Tesla Model S, Otopilot Modundayken Kaza Yaparak 2 Kişinin Ölümüne Yol Açtı

Evet, bence de biraz öyle olmuş.

Sürücü koltuğunun boş olduğu belirtilmiş.

Salak çok dünyada:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunun gibi bir şey yaşanmıştır muhtemelen.
 
Bağıra bağıra söylüyorlar direksiyondan ellerinizi çekmeyin ve sürücü koltuğuna oturun diye. Kendileri kaşınmış olan olmuş. Tesla'nın olayda bir suçu yok.
 
Eğer otopilotu açıp yola bakmayıp veyahut telefona bakıyorsa normal. Otopilot kusursuz bir sistem değil. Yola bakmak gerekir.
 
@Ali Güngör Bu aralar çok troll başlık atıyorsan başkan.
Troll, click bait ... ne ararsan var. Raytingleri mi düşüyor ne? 🤣

Tesla otomobilleri alırken, imzaladığınız sözleşmede otopilot devrede iken direksiyon kontrolünü bırakmayacağım diyorsunuz. O nedenle Teslaya ciddi bir yaptırım olmayacaktır.

Ancak 1-2 davada (hala devam eden) Teslanın, otopilot konusunda yeterli uyarı ve güvenlik önlemi almadığı için ceza alması bekleniyor. Bir çok üründe olduğu gibi Tesla araçlarda da direksiyonu bıraktığınızda, konsantrasyonunuz azaldığında sizi uyaran sistemler var. Hatta direksiyona dokunmazsınız belli bir süre sonra araç sağa çekip duruyor ve 4'lülerini yakıyor (Bizzat deneyimlediğim bir olay)

Peki şoför koltuğuna oturmadan nasıl gidiyor bu arabalar? Teslanın bir beta programı var. Otopilot verilerini merkese gönderiyorsun ve onlarda bunları analiz edip sistemi güncelliyor vs. İşte bu şekilde otopilotu, gerçekten "%100 insan faktörü olmadan" aktive edebiliyorsun. İşte bir çok davada, "Kullanıcıların basit bir kaç işlemle bir güvenlik uyarısını/önlemini iptal edebiliyor olması Tesla araçların güvenirliliğini azaltmaktadır" tezi üzerine kurulu.

Muhtemelen bir güncelleme ile Tesla, %100 otopilot olayını, "geçici bir süre" askıya alacaktır.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı