R7 3700X voltaj ve frekans ayarlanması

Callactus

Decapat
Katılım
12 Şubat 2021
Mesajlar
72
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba! Bir süre araştırdıktan sonra sistemimde frekans ve voltaj değerini değiştirme kararı aldım. Bunu yapmadan önce sizlere birkaç sorum olacak;

1-Ryzen Master ile yapılması önerilir mi?
2-İşlemcim maksimum 4.4GHz ile çalışmakta, tam performans almak için 4.4GHz şart mı? (Bilgisayarı yormadan yapmak istiyorum)
3-Nihai performans seçtiğimde 4.2GHz'nin üstünü görmemekte frekans ayarlarken 4.2GHz yeterli midir?
4-Örneğin verdiğim voltaj değeri 1.29 olsun, bu değerde bilgisayar açılmıyorken 1.3'e geçtiğinde çalışıyorsa bu değerde mi çalıştırmam gerekli yoksa biraz daha güvenceye alıp 1.35 gibi değerler mi vermem lazım voltaj için? (Verdiğim değerler tamamen uydurmadır örnek için)
 
Bir işlemciye overclock yaptığınız da onu stres testine tabi tutmak yapılan değişikliklerin olumlu yada olumsuz olduğunu görmemizi sağlar burada önemli olan sistemin kararlı çalışması ve bunu en optimum voltaj ile halletmek, sıcaklık değerleriniz eğer şuan iyi ise ve soğutucunuz yapacağınız değişikliklere ayak uydurabilecek ise yapılabilir, ancak sizin işlemciniz için overclock yapmanın pek bir getirisi olacağını düşünmüyorum ek olarak yapacağınız overclock işlemini BIOS üzerinden yapmak daha iyi olur bence.
 
Bir işlemciye overclock yaptığınız da onu stres testine tabii tutmak yapılan değişikliklerin olumlu ya da olumsuz olduğunu görmemizi sağlar burada önemli olan sistemin kararlı çalışması ve bunu en optimum voltaj ile halletmek, sıcaklık değerleriniz eğer şu an iyi ise ve soğutucunuz yapacağınız değişikliklere ayak uydurabilecek ise yapılabilir, ancak sizin işlemciniz için overclock yapmanın pek bir getirisi olacağını düşünmüyorum ek olarak yapacağınız overclock işlemini BIOS üzerinden yapmak daha iyi olur bence.

Yapmak istiyorum çünkü CPB açıkken sıcaklık değerlerim uçuyor sıvı soğutucum olmasına rağmen dün ısıdan kapandı sistemim.
 

Geri
Yukarı