FX 9370 işlemciye Cooler Master ML240l sıvı soğutma olur mu?

x Corps

Femtopat
Katılım
16 Nisan 2021
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta da dediğim gibi FX 9370 8 çekirdekli işlemciye Cooler Master ML240l sıvı soğutma fayda sağlar mı? Oyun içi FPS düşmesi yer miyim? Isınma sorunu yaşar mıyım?
 
O işlemci için soğutucuya yatırım yapmak gereksiz, soğutucu alacağınız parayı sisteminizi güncellemek için kullanabilirsiniz.
 
Pek bu işlerden anlayan biri değilim hocam. Underclok ne açabilir misiniz? Ayriyeten kasanın kapağı kapalıyken üstünde sucuklu yumurta pişirebilirsiniz. O derece ısınıyor :D
Ben de pek anlamam. Voltajları azaltarak işlemcinin güç tüketimini azaltıyor bu işlem. OC'nin tersi. Tabi performanstan feragat etmeniz gerekiyor. Ama nasıl yapıldığını bilmiyorum maalesef.
 
Bunu öneririm. Noctua NH-D15 alternatifi diyebiliriz. 280W TDP desteği vardır.
220W TDP değerine sahip işlemciyi soğutmak bir hayli zor. İmkanınız bulunduğunda Ryzen platformuna geçmenizi öneririm ben de FX 8350 kullanıyordum cidden soğutması aşırı zor bir seri. Dikkat etmeniz gereken hususlar var. Termal macunu düzgün sürdüğünüzden emin olun, sistemin hava sirkülasyonuna dikkat edin işlemci soğutucusuna hava beslemesi yapan fan yoksa ekleyin gerekirse egzoz fanı söküp öne veya üste takın daha sağlıklı olacaktır. Kule tipi soğutucu kullanılıyorsa kasanın hava sirkülasyonu aşağıdaki fotoğraf gibi olmak zorunda bunun dışına çıkılamaz üst sağdaki fan yukarı üfleyecek şekilde takılmaz doğru hava sirkülasyonu o şekilde değildir. Fan yönleri bu şekilde olmalıdır;


1619041142092.png
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı