Çözüm Corsair Void Elite'in dip ses yapması

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emirkirac

Centipat
Katılım
13 Temmuz 2020
Mesajlar
51
Arkadaşlar merhaba, geçen haftalarda Corsair'in Void Elite Wireless oyuncu kulaklığını satın aldım. Ancak satın aldıktan sonra kulaklıktan çok bariz bir şekilde dip ses geldiğini fark ettim (örneğin Opera'dan sayfa açınca çok fazla dip ses geliyordu). Bir çok insanın bu konuda mağdur olduğunu gördüm. Çok aradım ancak kalıcı bir çözüm bulamadım. Gördüğüm geçici çözümlerden biri ise iCUE yazılımını silip tekrar yüklemekti.

Arkadaşlar öncelikle sorun iCUE yazılımından kaynaklanmıyor. Kulaklıkta ise donanımsal açıdan bir sıkıntı yok. Asıl sıkıntı yazılımlarda. Windows'un otomatik olarak yüklediği driverlar sıkıntılı sanırsam. Sorunun çözümüne gelirsek; sadece Windows'un kurduğu Driver'ı kaldırmamız yeterli oluyor.

Bunu kaldırmak içinse aygıt yöneticisi>görünüm>bağlantıya göre cihazlardan hoparlör ibaresi bulunan Corsair Void Elite Wireless'a sağ tıklayıp cihazı kaldır demeniz gerekiyor. Ancak bunu yapmadan önce driverları sil kutusuna tik atmayı unutmayın. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Corsair'in iCUE yazılımından gerekli güncellemeler yapılıyor zaten. Bunları yapmadan önce iCUE yazılımının en güncel sürümünün yüklü olduğundan emin olun. Umarım birilerine yardımcı olabilmişimdir. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler bilgi için. Yalnız dip sesin önüne bu şekilde geçince Surround ve 7.1 özellikleri çalışmıyor diyorlardı. Deneyebilir misiniz?

Surround ve 7.1 çalışıyorsa bu sorun çözüldü demektir ve eğer sorun Windows 10’un kendi kafasına göre önceden yüklediği otomatik driver yükleme özelliğinden kaynaklanıyorsa bu özelliğin kapatılıp o şekilde yükleme yapılması sorunu tamamen ortadan kaldıracaktır.

 
Son düzenleme:
Teşekkürler bilgi için. Yalnız dip sesin önüne bu şekilde geçince Surround ve 7.1 özellikleri çalışmıyor diyorlardı. Deneyebilir misiniz?

Surround ve 7.1 çalışıyorsa bu sorun çözüldü demektir ve eğer sorun Windows 10'un kendi kafasına göre önceden yüklediği otomatik driver yükleme özelliğinden kaynaklanıyorsa bu özelliğin kapatılıp o şekilde yükleme yapılması sorunu tamamen ortadan kaldıracaktır.


Sanırım 7.1 kullanılmıyor. :(
 

Yeni konular

Geri
Yukarı