Thermal Grizzly Kryonaut gerekli mi?

Schwerer Gustav

Kilopat
Katılım
7 Haziran 2014
Mesajlar
1.330
Çözümler
4
Arkadaşlar merhaba. Arkadaşımın sisteminde R5 3600 işlemci var. Ancak AIDA 64 veya Ryzen Master gibi programlarda sıcaklığı kontrol ettiğimiz zaman inanılmaz dengesiz bir sıcaklık değerleriyle karşılaşıyoruz. Bir anda 30 dereceye inip 2 saniyede 50 gösteriyor mesela. Soğutucu olarak Dark Freezer X120 kullanıyoruz. BIOS üzerinden de voltajı düşürdük. Stabilite testi yaptık, sistem hata vermedi. CPB açık. Anakart B450 Tomahawk Max. Bu sorun neden oluyor olabilir?

Birkaç gün içerisinde Thermal Grizzly Kryonaut alıp yeni macun uygulayacağız. Bu macuna bu işlemci için gerek var mı? Fiyatı biraz yüksek çünkü. Yoksa MX-4 alıp geçelim mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aradalar inanılmaz farklar oluşturmayacaktır. Maksimum gördüğünüz sıcaklık değeri nedir?
Hiç stabil bir değeri göremedik maalesef. Oyunda 50 derece gösterip masaüstünde boşta 60 gösterdiği de oluyor. Büyük bir dengesizlik var. Bir anda 30 dereceden 50ye fırlıyor sonra 40a iniyor 47ye çıkıyor. Bunlar saniyelik değişiyor. Acaba montajı mı yanlış yaptık diyip en baştan söküp montaj da yapmıştık. Bu değerler stok soğutucu kullanırken de böyle dengesizdi.
 
Hiç stabil bir değeri göremedik maalesef. Oyunda 50 derece gösterip masaüstünde boşta 60 gösterdiği de oluyor. Büyük bir dengesizlik var. Bir anda 30 dereceden 50ye fırlıyor sonra 40a iniyor 47ye çıkıyor. Bunlar saniyelik değişiyor.
Bios üzerinden boştaki sıcaklığına bakar mısınız?
 
Hiç stabil bir değeri göremedik maalesef. Oyunda 50 derece gösterip masaüstünde boşta 60 gösterdiği de oluyor. Büyük bir dengesizlik var. Bir anda 30 dereceden 50ye fırlıyor sonra 40a iniyor 47ye çıkıyor. Bunlar saniyelik değişiyor. Acaba montajı mı yanlış yaptık deyip en baştan söküp montaj da yapmıştık. Bu değerler stok soğutucu kullanırken de böyle dengesizdi.

CPB açık olduğundan bir anda boostlayıp sıcaklıklarda değişiklik yaratıyor olabilir. Zaten Ryzen 5 3600 da sıcaklık ve voltaj dengesizliği mevcut.
 
CPB açık olduğundan bir anda boostlayıp sıcaklıklarda değişiklik yaratıyor olabilir. Zaten Ryzen 5 3600 da sıcaklık ve voltaj dengesizliği mevcut.
Hocam bu sorun da aklıma geldi ancak elle voltajı düşürüp CBP'yi açık bırakmak da bu kadar dengesizlik yapar mı? CBP'yi kapatınca oyunlarda bariz FPS düşüşü yaşadık o yüzden CBP açıkken frekans düşürdüm ben de. Yanlış hatırlamıyorsam 1.222 gibi bir değer yaptım. 1.5 gibi bir değerdeydi. Kademe kademe düşürüp test yaptım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı