus adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı