Dark X90 fanı değiştirme

Kaleo

Kilopat
Katılım
2 Nisan 2018
Mesajlar
2.497
Makaleler
1
Çözümler
8
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, Xeon işlemci kullanıyorum ve haliyle ısınıyor. Soğutmak için Dark X90 kullanıyordum ve uzun vadede memnun kaldım, sanırsam fan eskimeye başladı ve yükte 60 dereceyi fazla geçirmese bile sesi eskisine kıyasla kat kat arttı ve birnevi bağırıyor. Önceki açtığım konuda ''Be Quiet! Pure Wings 2 92mm Kasa Fanı'' önerildi, ürünü sipariş verdim fakat uygun mu ve performansımı kötü etkiler mi bilemiyorum, yorumlarınızı bekliyorum.

Soğutucudan görseller;

41PUHmf2yjL._AC_SY350_.jpg


maxresdefault.jpg

41nJsoUNjXL._AC_SY780_.jpg
 
Be Quiet güzel markadır fakat fanı yağlamayı denediniz mi? Uzun süredir kullanıyorum dedin yağlayıp öyle deneseydin keşke.
Değişim benim için de hoş oldu, kasam ve bulunduğu ortam siyah bir renge sahip. Kırmızı fan biraz sırıtıyordu :) Beni endişelendiren tek şey performansında düşüş olup olmayacağı.
 
Fanı ben önermiştim. Herhangi bir performans düşüşü yaşamanız mümkün değil. Macun uygulamasını doğru yaptığınız taktirde hiçbir sorun olmaz. Ekstradan sağlam bir sessizlik elde edeceksiniz yalnızca. :)
 
Yağlamakla uğraşmayın işe yaramıyor. Yarasa bile geçici çözüm yağlayınca yıllar boyu yine kullanamıyorsun + olarak eskisine oranla daha çabuk bozuluyor.

Alacağınız fan gayet iyi Be Quiet marka ürünlerin kalitesini tartışmam bile. Güç kaynağı ve kasa fanı olarak bende mevcut. Güç kaynağı 400W olmasına rağmen oyunda pcyi yüke soksam bile hem ısınmıyor ve seste çıkarmıyor. Daha öncesinde EVGA güç kaynağı kullanıyordum pcyi gece bıraktığımda güç kaynağının sesini duyardım bazen :)
 
Isınma sorununun soğutucu bloğun tozlanmasından ya da termal macunun eskimesinden olmadığın emin misin?
Termal macun yenilemek ve bloğu temizlemek daha faydalı olacaktır. Fan değiştirmek en son çözüm olmalı.
Isınma sorunu yaşamıyorum, tam yükte 60 dereceyi geçmiyor. Macun olarak Artic MX-4 kullanıyorum. Eskiden 60 derece ısı civarında ses çıkarmazdı, blok tertemiz ama fan çok ses çıkartıyor. O yüzden yeni fan almayı tercih ettim.
 
Bazı arkadaşlar daha başlıktaki yazılanları okumadan cevap yazıyor bot musunuz acaba :)

Arkadaş zaten performansta sorun yok sadece ses yapıyor demiş
 

Yeni konular

Geri
Yukarı