Yeni bir oyun yapmaya başlayacağım

Merhaba, bugün sizlere yeni yapacağım bir oyundan bahsetmek istiyorum. Bu oyun önceki oyunlarım gibi dandik olmayacak. Oyunun ismi "The Shop Simulator" tabii başka isim önerileriniz varsa beklerim. Başlamadan önce bana bu oyunda kullanılacak sistemler öğreten @The 5008 hocama çok teşekkürler.
Nasıl bir oyun?
Bu oyun 2034'te geçecek. Marketten satın alma sistemi değişti. Oyunu anlatmadan önce bu yeni satın alma sistemini öğrenmemiz gerekiyor. Bunu bir sürpizbozan içine aldım karışık olmaması açısından. Oyunda 30'dan fazla ürün olacak. Müşteri bunlardan birini isteyecek. Biz ise önümüzdeki "sat" butonuna basarak para kazanacağız. Fakat ürün sattıkça, zamanla ürün bitecek. Ve bir toptancı olacak. Oradan istediğimiz ürünü "al" butonundan alacağız. Merak etmeyin oyunda istediğimiz gibi dolaşacabileceğiz. Bu ürün alıp satma ekranına ulaşmak için bir mönitörün yanına gelip "E" tuşuna basmak. Ve sürebileceğimiz bir araba olacak. Haritaya bir tane araba sürme pisti yapacağım. Burada istediğimiz gibi arabayı sürebileceğiz. Ama arabada maalesef ses olmayacak. Ama eğer isterseniz sonraki sürümde ses ekleyebilirim.
Evet. Oyun basit bir oyun. Fakat eğlenceli olacağını düşündüğüm bir oyun olacak. Ve oyuna kazandığımız paralar ile yeni dükkan alma vs. Ekleyeceğim. Oyunun kendisi ücretsiz olacak. Oyuna DLC ekleyeceğim ve bu 1 dolardan satılacak. O zaman sonraki blogda görüşmek üzere hoşça kalın.
Bir duvar düşünün. Bir bölmede taşıyıcı var. Siz almak istediğiniz ürünü önünüzdeki tabletten giriyorsunuz. Ve almak istediğiniz şey kasiyerin mönitörüne gidiyor. Kasiyer önündeki "sat" butonuna basarak sisteme ürün satıldığını belirtiyor. Ardından kasiyer yanındaki raftan istenilen ürünü taşıyıcıya koyacak, müşteri de parayı taşıyıcıya kouacak. Ardından kasiyer butonu basarak para, kasiyere üründe müşteriye gitmiş oluyor. (Maalesef oyunda ürünü satmak için "sat" butonuna basacağız. Yani ürünü taşıyıcıya koyma gibi şeyler olmayacak. Üzgünüm.)/SPOILER]

Yorumlar

Kolay gelsin hocam ilerleyen güncellemelerde yeni yeni eşya eklerseniz iyi olabilir ki şu anki sayıda iyi zaten.
 
Hocam Steam mağaza sayfası için 100 dolar istiyor, ben de onu karşılamak için işler alıyorum şuan kısa sürede teslim edip parayı bulacağım. Bir de çizim tableti alıyorum, onun masraflar çıkınca devam edeceğim umarım.
itch.io'da yayınlayabilirsiniz. Orada para almıyor.
 
itch.io'da yayınlayabilirsiniz. Orada para almıyor.
Amacım para kazanmak hocam o yüzden Steam'de yayınlayacağım. İlk başta ücret ödeyeceğiz tabi ki ama kâra geçtikten sonra sıkıntı yok. 10 15 lira gibi bir ücretle yayınlamayı düşünüyorum, maksimum 20 olur.
 
Amacım para kazanmak hocam o yüzden Steam'de yayınlayacağım. İlk başta ücret ödeyeceğiz tabii ki ama kâra geçtikten sonra sıkıntı yok. 10 15 lira gibi bir ücretle yayınlamayı düşünüyorum, maksimum 20 olur.

Erzurum gibi bir oyun değil de özgün bir oyun ise neden almayalım.
 
Erzurum gibi bir oyun değil de özgün bir oyun ise neden almayalım.
Yok hocam "yerli ve milli" oyun adı altında leş gibi bir ürün piyasaya sürmek istemiyorum :D Hatta mümkünse yerli ve milli olduğu ortaya bile çıkmasın çünkü insanlar oyuna objektif yorum yapmak yerine sırf Türk yaptı diye Erzurum'da olduğu gibi destek çıkabilir. Böyle bir ortamda da kendimi geliştiremem.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
342524
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
686
Yorumlar
11
Son güncelleme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

342524 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı