Phanteks P200A Özellikleri ve Tanıtımı

Phanteks 2021 başında Eclipse Air serisi kasalarına ITX bir üye ekledi. ITX sistemler için Evolv X ITX dışında pek alternatifi olmayan Phanteks Mesh bir model ile güzel bir alternatif ekledi.
Eclipse_P200A_DRGB_01.jpg


Kasa genel hatları ile beraber P400A/P500A serisindeki tasarımı yansıtmaya devam ettiriyor. Net ölçü olarak 205x365x400 mm ölçülere sahip ve 5.5 KG ağırlığa sahip.

Ön kısımda 2 adet SK120 DRGB fan ile beraber gelen bu model toplamda 7 adet 120 mm veyahut 2 adet 140 mm ve 5 adet 120 mm fan desteği bulunmakta.
Ön panelde Type-C formatında USB 3.2 Gen 2 portu, iki adet Type-A USB 3.0 portu, DRGB ışıklandırmalar için renk ve mod düğmeleri ile kombo mikrofon/kulaklık jack portu var.

Anakart desteği olarak Mini ITX ve Mini DTX formatında desteklenmekte. Ayrıca hava soğutma için maksimum desteği 165 mm.
Sıvı soğutma olarak 2 adet toplam desteği var, biri ön panel iken diğeri yan panel. Ön panel 240/280 mm desteği var iken yan panel 240 mm destekliyor.
Sidepanel-Radyatör.png

Kasanın yan paneli sizin isteğize bağlı şekilde kullanabileceğiniz şekilde tasarlanmış. Kasanın anakartın yan kısmındaki panelde dışı Mesh olan bir kısım bulunmakta, bu bölüme 240MM radyatör takabilir ya da depolama için değerlendirebilirsiniz bu kısımı.

Depolama.png


3.5 disk için ek aparat almanız lazım olsa da destek aparatı sayesinde 4 adet 3.5 disk takabiliyorsunuz.

3 slotluk GPU desteğinin yanı sıra Riser kablo ile dik GPU da takabilirsiniz. Ancak bu şekilde arkaya fan takıllamıyor ve Riser kablosu kutuya dahil değil, ayrı alınmalı.

Özel kablo kanallarına da sahip olması ve CPU braketleri için özel boşulğa da sahip. SSD aparatını vida ile çıakrttıktan sonra CPU soğutucu braketleri takılabilir.


Eclipse_P200A_DRGB_09.jpg



Maksimum 205 mm PSU desteği bulunsa da kabloların pay ile 190 mm PSU önerilmekte. PSU Cover olmadığını belirtelim.

Şahsi fikrimi soracak olursanız modüler ve SFX bir PSU ile sorun olmayacağı ve güzel duracağı yönünde. Ülke bazlı fiyatlandırmaya bağlı olarak 70 $/70 € fiyatı olacak, ülkemizde farklı fiyat fiyatlandırma olacağı şüphesiz.

Ayrıca kasanın performance adlı yan tarafı tam cam panel olmayan bir modeli de olacak.

Aslında 2021 başında tanıtılmış ve 2 hafta önce satışa çıkmış bir kasa. Ancak yeni fırsat bulabildim.
 
ITX sistemler ülkede pek rağbet görmüyor olması ürün çeşitliliğinin önünde en büyük engeldir. Bu model burada satılır mı pek emin değilim. Güzel inceleme olmuş.

PSU haznesi demişken düşündüm, ITX PSU haznesi olan kasa sayısı bir elin parmaklarını geçmez herhalde. :)
 
ITX sistemler ülkede pek rağbet görmüyor olması ürün çeşitliliğinin önünde en büyük engeldir. Bu model burada satılır mı pek emin değilim. Güzel inceleme olmuş.

PSU haznesi demişken düşündüm, ITX PSU haznesi olan kasa sayısı bir elin parmaklarını geçmez herhalde. :)
Kasa ağırlığı ve yan panele AiO desteği için koymamışlar sanırım. Bu kasayı alanlar modüler PSU alırsa sorun olacağını sanmam :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı