Linux kullanmanın mantığı nedir?

Rica etsem şuan linux kullanan kişiler varsa masaüstünü ss olarak buraya atabilirler m i ?
desktop.png
 
Bu arada 2 tür dağıtım vardır 1-canlı CD 2-kurulan sürüm bazı dağıtımlarında 2'si birden bazılarında ise ayrı ayrı sunulur, Pardus gibi bu arada Android de bir linuxtur. Canlı CD'ler CD'den çalışır ve bilgisayara kurulmadan kullanılabilir bilgisayarınızın HD'si olmasına bile gerek yoktur.
 
Driverların en uygun sürümü otomatik yükleniyor.

Her kart için değil. NVIDIA kartları çoğunlukla ekstra sürücü istiyor.

Hocam o kadar transparan nasıl görüyorsunuz 😀.
Çok nadir görülüyor. Ben şahsen daha hiç Kernel Panic yaşamadım, nekadar saçma kurulumlar yapsamda.
Rica etsem şuan linux kullanan kişiler varsa masaüstünü ss olarak buraya atabilirler m i ?
1618796955037.png

Kernel Panic yemek için biraz zorlamak gerekiyor hocam. Çok zor değil ancak Mavi ekrandan daha zor yeniliyor. Bir de kernel paniği düzeltmesi bence daha kolay. Genelde daha eski veya farklı bir kernel'a geçip geçici olarak da düzeltilebiliyor.
Beta sürümleri kullanmadığınız sürece Kernel Panic göreceğinizi sanmam. Ben görmedim şahsen 😀
 
Katılmıyorum. UbuntuDDE, Deepin OS'tan daha güvenli bir seçenek. Görünüş olarak benzesin istiyorsanız onu kullanmak daha iyi olacaktır. Deepin, hem kapalı kaynak programlar ile gelir, hem de bir zamanlar adı bazı veri olayları ile birlikte anılmıştır. Benim de pek tercih edeceğim bir dağıtım olmaz Deepin OS.

Ubuntu DDE'nin uygulamaları açık kaynak mı🙂
 
Merhabalar dostlar. Konuya uzak oluşumdan dolayı böyle bir soruyla başlamak istedim. Yazılımdan pek anlamıyorum. Uzunca bir araştırma yaptım. Bununla birlikte uzun süredir kullananlara sorma fırsatım olmadı. Bu vesileyle hem konu olmuş, olur hem de okuyanlar bilgilenmiş olur.

Şu ana kadar Windows'un tüm sürümlerini kullandım ve başka bir işletim sistemi kurma veya anlama vaktim olmadı.(arkeolog olunca hayat yoğun geçiyor :D ) konuya meraklıyım. Şimdi örneğin ben AutoCAD, Photoshop CC, Corel Draw, file maker gibi programları Linux'ta açılıp açılmadığı veya nasıl çalıştığını tam olarak anlayamadım veya Microsoft Office programları olsun. Sisteme uzak oluşumdan sizleri dinlemek isterim. İyi yanları veya kötü yanları bizzat kullanıcılardan dinlemek tartışmak hoş olur. Sevgilerle, şimdiden teşekkür ederim.
Eğer Linux kuracaksanız kullandığınız programları ve nasıl çalıştığınızı az da olsa değiştirmeniz gerek. Eğer Windows gibi kullanmaya çalışırsanız bir süre sonra sıkılıp Windows'a geri dönersiniz. Alışılması gereken bir olay. Fakat alışınca insan rahat ediyor 🙂.
Ben denedim, yazdığım hiçbir komutun çalışmaması dışında güzel sistem. 😁
GNU Coreutils yok mu hocam? Ya da sbase vs.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı