ASUS K555LN Yavaşlama ve güncel ısı değerleri

Katılım
25 Temmuz 2014
Mesajlar
83
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar, 2015 yılında almış olduğum Asus-K55LN bilgisayarım bazen anlamsız donmalara, kasmalara maruz kalıyor. Bunun aslında başlangıcı bilgisayar başlatılamıyor ekranı vererek zorunlu olarak beni sıfırlamaya ittikten sonra oldu. Daha sonra rutin kullanıma devam ettim fakat görünürde bir problem yok gibi gözükse de anlık yavaşlamaları fark edebiliyorum. Alındığı günden bu yana hiç termal macun değişimi yapılmadı fakat ısı değerlerimi sizinle paylaşacağım. Bu değerler rutin oynadığım oyun açıkken, 5-6 chrome sekmesi açıkken ve bir yandan da indirme işlemi yaparken ki hali. Benim bilgisayarı en yoğun kullanımım bu şekilde. Isı değerleri gayet normal gibi geldi bana. Sorun sizce neden kaynaklı olabilir? Oynadığım oyunda 1-2 dakikalık fps 1'e düşüyor bazen, ama oyunu alta aldığım zaman normal kullanmaya devam edebiliyorum. 1.5 TB'lık Asus'un taktığı HDD'nin yazma hızından kaynaklı bir problem olabileceğini düşünüyorum. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabililir? Termal macun değiştirmem gerekiyor mu?

JWb7Xn.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam harddisk tek parçamı yoksa D açtın mı? Bir de yol izleyebilmek için olay görüntüleyicisinden hata kodu arayın yardımcı olacaktır.
 
Termal macun değiştirebilirsin elbette. FPS düşüşlerinin ısınmadan dolayı olduğunu düşünüyorum. Oyunu alta attığında sıcaklığın düşük gözükmesi çok normal. Termal macun + temizlik çözmezse durumu servise gitmesi gerekebilir.
 

Geri
Yukarı