Zorla askere alınmak istemiyorum, ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sağlık açısından ya da herhangi bir açıdan engel olacak bir durumda değilseniz ve Türk vatandaşı iseniz yapmak zorundasınız. Türk veya Müslüman olup olmamanızı belirtmeniz için bir sebep de yok ayrıca. Neden bunu bilmek zorundayız ? Sorunuzu cevaplamak için bu bilgilere ihtiyaç yok. Bunu belirtmeniz sadece gereksiz diyaloglara sebep olur.
 
Bu konuyu sadece ilgi çekme amacı ile açtığınızı düşünüyorum.

Bir kere askerlik ile Müslümanlığın hiçbir alakası yok, askeriyeye alınırken dininizin ne olduğunu bakılmıyor. Çünkü insanların askere dini için değil, vatanı için gelmesi isteniyor.

Türk değilseniz zaten askere gitmek gibi bir "derdinizin" de olmaması gerekiyor. Türkiye'de yaşayan herkesin askerlik görevini yapması zorunlu, kaçarı yok.

Ayrıca askeriye insanların özgürlüğünün kısıtlandığı bir yer değil, disiplini damarlarınıza işleyen bir yerdir.
 
‘Türk Devleti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türk’tür. Vatandaşlık, kanunun gösterdiği şartlarda kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir. Hiçbir Türk, vatana bağlılıkla bağdaşmayan bir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkartılamaz...’
-Türkiye cumhuriyeti anayasası, 66. madde
Kaçışın yok :).
 
Türk kökenli olmamanız sizin Türk olmadığınızı belirtmez. Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm diyene" sözüne dayanan bir milliyetçilik anlayışımız olduğu için Kürt, Laz veya Çerkez olmanız sizi kimseden farklı kılmaz. Ayrıca dininizin konuyla hiçbir ilgisi de yok. 6 ayın fazla olduğunu düşünüyorsanız bedelli yapabilirsiniz.
Vicdani Ret diye bir şey vardı, ya da pembe tezkere veya çürük raporu alman lazım. Askerliğe gitmen önemlidir. Askerlik önemli bir kurumdur. Özgür ruhlu bir bireyim derken ne demek istediniz anlamadım?

İş ararken senden kesinlikle askerlik durumunu isteyeceklerdir. Askerliği yapmamış insanları net olarak almıyorlar. Eğer çürüksen belki alırlar. Kesinlikle askerliğini yapmalısın.

Askerlik insana sabrı öğretir. İlerde çocukların ''baba askerliği nerede yaptın anlatsana'' dediğinde ne diyeceksin? Ben özgür ruhluyum falan mı diyeceksin. He bir de özgür ruhluları işverenler pek sevmez. Onu da söyleyeyim. İşveren sana 3.000 maaşı verirken sana öyle şeyler diyecek ki. Yani geç bu özgür ruhluyum ayaklarını. Ergenliktendir o. 6 ay karın tokluğuna emir almayacakmış. Görende zanneder alacağı emir 5. Tabur' u Çanakkale mevzisine kaydır emir zanneder. :d :d

Askerliğe gitmeyene kız bile vermiyorlar. Kızın kendisi zaten hemen reddediyor.

Yine de sen bilirsin özgür ruhlu paşam.

Edit: Şu anda kör veya topal değilsen seni askere muhtemelen alacaklar.
Dünyada vicdani ret uygulaması olmayan tek ülke Türkiye. Eğer fiziksel engeli yoksa gitmek zorunda.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı