Uçaktaki ateist

Yorumlar

O Ateistler sadece marjinal görünmek için yapıyorlar. Ben de ateistim, uçak Antalya-Ankara uçuşunda Türbülansa girdik hiç öyle bir şey olmadı.
Hocam o anlamda denmemiş ama olsun.

Valla konu sahibi hocam çok net konuşmuş, biraz da kanıtlasaymış daha bir şey istemezdim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kişi ateist ise bunun sebebi din ve tanrı meselesini çoktan kafasında bitirmiş olmasındandır, bunun içinde öyle uzun uzadıya araştırıp akademik çalışma falan yapmanız gerekmez, dinlerin kendi kitaplarını okumanız bile başlı başına yeterlidir, sonrasında bu kitapların başta bilim olmak üzere gündelik yaşantımızda bildiğimiz birçok basit konuyla bile ters düştüğünü gördükçe, dinlerin insanlara emrettiği veya istediği konuları öğrendikçe ki en yaygın dinlerden birinin başta insan hakları evrensel beyannamesiyle bile ters düşmesi buna en basit örnektir, din ve o dinlerin tanrılarının bir grup zeki insan tarafından devletleri veya o dönemdeki küçük toplulukları kontrol altına alıp başta suçu azaltma gibi temel amaçlarla birlikte farklı yan amaçları da güderek üretilmiş hayali olgular olduğunu anlıyorsunuz, hatta birçok imparator, sultan, kral, padişah veya adına ne derseniz deyin bu kişilerin aslında dine inanmaması ve dinlerin hep alt sınıflara uygulanması buna örnek olarak gösterilebilir, bunu fark ettiğiniz andan itibaren bir anda karşınıza gökyüzünden İsa bile inse ki böyle bir şey mümkün değil :) sizi kimse Allah'a veya farklı bir doğa üstü güce inandıramaz, kaldı ki ateizm'in en temel konularından birisi de materyalizmdir, hayalet, Çin, peri, karabasan, ruh, şeytan veya eski ahitte bahsedilen diğer hayali yaratıklara inanan birisi ateist değil büyük ihtimale araştırma ve sorgu aşamasındaki bir agnostiktir, bir ateist asla doğa üstü güçlere inanmaz, çünkü ateizm inanç değil bilgi meselesidir, ateist bilmelidir, bilmiyorsa öğrenmelidir, öğrenemediyse veya hala kafasında soru işaretleri var ve kararsız kalıyorsa o kişi ateist değil agnostik olarak tanımlanır, agnostik, deist, panteist, pandeist gibi kavramlar henüz kafasında net sonuca ulaşamamış kişilerin farklı inanç görüşleridir, araştırdıkça bu kişiler ateist olurlar, zaten bu yüzden en çok duyulan kavram ateizmdir, kimse sağda solda agnostiğim ya da pandeistim demez pek, biraz uzun oldu ancak uzun lafın kısası uçakta düşse, cebrail'de gelse bir ateist hep ateisttir, uçak düşerken Allah diyen ya da dua eden kişi ateist değil farklı bir inanca sahip kişidir, çünkü ateist bilir ki o uçaktan kurtulmasına sebep olacak bir teknoloji yoksa ya da uçak çok alçak bir mesafeden fizik yasalarına göre hayatta kalma ihtimali olacak şekilde hafifçe düşmediyse onu ne Allah ne Ra ne de başka bir tanrı kurtaramaz.
 
Tam olarak öyle değil aslında. İslam'a göre insanın ömrü bellidir. Bundan ne bir saniye fazla ne de bir saniye az yaşayabilir. Bunun yanında, uçak kazalarının bir çoğu insan hatasından kaynaklanmakta.

Açıkçası uçak düşerken tanrıya inanacak bir Ateist bana mantıklı gelmiyor, sonuçta bir kimse akşam imanlı yatıp sabah ateist kalkmıyor. Bu bir süreç. Uzun süreçler beraberinde sağlam temelleri getirir.

Şu da var, uçak kazalarının %70'inde direkt ölüm vardır. Yani pek düşünmeye gerek kalmıyor. :)
 
Ayrıca cümlelerinizde nokta kullanın.

Öncelikle selamlar, yorumu yazmadan önce TDK'de çalışmadığımı belirteyim, diğer arkadaşların da çalıştığını sanmıyorum, bir konu hakkında fikirlerimizi mi paylaşıyoruz yoksa dil ve anlatım dersi sınavında mıyız diye düşündüm "bi" an, bu yüzden nokta virgül ya da tırnak gibi gereksiz konulara saldırmak yerine başlığın ana konusuna odaklanmak daha mantıklı olacaktır.

İslam'da fizik yasalarının dışına çıkmadığını sürekli belirtiyor zaten merak etmeyin. Yâni bir Müslüman'da bu durumda öleceğini bilir ve muhtemelen ağlayarak -cesareti varsa- yüzünü asarak kelime-i şehadet getirir.

Konumuz uçak düşerken Müslüman'ın vereceği tepki değil, ateist olduğunu söyleyen kişinin bu fikirden vazgeçeceği şeklinde mantık dışı fikir.

Kurumlar ve din görevlisi kişiler tarafından yapılan mealler, öğrenilen yeni bilgiler ışığında sürekli olarak değiştirilerek güncellenmektedir, bir önceki ve yeni meale ya da diğer meallere bakarak ama daha da önemlisi bundan sadece 20-30 yıl önceki çevirilere bakarak ayetlerin orijinal hallerine ulaşabilirsiniz, inanmıyorsanız piyasadan 1980, 1970 veya daha eski basım kuranları çok kolay bulabilirsiniz, internetten basit bir web sitesi üzerinden öğreneceğiniz değiştirilmiş kaynaktan daha orijinal ve daha güvenilir olacaktır, ayetlerin sürekli güncellendiği ve diyanetin bu işte öncelik ettiği zaten bilinen bir gerçektir.

Yasin suresi 39-40 ayetlerinin Arapçadan birebir çevrilmiş orijinal halleri alttaki gibidir, herhangi bir Arapça kaynaktan ya da eski basım kitaptan teyit edebilir ve kendinizi kandırmaktan kolayca vazgeçebilirsiniz;
"Ne güneş, aya yetişebilir ve ne gece, gündüzü geçebilir; hepsi de bir gökte yüzüp durur."
"Ay'a gelince, biz onun için de birtakım uğrak yerleri takdir ettik; sonunda O, eski bir hurma dalı gibi döndü"

Ayette yörünge gibi "modern" bilimin kullandığı bir kavram olmadığı gibi parantez içindeki "kafaya göre" eklenen tefsir niyetli sözcükler yok, ayın evreleri gibi bir ibare de yok, yeni meallerde Arapça aslında bulunmayan ama ayetleri modern bilime uydurma telaşıyla yapılan basit birkaç değişiklik var sadece, kaldı ki ayın hareketleri yeryüzünde herhangi bir semavi din henüz yokken bile biliniyordu, astronomi çalışmaları insanlık tarihindeki en eski çalışmalardan biridir, gökte hareket eden bir ışık parçasıyla ilgili yukarıdaki cümleyi kurmak çok zor bir şey olmasa gerek, sonuçta "gökyüzünde yüzüp durur" demesi bile uzay dediğimiz kavramla başlı başına ters düşüyor.

Aynı şey Rahman suresi 5. ayet için de geçerli;
"Güneş de ay da bir hesap iledir."
Gördüğünüz gibi ortada mucizevi, bilime ışık tutan, bilinmesi imkansız gözüken bir şeyden bahsetme durumu falan yok, gayet 12 yaşında bir çocuğun bile gökyüzüne bakarak kurabileceği basitlikte cümlelerden ibaret, tabii siz ısrarla "hayır bu mealler doğru" diyorsanız kitabın orijinal halini inkar etmiş oluyorsunuz, bu durumda kendi kitabını inkar eden ve onun otoriteler tarafından değiştirilmiş halini savunan bir Müslüman olarak mürted durumuna düşüyorsunuz.

Küba Mescidi - Vikipedi
tr.wikipedia.org tr.wikipedia.org

Bu yapı İslam'ın aşırı eski olduğunun da kanıtı.

Bu yapı zaten bizzat Muhammed tarafından yaptırılmış, ortada eski bir şey yok, kaldı ki İslam ibadethaneleri dediğimiz şey Arap ibadethanelerinin İslam'a uyarlanmış halidir, özünde eski Arap inançlarının izlerini taşır

Dinlerin kendi kitaplarını okumanız bile başlı başına yeterlidir, sonrasında bu kitapların başta bilim olmak üzere gündelik yaşantımızda bildiğimiz birçok basit konuyla bile ters düştüğünü gördükçe, dinlerin insanlara emrettiği veya istediği konuları öğrendikçe ki en yaygın dinlerden birinin başta insan hakları evrensel beyannamesiyle bile ters düşmesi buna en basit örnektir.

Lütfen örnek verin...
Her bir örneği buraya tek tek yazmam mümkün değil ama birkaç örnek bırakıyorum;

İ.H.E. B Madde 1,
Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar. Akıl ve vicdanla donatılmışlardır, birbirlerine kardeşlik anlayışıyla davranmalıdırlar.
Kuran,
Gerçeği onaylayanlar, Yahudileri ve Hristiyan'ları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudur. Sizden kim onlarla dost olursa onlardan sayılır. Allah zalim toplumu doğru yola iletmez. (Maide, 51)

İ.H.E. B Madde 3,
Herkesin yaşama hakkı ile kişi özgürlüğü ve güvenliğine hakkı vardır.
Kuran,
Sınırlanmış aylar çıkınca putperestlerle karşılaştığınız yerde savaşın. Onları yakalayın, onları kuşatın ve her hareketlerini izleyin. Tövbe edip namaz kılar ve zekât verirlerse yollarını serbest bırakın. Allah Bağışlayandır, Rahimdir. (Tevbe, 5)

Sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla bir olasınız. Allah yolunda harekete geçinceye kadar onlardan kimseyi dost edinmeyin. Size karşı dönerlerse onları yakalayın, onları bulduğunuz yerde öldürün, onları ne dost ne de yardımcı edinmeyin. (Nisa, 89)

İ.H.E. B Madde 4,
Hiç kimse, kölelik ya da kulluk altında tutulamaz; her türden kölelik ve köle ticareti yasaktır.

Kuran, köleliği kesinlikle yasaklamamıştır, ayrıca bir alttaki ayetteki örnek gibi onlarca ayette kölelerden gayet normal şekilde bahseder ve hatta en ağır suçlardan kabul edilen "cinsel amaçlı kullanılan kölelerden" yani cariyelerden sıkça bahseder, Muhammed'e ise bu konuda koşulsuz olarak sahip olma hakkı vermiştir, Muhammed ve sahabeler başta olmak üzere tüm İslam'i liderler onlarca cariyeye sahip olmuştur, cariye ile ilişki için nikahta gerekmez.

İ.H.E. B Madde 7,
Herkes yasa önünde eşittir ve ayrım gözetilmeksizin yasa tarafından eşit korunmaya hakkı vardır. Herkes, bu Bildirgeye aykırı herhangi bir ayrımcılığa ve ayrımcı kışkırtmalara karşı eşit korunma hakkına sahiptir.
Kuran,
Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen, sahiplenilmiş bir köle ile kendi tarafımızdan güzelce rızıklandırdığımız, o rızıktan gizli ve açık yardım için harcayan kişiyi örnek olarak verir. Bu ikisi hiçbir olur mu? Övgü Allah'adır, ancak çokları bilmezler. (Nahl, 75)

İ.H.E. B Madde 9,
Hiç kimse keyfi olarak yakalanamaz, tutuklanamaz ve sürgün edilemez.
Kuran,
Kendilerine kitap verilenler arasından, Allah'ı ve ahiret gününü onaylamayan, Allah'ın ve elçisinin yasakladığını yasaklamayan ve gerçek dine uymayan kimselerle boyunlarını eğip elleriyle tazminat ödeyinceye kadar savaşın.(Tevbe, 29)

Bunlara ek olarak modern bilimle tamamen ters düşen onlarca ayette var, bunlar Kehf, Lokman, Zulkarneyn ve Fussilet surelerindeki dağların depremi önlemek için çakıldığı ki dağlar depremi önlemez tam tersine depremi tetikler, güneşin çamura battığı, gökteki yıldızların ve ayın dünyaya düşeceği, göğü tutmak için direk gerekmediği, yani gökyüzünün katı bir madde gibi imaj edilmesi, göğe kubbe denmesi gibi kesinlikle mantıksız ifadelerden oluşan ayetler, bu konuyu araştırmak isteyen insanlar için kaynak çok ama ortalama 70 yıl yaşayacak bir insan olan ben için tüm bunları buraya tek tek yazacak zaman yok, tabii İHEB ile Kuran'ın zıt düştüğü konular için bundan sonra son bir cevap daha yazacağım.

Şunu da söylemeden gitmek istemiyorum, Kuran eğer Allah tarafından yazdırılan bir kutsal kitapsa, onda tek bir hata dahi olmamalı, çünkü Allah "kusursuzdur" değil mi :) yukarıdaki tek bir ayet bile Kuran'ın kutsallığına darbe vururken onlarca ayetin baştan aşağı yanlış olması, arapça dil bilgisi hatalarıyla dolu olması, Allah'ın kendi yarattığı insanlara beddua etmesi gibi konuları göz önünde bulundurduğumuzda artık kutsal ve sihirli perdenin yavaşça düştüğünü ve tarihteki 3000'den fazla diğer din gibi tamamen silinip tarihe gömüleceği gerçeğini maaleef kabul etmek zorundayız, sonuçta Odin, Zeus ve Ra'da bir zamanlar gerçekti :)
 
Son düzenleme:
*İHEB = İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi


İHEB Madde 1-
Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakimindan esit dogarlar. Akil ve vicdana sahiptirler, birbirlerine karsi kardeslik anlayisiyla davranmalidirlar.

Al-i Imran/28. Müminler, müminleri birakip da kâfirleri dost edinmesin. Kim bunu yaparsa, artik onun Allah nezdinde hiçbir degeri yoktur. Ancak kâfirlerden gelebilecek bir tehlikeden sakinmaniz baskadir. Allah, kendisine karsi (gelmekten) sizi sakindiriyor. Dönüs yalniz Allah'adir.

Nisa/144. Ey iman edenler! Müminleri birakip da kâfirleri dost edinmeyin; (bunu yaparak) Allah'a, aleyhinizde apaçik bir delil mi vermek istiyorsunuz?

Tevbe/29. Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kildigini haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savasin.

Muhammed/ 35. Üstün durumda iken gevseyip barisa çagirmayin. Allah sizinle beraberdir. O amellerinizi asla eksiltmeyecektir.

Bakara/223. Kadinlariniz sizin için bir tarladir. Tarlaniza nasıl dilerseniz öyle varin. Kendiniz için önceden (uygun davranislarla) hazirlik yapin. Allah'tan korkun, biliniz ki siz O'na kavusacaksiniz. (Yâ Muhammed!) müminleri müjdele.
(Kadının onur ve kişilik hakları hiçe sayılarak; eşya, mal derekesine düşürülmesi.)
***

İHEB Madde 2-
Herkes, irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal veya baska bir görüs, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, dogus veya herhangi baska bir ayrim gözetmeksizin bu Bildirge ile ilan olunan bütün haklardan ve bütün özgürlüklerden yararlanabilir.

Ayrica, ister bagimsiz olsun, ister vesayet altinda veya özerk olmayan ya da baska bir Egemen'lik kisitlamasina bagli ülke yurttasi olsun, bir kimse hakkinda, uyrugunda bulundugu devlet veya ülkenin siyasal, hukuksal veya uluslararasi statüsü bakimindan hiçbir ayrim gözetilmeyecektir.

Maide/ 51. Ey iman edenler! Yahudileri ve Hristiyan'lari dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafini tutarlar). Içinizden onlari dost tutanlar, onlardandir. Süphesiz Allah, zalimler topluluguna yol göstermez.
***

İHEB Madde 3-
Yasamak, özgürlük ve kisi güvenligi herkesin hakkidir.

Tevbe/ 5. Haram aylar çikinca müsrikleri buldugunuz yerde öldürün; onlari yakalayin, onlari hapsedin ve onlari her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eger tevbe eder, namazi dosdogru kilar, zekâti da verirlerse artik yollarini serbest birakin. Allah yarligayan, esirgeyendir.

Nisa/ 89. Sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla esit olasiniz. O halde Allah yolunda göç edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin. Eger yüz çevirirlerse onlari yakalayin, buldugunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardimci edinmeyin.
***

İHEB Madde 4-
Hiç kimse kölelik veya kulluk altinda bulundurulamaz, kölelik ve köle ticareti her türlü biçimde yasaktir.

Bakara/178. Ey iman edenler! Öldürülenler hakkinda size kisas farz kilindi. Hüre hür, köleye köle, kadina kadin (öldürülür). Ancak her kimin cezasi, kardesi (öldürülenin velisi) tarafindan bir miktar bagislanirsa artik (taraflar) hakkaniyete uymali ve (öldüren) ona (gereken diyeti) güzellikle ödemelidir. Bu söylenenler, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Her kim bundan sonra haddi asarsa muhakkak onun için elem verici bir azap vardir.

Bakara/221. Iman etmedikçe putperest kadinlarla evlenmeyin. Begenseniz bile, putperest bir kadindan, imanli bir câriye kesinlikle daha iyidir. Iman etmedikçe putperest erkekleri de (kizlarinizla) evlendirmeyin. Begenseniz bile, putperest bir kisiden inanmis bir köle kesinlikle daha iyidir. Onlar (müsrikler) cehenneme çagirir. Allah ise, izni (ve yardimi) ile cennete ve bağışlanmaya çağırır, gerektikçe hatırlasınlar diye insanlara âyetlerini açıklar.

Nisa/92. Yanlislikla olmasi disinda bir müminin bir mümini öldürmeye hakki olamaz. Yanlislikla bir mümini öldüren kimsenin, mümin bir köle azat etmesi ve ölenin ailesine teslim edilecek bir diyet vermesi gereklidir. Meğerki ölünün ailesi o diyeti bagislamis ola. (Bu takdirde diyet vermez). Eger öldürülen mümin oldugu halde, size düsman olan bir toplumdan ise mümin bir köle azat etmek lâzimdir. Eger kendileriyle aranizda antlasma bulunan bir toplumdan ise ailesine teslim edilecek bir diyet ve bir mümin köleyi azat etmek gerekir. Bunlari bulamayan kimsenin, Allah tarafindan tevbesinin kabulü için iki ay peş peşe oruç tutmasi lâzimdir. Allah her seyi bilendir, hikmet sahibidir.

Maide/89. Allah, kasitsiz olarak agzinizdan çikiveren yeminlerinizden dolayi sizi sorumlu tutmaz, fakat bilerek yaptiginiz yeminlerden dolayi sizi sorumlu tutar. Bunun da keffâreti, ailenize yedirdiginiz yemegin orta hallisinden on fakire yedirmek, yahut onlari giydirmek, yahut da bir köle azat etmektir. Bunlari bulamiyan üç gün oruç tutmalidir. Yemin ettiginiz takdirde yeminlerinizin keffâreti iste budur. Yeminlerinizi koruyun (onlara riayet edin). Allah size âyetlerini açikliyor; umulur ki sükredersiniz!
***

İHEB Madde 5-
Hiç kimseye iskence yapilamaz, zalimce, insanlik disi veya onur kirici davranislarda bulunulamaz ve ceza verilemez.

Maide/38. Hirsizlik eden erkek ve kadinin, yaptiklarina karsilik bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir.

Maide/33. Allah ve Resûlüne karsi savasanlarin ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalisanlarin cezasi ancak ya acimadan öldürülmeleri, ya asilmalari, yahut el ve ayaklarinin çaprazlama kesilmesi, yahut da bulunduklari yerden sürülmeleridir. Bu onlarin dünyadaki rüsvayligidir. Onlar için ahirette de büyük azap vardir.

Muhammed/4. (Savasta) inkâr edenlerle karsilastiginiz zaman boyunlarini vurun. Nihayet onlara iyice vurup sindirince bagi sikica baglayin (esir alin). Savas sona erince de artik ya karsiliksiz veya fidye karsiligi saliverin. Durum su ki, Allah dileseydi, onlardan intikam alirdi. Fakat sizi birbirinizle denemek ister. Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onlarin yaptiklarini bosa çikarmaz.

Nur/2. Zina eden kadin ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inaniyorsaniz, Allah'in dininde (hükümlerini uygularken) onlara aciyacaginiz tutmasin. Müminlerden bir grup da onlara uygulanan cezaya sahit olsun.

Nur/4. Namuslu kadinlara zina isnadinda bulunup, sonra (bunu isbat için) dört sahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artik onlarin sahitligini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdirlar.

Nisa/34. Allah'in insanlardan bir kismini digerlerine üstün kilmasi sebebiyle ve mallarindan harcama yaptiklari için erkekler kadinlarin yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadinlar itaatkârdir. Allah'in kendilerini korumasina karsilik gizliyi (kimse görmese de namuslarini) koruyucudurlar. Bas kaldirmasindan endişe ettiginiz kadinlara ögüt verin, onlari yataklarda yalniz birakin ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eger size itaat ederlerse artik onlarin aleyhine baska bir yol aramayin; çünkü Allah yücedir, büyüktür.

Nisa/15. Kadinlarinizdan fuhus yapanlara karsi aranizdan dört sahit getirin. Eger sahitlik ederlerse, o kadinlari ölüm alip götürünceye yahut Allah onlara bir yol açincaya kadar evlerde hapsedin.
***

İHEB Madde 6-
Herkesin, her nerede olursa olsun, hukuksal kisiliginin taninmasi hakki vardir.

Tevbe/29. Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kildigini haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savasin.

Bakara/223. Kadinlariniz sizin için bir tarladir. Tarlaniza nasıl dilerseniz öyle varin….
***
 
Son düzenleme:
İHEB Madde 7-

Herkes yasa önünde esittir ve ayrim gözetilmeksizin yasanin korunmasindan esit olarak yararlanma hakkina sahiptir. Herkesin bu Bildirgeye aykiri her türlü ayrim gözetici isleme karsi ve böyle islemler için yapilacak her türlü kiskirtmaya karsi esit korunma hakki vardir.

Nahl/75. Allah, hiçbir seye gücü yetmeyen, baskasinin Mali olmus bir köle ile katimizdan kendisine verdigimiz güzel riziktan gizli ve açik olarak harcayan (hür) bir kimseyi misal verir. Bunlar hiç esit olurlar mi? Dogrusu hamd Allah'a mahsustur. Fakat onlarin çogu (bunu) bilmezler.

Nahl/76. Allah, su iki kisiyi de misal verir: Onlardan biri dilsizdir, hiçbir şey beceremez ve efendisinin üstüne bir yüktür. Onu nereye gönderse bir hayir getiremez. Simdi, bu adamla, dogru yolda yürüyerek adaleti emreden kimse esit olur mu?
***

İHEB Madde 8-
Herkesin anayasa ya da yasayla taninmis temel haklarini çigneyen eylemlere karsi yetkili ulusal mahkemeler eliyle etkin bir yargi yoluna basvurma hakki vardir.

Maide/45. Tevrat'ta onlara söyle yazdik: Cana can, göze göz, buruna burun, kulaga kulak, dise dis (karsilik ve cezadir). Yaralar da kisastir (Her yaralama misli ile cezalandirilir). Kim bunu (kisasi) bagislarsa kendisi için o keffâret olur. Kim Allah'in indirdigi ile hükmetmezse iste onlar zalimlerdir.

Maide/47. Incil'e inananlar, Allah'in onda indirdigi (hükümler) ile hükmetsinler. Kim Allah'in indirdigi ile hükmetmezse iste onlar fâsiklardir.
***

İHEB Madde 9-
Hiç kimse keyfi olarak yakalanamaz, tutuklanamaz ve sürgün edilemez.
***

İHEB Madde 10-
Herkesin, hak ve yükümlülükleri belirlenirken ve kendisine bir suç yüklenirken, tam bir sekilde davasinin bagimsiz ve tarafsiz bir mahkeme tarafindan hakça ve açik olarak görülmesini istemeye hakki vardir.

Tevbe/29. Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kildigini haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savasin.
***

İHEB Madde 11-
1. Kendisine bir suç yüklenen herkes, savunmasi için gerekli olan tüm güvencelerin tanindigi açik bir yargilama sonunda, yasaya göre suçlu oldugu saptanmadikça, suçsuz sayilir.

2. hiç kimse islendigi sirada ulusal ya da uluslararasi hukuka göre bir suç olusturmayan herhangi bir eylem veya ihmalden dolayi suçlu sayilamaz. Kimseye suçun islendigi sirada uygulanabilecek olan cezadan daha agir bir ceza verilemez.

Maide/38. Hirsizlik eden erkek ve kadinin, yaptiklarina karsilik bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir.

Tevbe/5. Haram aylar çikinca müsrikleri buldugunuz yerde öldürün; onlari yakalayin, onlari hapsedin ve onlari her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eger tevbe eder, namazi dosdogru kilar, zekâti da verirlerse artik yollarini serbest birakin. Allah yarligayan, esirgeyendir.
***

İHEB Madde 12
Hiç kimsenin özel yaşamına, ailesine, evine ya da yazışmasına keyfi olarak karışılamaz, onuruna ve adına saldırılamaz. Herkesin, bu gibi müdahale ya da saldırılara karşı yasa tarafından korunma hakkı vardır.

Nur/2. Zina eden kadin ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inaniyorsaniz, Allah'in dininde (hükümlerini uygularken) onlara aciyacaginiz tutmasin. Müminlerden bir grup da onlara uygulanan cezaya sahit olsun.
***

İHEB Madde 13-
1. Herkesin bir devletin topraklari üzerinde serbestçe dolasma ve oturma hakki vardir.

2. Herkes, kendi ülkesi de dahil olmak üzere, herhangi bir ülkeden ayrilmak ve ülkesine yeniden dönmek hakkina sahiptir.

Tevbe/ 28. Ey iman edenler! Müsrikler ancak bir pisliktir. Onun için bu yillarindan sonra Mescid-i Haram'a yaklasmasinlar. Eger yoksulluktan korkarsaniz, (biliniz ki) Allah dilerse sizi kendi lütfundan zengin edecektir. Süphesiz Allah iyi bilendir, hikmet sahibidir.
***

İHEB Madde 14-
1. Herkesin zulüm altinda baska ülkelere siginma ve siginma olanaklarindan yararlanma hakki vardir.

2. Gerçekten siyasal nitelik tasimayan suçlardan veya Birlesmis Milletlerin amaç ve ülkelerine aykiri eylemlerden dogan kovusturma durumunda bu haktan yararlanilamaz.
***

İHEB Madde 15-
1. Herkesin bir yurttasliga hakki vardir.

2. hiç kimse keyfi olarak yurttasligindan veya yurttasligini degistirme hakkindan yoksun birakilamaz.
***

İHEB Madde 16-
1. Yetiskin her erkegin ve kadinin, irk, yurttaslik veya din bakimlarindan herhangi bir kisitlamaya ugramaksizin evlenme ve aile kurmaya hakki vardir.

Bakara/221. Iman etmedikçe putperest kadinlarla evlenmeyin. Begenseniz bile, putperest bir kadindan, imanli bir câriye kesinlikle daha iyidir. Iman etmedikçe putperest erkekleri de (kizlarinizla) evlendirmeyin. Begenseniz bile, putperest bir kisiden inanmis bir köle kesinlikle daha iyidir. Onlar (müsrikler) cehenneme çagirir. Allah ise, izni (ve yardimi) ile cennete ve magfirete çagirir. Allah, düsünüp anlasinlar diye âyetlerini insanlara açiklar.

2. Evlenme sözlesmesi, ancak evleneceklerin özgür ve tam iradeleriyle yapilir.

Ahzab/50. Ey Peygamber! Mehirlerini verdigin hanimlarini, Allah'in sana ganimet olarak verdigi ve elinin altinda bulunan cariyeleri, amcanin, halanin, dayinin ve teyzenin seninle beraber göç eden kizlarini sana helâl kildik. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istedigi takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadini, diger müminlere degil, sirf sana mahsus olmak üzere (helâl kildik). Kuskusuz biz, hanimlari ve ellerinin altinda bulunan cariyeleri hakkinda müminlere neyi farz kildigimizi biliriz. (Bu hususta ne yapmalari lâzim geldigini onlara açikladik) ki, sana bir zorluk olmasin. Allah bagislayandir, merhamet edendir.

3. Aile, toplumun, dogal ve temel unsurudur, toplum ve devlet tarafindan korunur.
***

İHEB Madde 17-

1. Herkesin tek basina veya baskalariyla ortaklasa mülkiyet hakki vardir.

2. hiç kimse keyfi olarak mülkiyetinden yoksun birakilamaz.
***

İHEB Madde 18-
Herkesin düsünce, vicdan ve din özgürlügüne hakki vardir. Bu hak, din veya topluca, açik olarak ya da özel biçimde ögrenim, uygulama, ibadet ve dinsel törenlerle açiga vurma özgürlügünü içerir.

Tevbe/29. Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kildigini haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savasin.
***

İHEB Madde 19-
Herkesin düsünce ve anlatim özgürlügüne hakki vardir. Bu hak düsüncelerinden dolayi rahatsiz edilmemek, ülke sinirlari söz konusu olmaksizin, bilgi ve düsünceleri her yoldan arastirmak, elde etmek ve yaymak hakkini gerekli kilar.

Tevbe/5. Haram aylar çikinca müsrikleri buldugunuz yerde öldürün; onlari yakalayin, onlari hapsedin ve onlari her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eger tevbe eder, namazi dosdogru kilar, zekâti da verirlerse artik yollarini serbest birakin. Allah yarligayan, esirgeyendir.
***
 
Son düzenleme:
İHEB Madde 20-
1. Herkesin silahsiz ve saldirisiz toplanma, dernek kurma ve dernege katilma özgürlügü vardir.

2. hiç kimse bir dernege girmeye zorlanamaz.
(Üstte ve altta belirtilen ayetlere göre herhangi bir gayrimüslimin bu maddedeki özgürlükler de dahil olmak üzere yaşama hakkı bile elinden alınmıştır, özellikle farklı inançlara ait topluluklara savaş açılmıştır.)
***

İHEB Madde 21-

1. Herkes, dogrudan veya serbestçe seçilmis temsilciler araciligi ile ülkesinin yönetimine katilma hakkina sahiptir.

2. Herkesin ülkesinin kamu hizmetlerinden esit olarak yararlanma hakki vardir.

3. Halkin iradesi hükümet otoritesinin temelidir. Bu irade, gizli veya serbestligi saglayacak benzeri bir yöntemle genel ve esit oy verme yoluyla yapilacak ve belirli araliklarla tekrarlanacak dürüst seçimlerle belirlenir.

Maide/5…….. Kim (Islâmî hükümlere) inanmayi kabul etmezse onun ameli bosa gitmistir. O, ahirette de ziyana ugrayanlardandir.
***

İHEB Madde 22-
Herkesin, toplumun bir üyesi olarak, sosyal güvenlige hakki vardir. Ulusal çabalarla ve uluslararasi iş birliği yoluyla ve her devletin örgütlenmesine ve kaynaklarina göre, herkes onur ve kisiliginin serbestçe gelisim için gerekli olan ekonomik, sosyal ve kültürel haklarinin gerçeklestirilmesi hakkina sahiptir.
***

İHEB Madde 23-
1. Herkesin çalisma, isini serbestçe seçme, adaletli ve elverisli kosullarda çalisma ve issizlige karsi korunma hakki vardir.

2. Herkesin, herhangi bir ayrim gözetmeksizin, esit is için esit ücrete hakki vardir.

3. Herkesin kendisi ve ailesi için insan onuruna yarasir ve gerekirse her türlü sosyal koruma önlemleriyle desteklenmis bir yasam saglayacak adil ve elverisli bir ücrete hakki vardir.

4. Herkesin çikarini korumak için sendika kurma veya sendikaya üye olma hakki vardir.

Madde 24- Herkesin dinlenmeye, eglenmeye, özellikle çalisma süresinin makul ölçüde sinirlandirilmasina ve belirli dönemlerde ücretli izne çikmaya hakki vardir.

Nahl/75. Allah, hiçbir seye gücü yetmeyen, baskasinin Mali olmus bir köle ile katimizdan kendisine verdigimiz güzel riziktan gizli ve açik olarak harcayan (hür) bir kimseyi misal verir. Bunlar hiç esit olurlar mi? Dogrusu hamd Allah'a mahsustur. Fakat onlarin çogu (bunu) bilmezler.

Nahl/76. Allah, su iki kisiyi de misal verir: Onlardan biri dilsizdir, hiçbir şey beceremez ve efendisinin üstüne bir yüktür. Onu nereye gönderse bir hayir getiremez. Simdi, bu adamla, dogru yolda yürüyerek adaleti emreden kimse esit olur mu?
***

İHEB Madde 25-
1. Herkesin kendisinin ve ailesinin saglik ve refahi için beslenme, giyim, konut ve tibbi bakim hakki vardir. Herkes, issizlik, hastalik, sakatlik, dulluk, yaslilik ve kendi iradesi disindaki kosullardan dogan geçim sikintisi durumunda güvenlik hakkina sahiptir.

Bakara/269. Allah hikmeti diledigine verir. Kime hikmet verilirse, ona pek çok hayir verilmis demektir. Ancak akil sahipleri düsünüp ibret alirlar.

Isra/30. Rabbin rizki diledigine bol verir, diledigine daraltir. Süphesiz ki O, kullarindan haberdardir, (onlari) çok iyi görür.

2. Analarin ve çocuklarin özel bakim ve yardim görme haklari vardir. Bütün çocuklar, evlilik içi veya evlilik disi dogmus olsunlar, ayni sosyal güvenceden yararlanirlar.
***

İHEB Madde 26-
1. Herkes egitim hakkina sahiptir. Egitim, en azindan ilk ve temel egitim asamasinda parasizdir. Ilkögretim zorunludur. Teknik ve mesleksel egitim herkese açiktir. Yüksek ögretim, yeteneklerine göre herkese tam bir esitlikle açik olmalidir.

2. Egitim insan kisiligini tam gelistirmeye ve insan haklariyla temel özgürlüklere saygiyi güçlendirmeye yönelik olmalidir. Egitim, bütün uluslar, irklar ve dinsel topluluklar arasinda anlayis, hosgörü ve dostlugu özendirmeli ve Birlesmis Milletlerin barisi koruma yolundaki çalismalarini gelistirmelidir.

Maide/ 51. Ey iman edenler! Yahudileri ve Hristiyan'lari dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafini tutarlar). Içinizden onlari dost tutanlar, onlardandir. Süphesiz Allah, zalimler topluluguna yol göstermez.

3. çocuklara verilecek egitimin türünü seçmek, öncelikle ana ve babanin hakkidir.
***

İHEB Madde 27-
1. Herkes toplumun kültürel yasamina serbestçe katilma, güzel sanatlardan yararlanma, bilimsel gelismeye katilma ve bundan yararlanma hakkina sahiptir.

Tevbe/ 28. Ey iman edenler! Müsrikler ancak bir pisliktir. Onun için bu yillarindan sonra Mescid-i Haram'a yaklasmasinlar. Eger yoksulluktan korkarsaniz, (biliniz ki) Allah dilerse sizi kendi lütfundan zengin edecektir. Süphesiz Allah iyi bilendir, hikmet sahibidir.

2. Herkesin yaraticisi oldugu bilim, edebiyat ve sanat ürünlerinden dogan maddi ve manevi çikarlarinin korunmasina hakki vardir.
***

İHEB Madde 28-
Herkesin bu Bildirgede öngörülen hak ve özgürlüklerin gerçeklesecegi bir toplumsal ve uluslararasi düzene hakki vardir.

Bakara/159. Indirdigimiz açik delilleri ve kitapta insanlara apaçik gösterdigimiz hidayet yolunu gizleyenlere hem Allah hem de bütün lânet ediciler lânet eder.

Umarım tek tek okursunuz da emeğime değer, gerçi karanlıktan aydınlığa tek bir kişinin bile çıkmasına sebep olacağımı bilmek bana yeter, iyi akşamlar, saygılar :)
 
Son düzenleme:
@Orhan.01 Hocam bu bahsettiğiniz insan hakları maddelerinden ve Kur'an ayetlerinden forumdaki bir arkadaşa bu Şeriat kanunlarının insanlık dışı olduğundan bahsetmiştim fakat kendisini Şeriat kanunlarının kimisine göre insanlık dışı, kimisine göre normal karşılandığını belirtmişti ve bu konuda nesnel olunmaması gerektiğini belirtmişti. Ben de neredeyse tüm aydın toplumlara göre insanlık dışı olduğunu söyleyince kendisi kime göre neye göre aydın toplum gibi saçma sapan savunmalar yapmaya başlamıştı. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
 
Son düzenleme:
@Orhan.01 Hocam bu bahsettiğiniz insan hakları maddelerinden ve Kur'an ayetlerinden forumdaki bir arkadaşa bu Şeriat kanunlarının insanlık dışı olduğundan bahsetmiştim fakat kendisini Şeriat kanunlarının kimisine göre insanlık dışı, kimisine göre normal karşılandığını belirtmişti ve bu konuda nesnel olunmaması gerektiğini belirtmişti. Ben de neredeyse tüm aydın toplumlara göre insanlık dışı olduğunu söyleyince kendisi kime göre neye göre aydın toplum gibi saçma sapan savunmalar yapmaya başlamıştı. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
İnsanlık dışı kısmı nedir sayın arkadaşım.
 
@Orhan.01 Hocam bu bahsettiğiniz insan hakları maddelerinden ve Kur'an ayetlerinden forumdaki bir arkadaşa bu Şeriat kanunlarının insanlık dışı olduğundan bahsetmiştim fakat kendisini Şeriat kanunlarının kimisine göre insanlık dışı, kimisine göre normal karşılandığını belirtmişti ve bu konuda nesnel olunmaması gerektiğini belirtmişti. Ben de neredeyse tüm aydın toplumlara göre insanlık dışı olduğunu söyleyince kendisi kime göre neye göre aydın toplum gibi saçma sapan savunmalar yapmaya başlamıştı. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Kanunlar, ahlâk kuralları ve genel olarak etik diyerek tek sözcükte topladığımız herşeyi biz insanlar yarattık, doğada bunların hiçbiri yok, bunların sürekli olarak evrildiğini de gayet iyi biliyoruz, buna da sosyal evrim diyoruz, dönemi için bile insanlık dışı olan şeriat uygulamalarının 2021 yılında normal görülmesi bana göre yanlış bir düşünce, en basit örnekle recm cezasını normal kabul eden bir kişi bana göre insan olamaz, olsa olsa duygusuz bir canavar, potansiyel bir katildir, canlı bir insanı taşlayarak işkence ile öldürmek ki işlediği suçun insan hayatı ile dolaylı yoldan bile alakası olmadığı düşünülünce hiçbir şekilde insancıl olmadığı kesinlikle ortadadır, modern kanunlarda cezalar suça orantılı olarak verilecek şekilde düzenlenir, hırsızlık yapan birisi idam edilmez yada uzvu kesilmez, karşı cinsle kendi rızasıyla ilişki giren kişi için de bu geçerlidir, en başta ölüm cezası insan haklarına aykırıdır, çünkü insan hayatı kutsal kabul edilir, bu kutsallık dinlerle ilgili değil yaşamın değeriyle ilgilidir, bu noktada bir katilin infaz edilmesinin bazı toplumlarda normal görülmesi kabul edilebilir ama bir hırsızın uzvunun kesilmesi yada yaralama yada öldürme suçu işlememiş birinin taşlanarak öldürülmesi gibi bir ceza asla normal görülemez, bu uygulamanın mantıken icra borcundan dolayı asılmaktan bir farkı yoktur, ahlâk kuralları toplumlara göre değişebilir ama insan hakları evrenseldir.
 
Vallahi buraya uzun uzun ayetler yazmayacağım isteyen peynire tapsın 2 günlük dünya :D
Herkesin inancı kendine.
Açıkçası sizin fikrinize tabi saygı duyuyorum ama "herkesin inancı kendine" anlayışı çok tehlikeli bir anlayış, çünkü ucu çok açık bir düşünce şekli, bu anlayışa göre hareket edersek radikal örgütlerin eğitim kurumlarına sızarak küçük yaşta beyin yıkamaya başlamaları ve bu örgütlerin eylemlerine sadık kalacak robot gibi insanlar üretmelerinin önü açılır, siyasilerin, azınlıkların veya belirli grupların her istediğine koşulsuz şartsız saygı duymak ve izin vermek bir noktadan sonra kontrolün kaybedilmesine yol açar, bu yüzden herkesin inancına saygı duymak yerine, saygı duyulabilecek inançlara saygı duymak önemli, bugün Avrupa'da islamofobinin bu kadar hızlı yükselmesinin sebebi bu, belirli gruplar müslümanların yaptığı herşeye koşulsuz saygı duyulmasını istiyor ama kendilerine gelince hiçbir şeye saygı duymuyorlar, mesela ezanın tüm avrupada özgürce okunmasını istiyorlar ama ezanın gürültüsünden rahatsız olan ve müslüman olmayan insanları hiç önemsemiyorlar, herkes her konuda sınırsız özgürlüğe sahip oldukça tehlikeli fikirler de hiçbir filtreye takılmadan yayılıyor, bu tehlikeli fikirler modern medeniyetleri ciddi anlamda tehdit eden fikirler, kimsenin İslam'la yada müslümanlar ile bir sorunu yok, herkes istediği dine inanabilir ama bir devletin kurumlarının herhangi bir dini inanca resmi olarak sahip olması eşitlik ilkesinin kesin olarak uygulanamayacağını garanti eder ve devlete olan güveni yok eder, aynı şey radikal bir örgütün eylemlerini destekleyen bir müslüman, yahudi veya hristiyan içinde geçerlidir.
 
(Yanlış biliyor olabilirim)
Ateistler tanrı'nın varlığına inanmazlar zaten tanrı'da insanların yaratıcıya verdiği isimdir ve ateistlerde kısaca sen bana tarafsız bir şekilde ne İslam'dan Allah ne hristiyanlık'tan mesih isa yı tarafsız bir şekilde kitaplara başvurmadan çünkü kitaplar geçmişte yazıldığından kim ne derse desin değişmiş ya da yapay olma ihtimalleri vardır ispatlayana kadar ben inanmak zorunda değilim zorunda olmadığımdan inanmak istemiyorum diyebilir ve haklıdırlar zaten din herkesin özel alanı olduğundan kimse diğerinin dinine karışıp cehenneme gidersin diyemez fakat din değiştirmek konusunda kararsız olan ve ateizme yönelenler ama yaratıcıdan kopmak istemeyenlere önerim deizmi araştırmaları sonunda başta deist olup sonra ateizme geçen ya da deist olarak hayatını sürdüren insanlar var.
 
Hocam atesitlerin çoğu hiçbir kitabın içini okuyup kafalarına takılanı araştırmıyorlar direk çelişki diyorlar ya da arama motoruna kurandaki çelişkiler yazıp saçma şeylere inanıyorlar. Tamam yaratıcı yok siz gözünüzle görmediğiniz şeylere inanmıyosunuz o zaman big bangi gördünüzmü ki inanıyosunuz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam atesitlerin çoğu hiçbir kitabın içini okuyup kafalarına takılanı araştırmıyorlar direk çelişki diyorlar ya da arama motoruna kurandaki çelişkiler yazıp saçma şeylere inanıyorlar. Tamam yaratıcı yok siz gözünüzle görmediğiniz şeylere inanmıyosunuz o zaman big bangi gördünüzmü ki inanıyosunuz.
Asıl kitabı okumayan sizlersiniz, inandığınız dini bile bilmiyorsunuz. Bing Bang olduğunu da kozmik alan ışımasından biliyoruz. Olayımız bing bang de değil ayrıca. Saçma bir şey varsa ortada o da sizin bu hiçbir şey bilmeyip konulara yazma alışkanlığınızdır. Bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın, bloğumu da kirletmeyin. İzin vermem bu yorumlara.
 
Asıl kitabı okumayan sizlersiniz, inandığınız dini bile bilmiyorsunuz. Bing bang olduğunu da kozmik alan ışımasından biliyoruz. Olayımız Bing bang de değil ayrıca. Saçma bir şey varsa ortada o da sizin bu hiçbir şey bilmeyip konulara yazma alışkanlığınızdır. Bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın, bloğumu da kirletmeyin. İzin vermem bu yorumlara.

Tamam hocam özür dilerim de ben çoğu kelimesini kullandım tüm ateisler için demedim de neyse.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam atesitlerin çoğu hiçbir kitabın içini okuyup kafalarına takılanı araştırmıyorlar direk çelişki diyorlar ya da arama motoruna kurandaki çelişkiler yazıp saçma şeylere inanıyorlar. Tamam yaratıcı yok siz gözünüzle görmediğiniz şeylere inanmıyosunuz o zaman big bangi gördünüzmü ki inanıyosunuz.

Araştırmayan birisi ateist olamaz, ateizm inanmıyorum reddediyorum demek değildir, toplumda böyle yanlış bir algı var maalesef, ateizm bilmek istiyorum demektir, bilmeyerek ateist olunmaz, bilerek ateist olunur, hiçbir dini araştırmadan ateist olduğunu söyleyenlerin kuranı hiç okumadan ailesi sebebiyle doğuştan "çakma" Müslüman olan kişiden bir farkı yoktur, çakma sözcüğünü özellikle ekledim, zira Türkiye'de Müslüman yok, Türkiye'de İslam inancı tamamen orijinalin dışında, yeni oluşturulmuş, toplumun kültürel ahlâkı ve gelenekleriyle harmanlanmış farklı ve bambaşka bir İslam, zaten bu yüzden büyük bir bölümü "sözde" Müslüman olduğunu söylüyor ve diğer Müslüman toplumları işaret ederek "gerçek İslam bu değil" yaygarasını yapıyorlar, kimse kusura bakmasın ama gerçek İslam aslında bu ülkedeki İslam değil, gerçek İslam o kabul etmediğiniz İslam, kur'an'ı okuduğunuzda bunu acıda olsa kabul edecek ve ne kadar bilgisiz bir toplumun içinde yaşadığınızı fark edeceksiniz, sözde ilahiyatçılar da dahil gerçek İslam'ı bilmeyen milyonlarca insandan oluşan bir topluluğun parçasısınız, gerçek İslam'ı ise reddediyorsunuz çünkü size mantıksız geliyor, en basit örnekle İslam'da kadının sadece bir mal statüsünde olduğunu, kadının erkeğin olduğu hiçbir ortamda olmaması gerektiği gerçeğini reddediyorsunuz, onların sosyal hayata katılmasını, çalışmasını, özellikle erkeklerle çalışmasını normal görüyor, şart olan 5 vakit namazınızı kılmıyor, oruçlarınızı eksiksiz tutmuyor, nikahsız ilişkilerde bulunuyorsunuz, ilişkiden kastım sadece cinsel değil, flört diye ayırdığımız günümüz eylemleri de bir ilişki biçimidir, erotik videolar izleyip, sokakta kadınları süzüyor, gözle zina ediyorsunuz, dini inancı zayıf olan namaz kılmayan kişilerle dost olup arkadaşlık yapıyorsunuz, kâfirlere hürmet ediyor, hoşgörü gösteriyorsunuz, laikliği savunuyor, şeriati reddediyorsunuz, müzik ve resimle uğraşıyorsunuz, birisi iş kazası yaşadığında bunu kader olmadığını işverenin ihmali olduğunu söylüyor ama kadere de inandığınızı söylüyorsunuz, aynısı trafik kazası, sel, deprem ve diğer afetler içinde geçerli, heykel sanatıyla ilgileniyor, evrimi kabul ediyor, antibiyotik direnci, virüs, aşı, bakteri gibi evrimin en önemli kanıtlarının varlığını kabul ediyor, sigara içmenin akciğere verdiği zararın İslam'ın kader inancıyla bağdaşmadığını bilmiyor, sigara içmeyi bırakırsanız uzun ve sağlıklı yaşayacağınıza inanıyor, bir siyasetçi, komutan veya tarihi bir kişiliği lider olarak görüyorsunuz, İslam'da göğün sert bir kubbe olarak kabul edildiğinin ve asla dışarı çıkılamayacağının söylendiğini bilmiyor ve aya, uzaya seyahatleri, uyduların ve roketlerin uzaya çıktığını kabul ediyorsunuz, tüm bunları veya bunlardan en az birini yapıyorsunuz, bunların İslam'da yasak olduğundan haberiniz bile yok, işin garip tarafı şu ki hem bunları yapıp, İslam'da bunları yapmanın sorun olmadığını söylüyor veya onun sevabı ayrı, onun günahı ayrı gibi İslam'a hiçbir şekilde uymayan yalanlara sığınıyorsunuz, yani hem kitabınızı reddedip hem de Müslüman olduğunuzu iddia ediyorsunuz.

İslam'da her şey nettir, İslam'ın 5 şartını uygularsın veya uygulamazsın, müslümansındır ya da değilsindir, 1 şartı yerine getirmemek mürted durumuna düşmenize sebep olur, mürted dinden dönmek anlamına gelir, mürtedin katli İslam'da vaciptir, öldüren kişi günah işlemiş sayılmaz.

Biz İslam'ı biliyor ve üstte saydığım sebeplerden ötürü reddediyoruz, siz İslam'ı bilmiyor, İslam sandığınız ama İslam'la alakası olmayan Anadolu'daki farklı bir inanışı yaşıyor, üstüne üstlük bunun da İslam olduğunu iddia edip onu savunuyorsunuz.
 
Son düzenleme:
Araştırmayan birisi ateist olamaz, ateizm inanmıyorum reddediyorum demek değildir, toplumda böyle yanlış bir algı var maalesef, ateizm bilmek istiyorum demektir, bilmeyerek ateist olunmaz, bilerek ateist olunur, hiçbir dini araştırmadan ateist olduğunu söyleyenlerin kuranı hiç okumadan ailesi sebebiyle doğuştan "çakma" Müslüman olan kişiden bir farkı yoktur, çakma sözcüğünü özellikle ekledim, zira Türkiye'de Müslüman yok, Türkiye'de İslam inancı tamamen orijinalin dışında, yeni oluşturulmuş, toplumun kültürel ahlâkı ve gelenekleriyle harmanlanmış farklı ve bambaşka bir İslam, zaten bu yüzden büyük bir bölümü "sözde" Müslüman olduğunu söylüyor ve diğer Müslüman toplumları işaret ederek "gerçek İslam bu değil" yaygarasını yapıyorlar, kimse kusura bakmasın ama gerçek İslam aslında bu ülkedeki İslam değil, gerçek İslam o kabul etmediğiniz İslam, kur'an'ı okuduğunuzda bunu acıda olsa kabul edecek ve ne kadar bilgisiz bir toplumun içinde yaşadığınızı fark edeceksiniz, sözde ilahiyatçılar da dahil gerçek İslam'ı bilmeyen milyonlarca insandan oluşan bir topluluğun parçasısınız, gerçek İslam'ı ise reddediyorsunuz çünkü size mantıksız geliyor, en basit örnekle İslam'da kadının sadece bir mal statüsünde olduğunu, kadının erkeğin olduğu hiçbir ortamda olmaması gerektiği gerçeğini reddediyorsunuz, onların sosyal hayata katılmasını, çalışmasını, özellikle erkeklerle çalışmasını normal görüyor, şart olan 5 vakit namazınızı kılmıyor, oruçlarınızı eksiksiz tutmuyor, nikahsız ilişkilerde bulunuyorsunuz, ilişkiden kastım sadece cinsel değil, flört diye ayırdığımız günümüz eylemleri de bir ilişki biçimidir, erotik videolar izleyip, sokakta kadınları süzüyor, gözle zina ediyorsunuz, dini inancı zayıf olan namaz kılmayan kişilerle dost olup arkadaşlık yapıyorsunuz, kâfirlere hürmet ediyor, hoşgörü gösteriyorsunuz, laikliği savunuyor, şeriati reddediyorsunuz, müzik ve resimle uğraşıyorsunuz, birisi iş kazası yaşadığında bunu kader olmadığını işverenin ihmali olduğunu söylüyor ama kadere de inandığınızı söylüyorsunuz, aynısı trafik kazası, sel, deprem ve diğer afetler içinde geçerli, heykel sanatıyla ilgileniyor, evrimi kabul ediyor, antibiyotik direnci, virüs, aşı, bakteri gibi evrimin en önemli kanıtlarının varlığını kabul ediyor, sigara içmenin akciğere verdiği zararın İslam'ın kader inancıyla bağdaşmadığını bilmiyor, sigara içmeyi bırakırsanız uzun ve sağlıklı yaşayacağınıza inanıyor, bir siyasetçi, komutan veya tarihi bir kişiliği lider olarak görüyorsunuz, İslam'da göğün sert bir kubbe olarak kabul edildiğinin ve asla dışarı çıkılamayacağının söylendiğini bilmiyor ve aya, uzaya seyahatleri, uyduların ve roketlerin uzaya çıktığını kabul ediyorsunuz, tüm bunları veya bunlardan en az birini yapıyorsunuz, bunların İslam'da yasak olduğundan haberiniz bile yok, işin garip tarafı şu ki hem bunları yapıp, İslam'da bunları yapmanın sorun olmadığını söylüyor veya onun sevabı ayrı, onun günahı ayrı gibi İslam'a hiçbir şekilde uymayan yalanlara sığınıyorsunuz, yani hem kitabınızı reddedip hem de Müslüman olduğunuzu iddia ediyorsunuz.

İslam'da her şey nettir, İslam'ın 5 şartını uygularsın veya uygulamazsın, müslümansındır ya da değilsindir, 1 şartı yerine getirmemek mürted durumuna düşmenize sebep olur, mürted dinden dönmek anlamına gelir, mürtedin katli İslam'da vaciptir, öldüren kişi günah işlemiş sayılmaz.

Biz İslam'ı biliyor ve üstte saydığım sebeplerden ötürü reddediyoruz, siz İslam'ı bilmiyor, İslam sandığınız ama İslam'la alakası olmayan Anadolu'daki farklı bir inanışı yaşıyor, üstüne üstlük bunun da İslam olduğunu iddia edip onu savunuyorsunuz.
Orhan hocam muhteşem bir detaysınız gerçekten.👍🙏
2 yıldır bu kişiliklerle bilim ve felsefe bölümünde amansız bir mücadele içindeyim, hiçbir şekilde tenezzül edip inandığım din ne diyor, bu kitapta ne yazıyor merak edip bakmıyor. Kitapta ne yazdığından habersiz ama eleştiri yapınca bilmediği halde savunmaya geçiyorlar. Bunlar sanıyor ki keyiflerinden millet ateist, deist oluyor. Bir kimsenin zekâsı ya da eğitim seviyesi ne kadar yüksek olursa, bu kişinin dindar olması ya da herhangi bir türde 'inançlar' barındırması o kadar olasılıksızdır.
Evrimi inkar ederler ama virüsün mutasyon geçirdiğini inkar etmezler. Sapiens bir maymun türüdür dediğimizde reddederler, hem de genetik olarak bunu kesin olarak kanıtlamış olmamamıza rağmen. Bunlara yalan diyenler Nuh'un ve Adem'in 1000 sene yaşadığını enteresan bulmazlar, Adem ve Havva'nın Sümer mitolojisinde ne işi olduğunu bilmezler, Nuh Tufanının Sümerlerde ne aradığını düşünmezler vb.
 
Araştırmayan birisi ateist olamaz, ateizm inanmıyorum reddediyorum demek değildir, toplumda böyle yanlış bir algı var maalesef, ateizm bilmek istiyorum demektir, bilmeyerek ateist olunmaz, bilerek ateist olunur, hiçbir dini araştırmadan ateist olduğunu söyleyenlerin kuranı hiç okumadan ailesi sebebiyle doğuştan "çakma" Müslüman olan kişiden bir farkı yoktur, çakma sözcüğünü özellikle ekledim, zira Türkiye'de Müslüman yok, Türkiye'de İslam inancı tamamen orijinalin dışında, yeni oluşturulmuş, toplumun kültürel ahlâkı ve gelenekleriyle harmanlanmış farklı ve bambaşka bir İslam, zaten bu yüzden büyük bir bölümü "sözde" Müslüman olduğunu söylüyor ve diğer Müslüman toplumları işaret ederek "gerçek İslam bu değil" yaygarasını yapıyorlar, kimse kusura bakmasın ama gerçek İslam aslında bu ülkedeki İslam değil, gerçek İslam o kabul etmediğiniz İslam, kur'an'ı okuduğunuzda bunu acıda olsa kabul edecek ve ne kadar bilgisiz bir toplumun içinde yaşadığınızı fark edeceksiniz, sözde ilahiyatçılar da dahil gerçek İslam'ı bilmeyen milyonlarca insandan oluşan bir topluluğun parçasısınız, gerçek İslam'ı ise reddediyorsunuz çünkü size mantıksız geliyor, en basit örnekle İslam'da kadının sadece bir mal statüsünde olduğunu, kadının erkeğin olduğu hiçbir ortamda olmaması gerektiği gerçeğini reddediyorsunuz, onların sosyal hayata katılmasını, çalışmasını, özellikle erkeklerle çalışmasını normal görüyor, şart olan 5 vakit namazınızı kılmıyor, oruçlarınızı eksiksiz tutmuyor, nikahsız ilişkilerde bulunuyorsunuz, ilişkiden kastım sadece cinsel değil, flört diye ayırdığımız günümüz eylemleri de bir ilişki biçimidir, erotik videolar izleyip, sokakta kadınları süzüyor, gözle zina ediyorsunuz, dini inancı zayıf olan namaz kılmayan kişilerle dost olup arkadaşlık yapıyorsunuz, kâfirlere hürmet ediyor, hoşgörü gösteriyorsunuz, laikliği savunuyor, şeriati reddediyorsunuz, müzik ve resimle uğraşıyorsunuz, birisi iş kazası yaşadığında bunu kader olmadığını işverenin ihmali olduğunu söylüyor ama kadere de inandığınızı söylüyorsunuz, aynısı trafik kazası, sel, deprem ve diğer afetler içinde geçerli, heykel sanatıyla ilgileniyor, evrimi kabul ediyor, antibiyotik direnci, virüs, aşı, bakteri gibi evrimin en önemli kanıtlarının varlığını kabul ediyor, sigara içmenin akciğere verdiği zararın İslam'ın kader inancıyla bağdaşmadığını bilmiyor, sigara içmeyi bırakırsanız uzun ve sağlıklı yaşayacağınıza inanıyor, bir siyasetçi, komutan veya tarihi bir kişiliği lider olarak görüyorsunuz, İslam'da göğün sert bir kubbe olarak kabul edildiğinin ve asla dışarı çıkılamayacağının söylendiğini bilmiyor ve aya, uzaya seyahatleri, uyduların ve roketlerin uzaya çıktığını kabul ediyorsunuz, tüm bunları veya bunlardan en az birini yapıyorsunuz, bunların İslam'da yasak olduğundan haberiniz bile yok, işin garip tarafı şu ki hem bunları yapıp, İslam'da bunları yapmanın sorun olmadığını söylüyor veya onun sevabı ayrı, onun günahı ayrı gibi İslam'a hiçbir şekilde uymayan yalanlara sığınıyorsunuz, yani hem kitabınızı reddedip hem de Müslüman olduğunuzu iddia ediyorsunuz.

İslam'da her şey nettir, İslam'ın 5 şartını uygularsın veya uygulamazsın, müslümansındır ya da değilsindir, 1 şartı yerine getirmemek mürted durumuna düşmenize sebep olur, mürted dinden dönmek anlamına gelir, mürtedin katli İslam'da vaciptir, öldüren kişi günah işlemiş sayılmaz.

Biz İslam'ı biliyor ve üstte saydığım sebeplerden ötürü reddediyoruz, siz İslam'ı bilmiyor, İslam sandığınız ama İslam'la alakası olmayan Anadolu'daki farklı bir inanışı yaşıyor, üstüne üstlük bunun da İslam olduğunu iddia edip onu savunuyorsunuz.
Hocam sizi içten tebrik ederim bu bilgilerden ve araştırmalardan dolayı, peki hocam size bir şey sormak isterim. Düşünün bir hak dini var ve gerçek ama siz gerekli kanıtları bulduğunuz için olmadığını düşünüyorsunuz, bu durumda bir seçim yapmak daha mantıklı olmaz mı? Yâni sadece İslam için demiyorum mesela kitapların hepsinden bir geçsek ve en mantıklı olanı seçsek, en azından bir hak dini varsa bile düşük bir ihtimalle hak dinini seçmiş olmaz mıyız?

Yâni ateizm sadece bir inanç ve sonuçta ateizmde inanılan tanrıtanımazlık, sonucunda doğumdan önceyi doğuruyor(sonucunda derken ölmekten bahsediyorum). Ateist bir insan ölürse doğumdan önce nasılsa öyledir der yanlış bilmiyorsam ama bir seçim yapmak daha mantıklı değil mi?

Ayrıca konuda Ateizmi savunan diğer arkadaşa söylemek isterim burada insanca tartışıyoruz, lütfen sizde ukalalığı ve çoğul eklerini kullanmayıp bizimle bilginizi paylaşın.

Bir de hocam şu yazıyı incelemenizi isterim, yarısına kadar okuyabildim ne yazık ki fakat arkadaş gerçekten iyi bir yazı yazmış.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
BERWAR
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
3.628
Yorumlar
49
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

BERWAR adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Alıntılar-2
    Karbon atomumuz bir gezegenin parçası olabilmek için uzun yoldan geldi. Milyarlarca yılın...
  • Alıntılar
    Uzayın uzak yerlerindeki cisimlere bakarken onların geçmişteki hallerini görürüz. Bunun sebebi...
  • Ann Druyan-5
    Milyarlarca yıl önce binlerce ışık yılı uzaktaki yıldızların içinde doğmuş olan atomlardan...
  • Ann Druyan-4
    Eğer uzak gelecekteki torunlarımız Neptün'ün uydusu Triton'a gidebilecek olurlarsa bizden farklı...
  • Ann Druyan(3)
    Evren, evrimle güzel şeyler yaratır ve ardından kalıntılarıyla başka güzel şeyler yaratabilmek...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı