Toshiba P50-B-116 sistemimin kurulum sonrasında beni çıldırtması

Bu sistem beni hakikaten çıldırtacak! Bir APU sistem bile toplamayı düşünüyorum sırf bu sistem yüzden.

Windows 10 sürüm 1809 kullanıyordum. Hem Windows Update üzerinden sürüm yükseltmesi yapamama hem sistemin biraz ağırlaşması hem de bir oyundaki yaptığım bir hatam sonucu bütün her şeyi mahvetmem gibi sebeplerden dolayı format atmaya karar verdim. HDD+SSD kullandığım için zaten çok fazla yedeklenecek verim yoktu.

Sürüm 2004'ün ISO'sunu Medya Oluşturma Aracı ile indirdim ve USB belleğe yazdırdım. Sonra ISO dosyasını seçtim ve kuruluma başladım. Kurulum tam 1 dakika 20 saniye sürdü.

Windows'un kurulumdan daha yavaş olan özelleştirme ekranını geçtikten sonra sırada sürücülerin kurulması kaldı. Intel GPU sürücüsü daha özelleştirme ekranında çalışmıştı, buna çok sevindim. Önce Windows Update'yi açtım ama o sırada arızalı R9 GPU'su da çalıştı. Bir süre sonra sistem dondu. Yeniden açtığımda Windows Update'nin bazı güncelleştirmeleri geri aldığına dair bildirim geldi. Ayrıca Intel GPU sürücüsü ve bunun yanı sıra klavye, dokunmatik fare, Bluetooth, HDD sensörleri, kart okuyucu ve birçok sürücü silinmişti ama AMD sürücüsü yüklüydü.

Sistemi güvenli moda alamadım. Sistemi yeniden başlattığım zaman sürekli donuyordu. Zor bela güvenli moda girdim ve DDU ile sürücüleri kaldırdım. Sırf bu AMD sürücüsünü kaldırmak benim yarım saatimi aldı.

Ardından geldik klavye ve dokunmatik fareye. Hangi tuşa basarsam basayım her ikisi de çalışmıyordu. Aygıt Yöneticisi'nden güncellemeye çalıştım ama nerede... En güncel sürücü deyip durdu ama çalışmıyordu, donanım ünlemliydi. Harici klavye denedim, o da çalışmadı. Sadece USB faremleydim.

Donanım kimliğini aratarak Lenovo'nun bir cihazında da aynı donanımın kullanıldığını öğrendim. Sürücüyü indirdim ama sürüm 2004'ün desteklenmediği hatasını aldım. Sonra Dynabook'un (eski adıyla Toshiba'nın dizüstü sistem bölümü) sitesinden sistemimin destek bölümünden arattım. Windows 10 için çıkmadı. Windows 8.1 için arattım, oradan buldum ve sürücüyü indirip kurdum. Klavye sorunu çözüldü ama dokunmatik yüzey sorunu çözülmedi. Sistemi yeniden başlattım, o da çözüldü. Sırf bu sürücüyü bulmak bile benim yaklaşık 20 dakika yarım saatimi aldı.

Ardından sırada Intel Management Engine Interface'i indirmek kaldı. Intel'in kendi sitesinde Haswell işlemciler için sürücü bulamadım. Lenovo'nun sitesinde çıktı ve hemen indirdim, sorun çözüldü.

Bluetooth var sırada. AC3160'ın sürücüsünü Intel'in sitesinden direkt buldum ve indirdim.

HDD şok sensörünü Dynabook'un sitesinden HDD Protection Utility'i indirerek çözdüm. Aynı şekilde kart okuyucuyu da Dynabook'tan indirdim.

Birkaç ünlemli donanım daha vardı, onları da Dynabook System Driver adındaki yazılımı indirerek çözdüm. Ama Dynabook nasıl sunucular kullanıyorsa, 300 KB/s ile indirmek nedir?

Son olarak Intel'den HD Graphics 4600'ün sürücüsünü indirdim ve Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı donanımından da kurtuldum.

Bütün bunları yapmam iki saati geçti. Bu işin sonunda kan ter içinde kaldım ama başardığıma o kadar mutlu oldum ki...

Son olarak antivirüs, ofis yazılımı ve Magician'ı kurdum.

Veee mutlu son. 😊

Ekran Görüntüsü (10)-2.png


Normalde bu kadar uğraştırmazdı beni, ilk defa böyle yaptı. Her format atışımda böyle olacaksa ohoooo, işimiz var.

Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim, iyi Sosyaller. :)

Son incelemeler

Artıları: Bu işin zorluğunu çok iyi anlatıyor
Eksileri: Bence yok
Gerçekten güzel yazmışsın, bu laptoplara driver kurmak insanı çileden çıkartır.

Yorumlar


Blog girdisi detayları

Ekleyen
yika38
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
347
Yorumlar
2
İncelemeler
1
Son güncelleme
Değerlendirme
5,00 yıldız 1 değerlendirme

Donanım kategorisindeki diğer girdiler

yika38 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı