GTA V ve Far Cry 1 yöntemleri gibi harita dışına çıkmayı önleyen yöntemler nedir?

O Görkem

Hectopat
Katılım
11 Aralık 2019
Mesajlar
2.534
Makaleler
1
Çözümler
11
Yer
Nerv
Başlıkta da yazdığı gibi GTA V ve Far Cry 1 gibi oyunların map dışına çıkmayı engellemek için yöntemleri var. Örneğin GTA V'te araçlar patlıyor ve denizde ölüyoruz ya da Far Cry 1'de bizi helikopter vuruyor gibi. Bu yöntemler dışında başka neler yapılabilir? Fikriniz nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Örneğin GTA V'te araçlar patlıyor ve denizde ölüyoruz ya da Far Cry 1'de bizi helikopter vuruyor gibi. Bu yöntemler dışında başka neler yapılabilir? Fikriniz nedir?
Belirlediğin bölgenin dışına çıkılmasını engellemek için oyun mekanikleriyle oraya geçişi imkansız kılan bir coğrafi yapı (kayalar gibi) tercih edebilirsin.

Harita dışına erişim olabilecek alanda görünmez duvar ekleyebilirsin, bir oyuncu buraya geldiğinde ilerlemesini engelleyebilirsin.

Belirlediğin alanın dışına çıkıldığında bunu şeffaf bir duvar ile belirtip haritaya geri dönülmesi için 10 saniyelik bir süre verebilirsin. Bunu yapmayan oyuncu o süre bitince belirlediğin bir noktaya teleport edilebilir.

Harita dışına çıkıldığında otomatik hasar sistemi devreye girebilir. Bu da oyuncunun geri dönmesine neden olur.

Oyuncunun asla yenemeyeceği bir yaratığı/düşmanı belirleyeceğin tampon bölge içinde çıkmasını programlayabilirsin.
 
Eğer ormanda geçen bir oyunsa vahşi hayvanlar parçalasın. Eğer şehirde geçiyorsa yer çöksün. Eğer bina vb. yerlerde geçiyorsa üst kat başına yıkılsın :)

Orman olayı iyiymiş ama binaların yıkılması :D
Sınıra gelindiğinde büyük bir dalga gelip bizi geri itekleyebilir.

Güzel ama ben korkardım :D zaten okyanus korkum var GTA V de falan mapten uzaklaşayı sevmiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı