Putin'i Kızdıran Toplantı! Erdoğan Ukrayna'yı Savundu!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazılarını anlamıyorum. Rusya, Ukraynayı alınca duracak mı? Hayır, çünkü o akdenize inmek istiyor. O zaman Ukrayna'dan sonra sırada kim var? Ondan sonraki kim? Bu sorulara cevap verirseniz Ukrayna'ya neden destek verirdiğini anlarsınız.
 
Geçmiş olsun. Bu topraklarda ne işimiz var yahu, sırf 2-3 günlük çıkar için koskoca Rusya'yı karşımıza alıyoruz... Hani Ukrayna'da bizi güçlendirecek bir şey de yok ki? Sonumuz çok iyi değil, umarım olası bir atışmaya da dahil olmayız.

Ayrıca Atatürk de olsa, güçlünün değil haklının yanında dururdu. Bence mentelitenizi düzeltin.

Şu anda Atatürk yok, yahut onun gibi büyük bir lider. Olmadığı için 'olsaydı' kelimesi direkt çürüyecek bir sözdür. Eğer haklının yanında olursak biz haksız duruma düşeriz, her zaman güçlünün yanında olup haklıyı ağırdan savunmak gerekir. Aksi takdirde sonumuz Venezuela'dan farksız olur.

Hocam Kuzey Kore kim ki kimi savunuyor :D

Öyle deme, Amerika dahi Kuzey Kore'ye sataşmayı istemeyen bir ülke. Para konusunda fakir bir ülke olsa dahi yönetim biçiminden dolayı paranın pek önemi kalmıyor. Adamlar nükleer füze üretiyor ve kimse buna bir şey yapamıyor, çünkü dünyadan bağımsız bir ülke. Güney Kore ile yakında birleşecekleri söyleniyor, yani direkt Kore cumhuriyeti olabilir. Güney Kore'nin teknolojisi ile Kuzey Kore'nin askeri konudaki başarıları birleşir ise işte o zaman Çin ve Rusya'dan sonraki en büyük tehdit olur.

Karışacak yani.

Ben Kore'ye güveniyorum Türkiye'yi çok seviyorlar.

Her ne kadar Asya delisi olsam dahi Güney Kore'ye pek güvenmem. Geçmişimiz ve dostluğumuz var ama bunlar çıkar amacından dolayı. Mesela Güney Kore'de 30 yaşın altındaki bireyler Türk'lerden bin haber, birçoğu savaşta yardım etmemeyi tercih edecektir. Hükümet direkt halk ile içli olduğu için pek sıcak bakmazlar. Ancak çok büyük çıkar olursa belki, ki onlara verebileceğimiz çıkar pek yok.

Rusya'yı dost sananların varolması çok üzücü. Türkiye doğru karar almıştır. Hâlâ daha sovyetler birliği'nin etkisinde ilerleyen bir Rusya vardır. Sovyetler yıkılmadı, putin dönemi ile birlikte sadece isim değiştirdi. Rusya hâlâ daha yayılmacı bir politika izliyor. Önce Ukrayna sonra balkanlar. 500 senede geçse Rusya'nın sıcak denizler hayali bitmeyecek. Hele ki Akdeniz'de petrol ve doğalgaz varlığı gözle görülürse hiç bitmeyecek. Bugün Akdeniz'den elde edilecek doğalgaz Türkiye'nin tüm cari açığını kapatabilecek potansiyelde. Eğer Türkiye Rusya'ya olan doğalgaz bağlılığını yitirirse Rusya çok büyük ekonomik sıkıntılar yaşar. Rusya üreten bir ülke olsa dahi satamayan bir ülke. En güçlü tankları yapsa dahi satamıyor. Bu sebeple ekonomisi olduğu yerde sayıyor. Bugün orta doğu'da hatta dünya da en büyük tehditlerden biridir Rusya. Eğer Ukrayna düşerse, Rus yanlısı bir rejim Ukrayna'nın başına gelirse dünyayı çok kötü günler bekliyor demektir. Alınan kararı doğru buluyorum. İsrail neyse Rusya da aynısıdır. Türkiye'nin geleceği için Rusya tehdittir. Bakmayın siz son yıllarda bizlerle yakın ilişkiler kurduğuna. Hepsi uyutma bunların. Görüyorum ki işede yaramış. İnsanımızın birçoğu Rusya'yı bir dost görüyor. Hatta Nato'dan çıkıp Rusya ile ortak olmamızı dahi savunan var.

O kadar yazmışsın ama resmen Ukrayna'yı savunmaktan başka bir şey değil, zaten bu yazdığını birkaç YouTube kanalında da duymuştum. Gereksiz duyar kasıyorsunuz, sanıyor musunuz ki sadece Rusya sıcak denizleri istiyor? Kurtuluş savaşına iyice bak bakalım hangi ülkeler içimizden geçmek istedi. Nato'dan söz ediyorsun ama hiçbir zaman Nato'ya giremeyeceğimizi biliyor musun? Bizi oyalıyorlar boş boş, yoksa başka ülkeler ile ittifak olacağız. Sana uzun uzun anlatırdım ama Ukrayna'nın korkak tavırlarını savunan birisine pek bir şey söylenemez bence. Sonuçta Ukrayna her zaman haklıydı (!)
 
Kuzey Kore'de başkanı eleştiren kelle ile alıyor cevabını. Türkiye de aynısı uygulansa Z kuşağı diye geçinen tayfadan eser kalmaz.

Kuzey Kore de sorun mu var? Ekonomik olarak veya herhangi bir şey. Nüfus dışında muazzam bir ülke. Biz de öyle olsak hazreti reise niye laf edelim?
 
Tek başına karar verdiğini düşünüyorsanız yazık kafanıza :D Bir sürü strateji uzmanı ile çalışılıyor. Bunların arasında yabancı risk ve strateji şirketleri de var. Hepsinin sentezi yapılarak bir yol haritası çizilir.
Siz devleti ne sanıyorsunuz. :D
Ben bunların meme ve espri olduğunu sanıyordum. Ama millet cidden böyle düşünüyormuş, zuhahaha :D
Uzmanlar ile çalışan devletin ekonomisine bak gül gibi, umarım ekonomide de uzmanlar ile çalışıyordur :D
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı