#TümKademelereUzaktanEğitim Tagı Twitter'de gündemde

Koronavirüs salgını dolayısıyla öğrenciler uzaktan eğitim istiyor. Seslerini duyurmak için Twitter'de Hashtag başlattılar. Twitter'de tüm kademelere uzaktan eğitim adı altında Hashtag başlatıldı. Öğrenciler seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

Uzaktan eğitime gerek olduğunu düşünmüyorum. Gerekli önlemler alındıktan sonra eğitim kesinlikle yüz yüze devam ettirilmeli.

1637238090625.png

Yorumlar

Uzaktan eğitim benim açımdan iyi olurdu. Meslek Lisesi 12. sınıfım ve üniversiteye hazırlanıyorum.

Okul bana boş gelmeye başladı, ilk ay adam akıllı ders işleyememiştik. Haftada 3 gün staj var, 2 gün okul, iki gün okulun kendine hayrı yok. Sınıfımda bir kişi pozitif çıktı, sınıfın kapanması için iki pozitif gerekiyormuş, şaka gibi. Dün otobüsü kullandım ve tıka basa dolmuştu şoför hala "arkaya gidin" diyordu bir de, kim bilir ne kadar öğrenci böyle otobüsler ile okula geliyor.
 
Çok saçma lise 9.sınıfım ve yani anlayın 7-8. sınıf matematiğim yok uzaktan hiçbir şey anlamamışken 9.sınıf matematiğini zar zor anlamaya uğraşırken bir de uzaktan da hayat memat meselesi mi vereyim iki öğrencinin tembelliği neden tüm öğrencileri etkilesin.
 
Eğitim sistemi hiçbir şeye hazır değil. Sınavlar çok acele oldu ve hiçbir şey öğrenmedik. Bu sabah notlarımı kontrol etmek için e-Okul vbs ye girdim fakat çöktüğünü gördüm sizce bu sistem neye hazır? Öğretmenler hala kafalarını toparlamamış ve dünya kendi etraflarında dönüyormuş gibi hareketler sergiliyorlar. Bütün notlarım girilmiş sadece 4 not kaldı ben 9 gündür o notları bekliyorum tabii kim uğraşacak sonuçta benim geleceğim söz konusu. Yaptıkları çok ayıp artık ya sistemi toparlasınlar ya da uzaktan eğitim getirilmeli. Öğretmen öğretemedikten ve uğraşmadıktan sonra öğrenci ne yapsın sonra yok Z kuşağı mal yok ülkeyi kurtaramaz bunlar niye uğraşmıyorlar? Dışarıda ki bir öğrenci yeterli eğitim ile bir bilim adamı bir futbolcu bir mühendis oluyor. Ama burada ki bir öğrenci yetersiz eğitim ile en büyük yıldız olacak iken sönüp gidiyor. Yine boş bir tekne ve yine nereye gideceğini bilmeyen öğrenciler...
 
İsteğe bağlı olabilir. Bazı sağlık problemlerim mevcut ve okula gitmek istemiyorum. Virüse yakalanırsam kurtulma ihtimalim fazla yüksek değil. İsteyenler yüz yüze, istemeyenler uzaktan yapmalı. Sınıftaki akıllı tahtaya mikrofon ve kamera bağlarlarsa hocalar okul saatlerinde tahtadan canlı ders açabilir ve uzaktan bağlananlara da, yüz yüze girenlere de aynı anda ders verebilir.
 
Okuldan kaytarmaya çalışanlar, hayatta bir baltaya sap olamayacaklar orada burada milletin eğitim hakkını gasp etmeye çalışıyor. Sıkıldım artık. Sadece siz çekmiyorsunuz, herkes çekiyor. Tek siz mi otobüste tıkış tepiş giden? Bunlar sadece bahane.

Üniversiteden sonra işe girince sap olmuş mu oluyoruz yani? Kusura bakma ama aklı ve zekası olan, çalışkan olan zaten okul olmasa bile hayatta iyi yerlere gelir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversiteden sonra işe girince sap olmuş mu oluyoruz yani? Kusura bakma ama aklı ve zekası olan, çalışkan olan zaten okul olmasa bile hayatta iyi yerlere gelir.
Aklı olan, çalışkan olan orada burada ağlamaz. Zaten dediğin gibi bir hayali olsa, çalışkan olsa, zeki olsa kendi seçtiği yoldan gider. Sorumluluklarından kaçmaz. Hasta ayağına okuldan kaytarmak için tebeşir tozu yutmaz. Bunlarla hiç uğraşmaz.

Daha sabah kalkıp öğlen dönmeye üşenen adam üniversite kazanacak, hayalinin peşinden koşacak, kendi işini kuracak veya meslek öğrenecek? Kusura bakma ama ailesi elinden tutmayı bırakana kadar yatacak, yiyecek, içecek veya gezecek.
 
Uzaktan eğitimin verimsizliği altyapı yetersizliği, hocaların düzgün bir setup kuramaması, dersi geç başlatmaları vs. arttırılabilir. Düzgün uygulanırsa uzaktan eğitim en verimli eğitimdir. Hocalar da uzaktan eğitim döneminde tembelleşti. Güzel eğitim veremediler. Bunun takibi de nasıl olur bilemiyorum.
 
Benim okuldan kaytarmak gibi bir niyetim yok ama can sağlığımız tehlikede her ne kadar önlemler alınmış olsa dahi, bence şöyle yapmaları lazım; Pazartesi tam gün, salı yarım & çarşamba perşembe cuma uzaktan eğitim olabilir.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
LAPSEKİLLİ BIG SMOKE
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
1.340
Yorumlar
28
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

LAPSEKİLLİ BIG SMOKE adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı