HDD'li bilgisayara su döküldükten sonra oyunlarda kaplamalar geç yükleniyor

Batus255

Hectopat
Katılım
27 Şubat 2017
Mesajlar
43
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1-1.5 ay önce falan bilgisayara su döküldü. Bir gün boyunca hiç açmadım açtıktan sonra herhangi bir sorun olmadı normal çalıştı. Fakat bu son 2 haftadır bazı oyunlarda kaplamalar ya da dokular artık hangisi deniliyorsa geç yükleniyor. Mesela Red Dead Redemption 2'de bir yere bakıyorum dönüp tekrar baktığımda oradaki ağacın daha yüklenmediğini ben bakarken yüklendiğini görüyorum her zaman uzak değil yakın mesafelerde de oluyor. Mesela Forza Horizon 4'de araba sürerken yolun yanındaki çimlerin yüklendiğini görüyorum ve bu çimler direkt yanımda yani uzak mesafede değil. Dark Souls 3'de yerdeki suyun yüklendiğini gördüm orta mesafedeydi diyebiliriz. Oyunlarımın hepsi HDD'de, ben de HDD kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum o yüzden başlığı buraya açtım. Bilgisayarda SSD de var ama alanı düşük olduğu için oyun yüklemiyorum ona. Sadece Windows var ve dediğim gibi su dökülmeden önce bu kaplamaların geç yüklenme sorunu yoktu. Bilgisayarımın özellikleri saydığım oyunlara yetiyor yani sistem yetersizliğinden kaynaklanan bir durumda olduğunu sanmıyorum. Fotoğraflarda HDD'nin modeli yazıyor, testlerden pek anlamıyorum sizin yorumunuza bırakıyorum. Ne yapmalıyım?

Screenshot_1.jpg
Ekran görüntüsü 2021-04-10 003008.png
Ekran görüntüsü 2021-04-10 003028.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sırf konunun başlığı ilgimi çektiği ve sonu nereye varacak merak ettiğim için takip ediyorum konuyu. Mesajınızla Allah affetsin bir kez daha güldüm. Hocam ne bu istek?
Sabaha bildirim gelsin diye yapıyorum.
 
Tam yarısındayken bilgisayar kapandı ama tam kapanmadı bilgisayar açıktı fakat ekran falan siyahtı yeniden başlattım bende çıkan bütün sonuçlar yeşildi gerisini tekrar yapayım diyorum ama yine kapanmasından korkuyorum.
Kapanma ne olur bilmiyorum. @Assecreed bilir ama uyuyordur. @The G.O.A.T
 

Yeni konular

Geri
Yukarı