YouTube'u dilediğinizce özelleştirin

*İlk kez bu kadar uzun bir anlatım yapmayı denedim, anlatımımın yorumlar aracılığı ile nasıl olduğunu değerlendirirseniz sevinirim. İlk uzun anlatımım olduğu için karışık olabilir kusura bakmayın. :)

Bu eklenti YouTube'da bir çok şeyi özelleştirmenizi sağlıyor. Tuş takımlarını özelleştirme, tema değiştirme, açıklamayı kapatma, önerilen videoları kapatma, video sonunda çıkan önerilen videoları gizleme gibi bir çok özellik var, dilerseniz bu eklentiyi birazcık tanıtayım.

Eklenti bağlantısı:

Görünüm.png

Eklentinin ana menüsü.

Özelliklerin her birini tek tek buraya yazarsam aşırı uzun olur diye temel bir söz etme yapacağım.

Genel
YouTube'un genel ve temel özelliklerini özelleştirmenize yarıyor.
Örneğin, video kapağı kalitesi ayarlama, kaydırma çubuğunu gizleme, ilgili arama sonuçlarını kaldırma, yazı tipini değiştirme, hareketli küçük resimleri gizleme abonelikler sayfasında yapabileceğiniz bir kaç özelleştirmeyi içeriyor. Abonelikler sayfasında istediğiniz günü bir ok yardımı ile tamamen gizleyebiliyorsunuz.


Görünüm
Eklnt görünüm sekme.png

Bu kısımda bir çok özelliği ekleyebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
Örneğin, açıklama kısmını tamamen gizleyebilir, veya yarım bir şekilde bırakabilir, veya tamamen gözükebilir yani devamını oku seçeneğine gerek kalmayan bir şekle getirebilirsiniz. Sesle arama butonunu, bildirim butonunu, profil butonu gibi butonları dilediğinizce gizleyebilirsiniz. Yorumları kapatmak, önerilen videoları gizlemek, beğenileri gizlemek, beğenmeme butonunu kırmızı rengine dönüştürmek gibi özellikler mevcut.

Temalar
Adından da anlaşılacağı üzere bu kısım tema ayarlamanızı sağlıyor. Gece teması mavimsi birer tema, daha karanlık tema, gün batımı gibi temaları size sunuyor.

Oynatıcı
Bu kısımda YouTube'un video oynatıcı ile ilgili ayarlar yapabiliyorsunuz. Döngü butonunu direkt kontrolcü düğmesi olarak ekleme, ekran alıntısı butonu ekleme, videoyu döndürme butonu ekleme, reklamları engelleme, oynatıcı çubuğunu gizleme, kaliteyi otomatik olarak ayarlama, sinema moduna zorlama, otomatik tam ekran yapma, oynatıcının yalnızca kontrol düğmelerini gizleme gibi özellikleri buradan ayarlayabilirsiniz.

Oynatma Listesi
Biliyorsunuz ki bir oynatma listesinde bir diğer videoya otomatik olarak geçilir, bunu değiştirebiliyorsunuz. Oynatma listesinde ki bir videoyu döngüye alma gibi seçenekleriniz de var. Bunların geneli zaten YouTube'un kendisinde de yapabildiğiniz şeyler.


Kanal
Bu sekmede ise bir kanala girdiğinizde otomatik olarak ilk başta hangi kanal sayfası açılsın gibi ayarlamalar yapabiliyorsunuz. Kanalın Fragman niteliğinde koyduğu videoyu gizleyebiliyorsunuz. Ayrıca isterseniz öne çıkan içeriği gizleyebiliyorsunuz.

Kısayollar
Bu sekmede YouTube'un kısayollarını yani tuş atamalarını değiştirebiliyorsunuz, belirli özelliklere kendiniz de tuş atayabiliyorsunuz. Örneğin beğenme butonuna veya beğenmeme butonuna bir tuş atayabiliyorsunuz, ekran görüntüsü almak için, koyu moda geçmek için de tuş atayabiliyorsunuz. Diğer YouTube'un size varsayılan olarak getirdiği tuşları da değiştirebilirsiniz.

Kara liste
Bu sekmede dilediğiniz kanal ve videoyu engelleyebilirsiniz. Aktifleştir seçeneğine bastığınız zaman kullanılabilir duruma gelecektir. Açıkça söylemek gerekirse burayı pek anlamadım sanırım biraz hatalı.

Analizör
Bu kısım YouTube'da ne kadar vakit geçirdiğinizi ölçen, ve en çok hangi kanalları ne kadar izlediğinizi size gösteren kısım.

*Eklentinin dil seçeneği, karanlık mod seçeneği mevut. Sağ üstteki 3 noktadan bunu yönetebilirsiniz!

Yorumlar


Blog girdisi detayları

Ekleyen
569801
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
695
Yorumlar
1
Son güncelleme
Değerlendirme
4,00 yıldız 1 değerlendirme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

569801 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı