[YHA] Beklenen haber! Turbox firması sonunda kepenk kapattı

YHA'nın son zamanlarda işlevini kaybettiğini mi düşünüyorsunuz? Ben de öyle düşünüyorum. Sizi bir nebze olsun güldürmek için hazırladığım ilk blog girdime geçelim.

turbox-trx5015-masaustu-bilgisayar_yorumbudurcom.jpg

Turbox SSD'leri için her şey iki tane girişimci gencin Çin markalarına logo basıp satmasıyla başlamıştı. Zamanında logosu 5 dolara amatör bir grafiker tarafından yapılan Turbox, SSD'leri yaptıracak bir firma arayışındaydı. Taa ki, Çin'li bir üreticiye denk gelene kadar.

Çin'li tedarikçi Hanşan Gotu'un; Firmware'siz, tanesini 10 dolara imal ettikleri 128 GB'lık SSD'leri Turbox'a verildi.

indir.jpg

Turbox bu SSD'leri aldı ama nasıl satacaktı? Hemen firma arayışına girdiler ve kendileri gibi bir firma olan Atom* Bilişim ile sözleşme imzaladılar. Artık bu firma sayesinde ürünlerini satabileceklerdi.

Atom Bilişim sayesinde biraz SSD satmayı başarabilen Turbox SSD'leri oldukça başarılıydı (!) Laptop'larını hızlandırmak isteyen gençler bu SSD'den başarılı bir performans aldıklarını söyleyince, bu fiyata daha iyi olamaz diyen vatandaşlar bu SSD'yi sipariş verdi. Artık küçük bir sermayesi olan Turbox, SSD'ler ile sınırlı kalmayıp, ben, ben... Ekran kartı yapacağımmmm! Dedi.

Başka bir tedarikçi olan Kasamoko Tekşir ile anlaşan Turbox, Çin'den gelecek ekran kartlarına logo basıp Atom Bilişim'e devretti. MSI, ASUS, Sapphire gibi markaların oldukça altında kalan Turbox, ekran kartındaki başarısızlığı ile darbe almış oldu. Demek ki neymiş dedi girişimci gençler, uzman olduğunuz alanda ilerlemelisiniz (?) Bu olaydan sonra Atom Bilişim sinirlendi ve ardından bana monitör almanı istiyorum diyerek gaza getirdi Turbox'u. Turbox'un girişimcisi iki genç ders almamış olacaklar ki Çin'li monitör tedarikçisi olan Sakmun Enşiro ile anlaştılar. Atom Bilişim televizyonlara reklam vererek bu monitörü fazlaca satmayı başardı. Zafer Turbox ekibinin...
turbox-1850e-1.jpg

SSD'leri halen satmakta olan Turbox, ekran kartı tedariğini bıraktı ve elindeki tüm stokları Atom Bilişime devretti. Monitörler ile devam eden Turbox, tekrardan bir çıkış yakaladı. Bu sefer kendinden daha küçük bir firma olan Gamer Studios'u satın aldı. Satın alma nedeni ise yaptığı RGB'li kasalarıydı! Evet, Turbox artık kendi kasalarını satacaktı. Bunu gören Atom Bilişim'in aklına harika bir fikir geldi ve aniden Turbox'un tüm stoklarını anonim olarak satın aldıktan sonra anlaşmayı feshettiğini duyurdu. Turbox tüm stokları alındığı için Atom Bilişim'de duran ekran kartlarının lafını etmedi.

Atom Bilişim Çin'den çok ucuza gizlice RAM tedarik etmekteydi. Ayrıca piyasada bulduğu çalışan* tüm i7 950'leri, i5 650'leri satın aldı. Üstüne de Izoly'ın üretmiş olduğu RGB CPU soğutucularını alarak işlemcilere taktı. (Ayrıca Esonic marka anakartlar elinde daha önceden bulunuyordu, bunu belirteyim) sonrasında Turbox kasa, SSD ve ekran kartını sistemlerine takarak olağanüstü bir şekilde satmaya başladı. Hisseleri oldukça artan atom bilişim'in karşısına o anda bir engel çıktı... Recep Baltaş ve kurduğu sitedeki savaşmak için hazır olan yüzlerce üye!

Technopat Sosyal darbesinden sonra Atom Bilişim'den alışveriş yapan üyeler aydınlandı ve Atom Bilişim bunu fark etti. Bu gelişmelerin ardından Atom Bilişim bir daha Turbox satmayacağını açıkladı. Kaliteli markaların ürünleriyle hayatına devam eden Atom Bilişim, kötü karizmayı toparladı ve satışlarına tekrardan hız getirdi...

Zaten ellerindeki stokları bitiren Turbox'un sonu içler acısı bir halde geldi. Çin'de ki mallar gümrüğe takıldı ve 2 ay sonra ancak gelebildi. Tabii o sırada Recep Baltaş ve askerleri Turbox'u çoktan boykot ettiğini tüm Türkiye'ye duyurmuştu. Malları elinde kalan Turbox, sadece tek tük satışlar yapabildi fakat gider gelirden çok çok fazlaydı. Böylece Turbo markasının üstüne kocaman bir X işareti vurulmuş oldu...

Umarım beğenmişsinizdir arkadaşlar. İnanın çok uğraştım. Bu hikayede yanan Gamer Studios oldu bu arada :)

Son incelemeler

Artıları: Herşey
Eksileri: Yok Oda Ne
Her şeyiyle çok güzel keşke yha geri açılsa.
Artıları: Güzel anlatım.
Eksileri: TurboX konuları sıktı ya.
10 üzerinden 1,93/10 veririm.
Artıları: Yok
Eksileri: TurboX esprileri baydı.
Çöp = TurboX Technopat YHA esprileri.

Yorumlar

Artık gına geldi Blog kısmında saçma sapan YHA, Turbox adında konular görmek, sizin amacınız eğlence mizah değil kardeşim, kolay yoldan beğeni kasmaya çalışıyorsunuz siz, konuyu beğenenlerde aynı mantık, beğenmeyin şöyle saçma sapan şeyleri kardeşim, boşu boşuna yanlış insanlar beğeni sayısı yüzünden bilgili gözüküyo halbuki tek yaptıkları YHA adında konular açmak, ve oyun hata konularına orijinal mi diye soru sorup kaçmak nicklerinizden forumda ne yapmaya çalıştığınız belli oluyor zaten, olgun birsi bu tür saçma salak mizahlarla uğraşmaz.
 
Artık gına geldi Blog kısmında saçma sapan YHA, Turbox adında konular görmek, sizin amacınız eğlence mizah değil kardeşim, kolay yoldan beğeni kasmaya çalışıyorsunuz siz, konuyu beğenenlerde aynı mantık, beğenmeyin şöyle saçma sapan şeyleri kardeşim, boşu boşuna yanlış insanlar beğeni sayısı yüzünden bilgili gözüküyo halbuki tek yaptıkları YHA adında konular açmak, ve oyun hata konularına orijinal mi diye soru sorup kaçmak nicklerinizden forumda ne yapmaya çalıştığınız belli oluyor zaten, olgun birsi bu tür saçma salak mizahlarla uğraşmaz.
Zaten bunun moderasyon da farkında olduğu için bloglarda kapatıldı YHA. Linç etmeye gerek yok daha fazla. Ayrıca sizin de mizahınızı görüp, ona gülmek isterim.
 
@Artorias74 Sence ben beğeni kasma peşinde olabilir miyim? Ne hadsizce bir cümle kurmuşsunuz. 3000 üstü beğenim var benim derdim beğeni almak değil. 100 beğenim de olsa benim derdim beğeni almak olmayacak. Benim asıl derdim karantina sürecinde sizleri güldürmeye uğraşmak. Ben hiçbir zaman da konu sahibine soru sorup çözüm bulamayınca kaçmadım. Üslubunuza daha fazla önem vermeniz gerekiyor!
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Staj Yapan Donanımcı
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
2.910
Yorumlar
14
İncelemeler
12
Son güncelleme
Değerlendirme
1,75 yıldız 16 değerlendirme

Teknoloji kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı