Kripto paralar hakkında önemli gelişme

EzDYDp8WgAcdHuR.jpeg
 
Nasılda alıştıra alıştıra yapıyorlar ama. İlk borsalardan bilgi istedik, sonra yasakladık, sonra vergi getirdik. Fark ettiniz mi bilmiyorum ama yandaşları laiklik için de aynı şeyi yapıyorlar. Bir 5 yıl daha kalırlarsa devletin dini islamdır ibaresini getirirler bunlar.
Tepki olmadığı sürece normal =)
Anlamadığım nokta, vergi mi olacak? Yoksa coin falan al-sat işlemi olmayacak mı?
Amaçları işlem hacmini bankalara yöneltmek böylece Gelir İdaresi Başkanlığı çok kolay bir şekilde işlemleri takip edip vergilendirebilir ileride.
 
Yılın başı 100 tl kazandım, gitti onlarda şimdi :)
Geçmişe dönük olmaz ama ola da bilir muz ülkesi burası.
Amaçları işlem hacmini bankalara yöneltmek böylece Gelir İdaresi Başkanlığı çok kolay bir şekilde işlemleri takip edip vergilendirebilir ileride.
Bazı arkadaşlarda vergi gelemez, sen kripto paradan anlamıyorsun diyor bana :D
 
Geçmişe dönük olmaz ama ola da bilir muz ülkesi burası.

Bazı arkadaşlarda vergi gelemez, sen kripto paradan anlamıyorsun diyor bana :D
Instagram fenomenlerine yönelik çıkarmışlardı, Bitcoin için durmaları hata 🤣
 
Bir arkadaşım BtcTurk desteğe mail attı ve dönüş geldi standart alım satım bankadan TL yatırma çekme işlemlerinde herhangi bir değişiklik olmayacak.
Sadece Papara gibi elektronik para uygulamalarındaki kara para aklamaya ve 'btcileöde' gibi uygulamalardaki takipsizliği önlemek için yapılmış bir genelge.
Bu genelgenin bununla kalmayacağını söylemek mümkün şu an için sıkıntı yok gibi görünse de madde 3 - (1)'de kriptoyu hiçbir varlık birimine dahil etmemiş devlet bu nedenle ya ayrı bir 'sanal menkul kıymet' gibi bir varlık olarak tanıyacaklar ya da kriptolardaki yurt dışı alışverişini engelleyip piyasayı içeride döndürecekler çünkü ödeme aracı kurumları yani bankaların kripto ihracı yapmasını yani satmasını istemiyor özetlemek gerekirse;
sistem aynı devam edecek Papara ve 'btcileöde' gibi sistemler yasaklandı, bankaların kripto para ihracı yani dışarıya satışı yasaklandı vatandaşın belirli ve anlaşmalı bankalarla kripto alım satımı yapması sağlandı ki takibi sağlansın bu en son yazdığım vergilendirme işlemleri için gereken tabanı oluşturuyor Türkiye'de yaşayan her birey bu işleri TL ile T.C. Devletinin tanıdığı bankalar aracılığıyla yaptığı için hem aktarma esnasında hem de T.C. Devletinin tanıdığı kriptopara borsa siteleri ile alım satım esnasında sıkı takip yapacak buna göre TL çekimleri üzerinden vergilendirme getirecek olduğunu kuvvetle muhtemel düşünüyorum.

Bu genelge bir başlangıç, alışverişi tek bir para birimine çekip her yatırma çekmeyi resmileştirip bu resmi işlemler üzerinden vergilendirmenin başlangıcı...
 

Dosya Ekleri

  • btc.png
    btc.png
    131 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Türk balinalar kaçmaya başlamış bile 😉

 

Geri
Yukarı