17.000 TL programlama ve iş için uzun ömürlü laptop tavsiyesi

Küçük ekrana alışması kolay. Küçük ekranın avantajları da var. Ekran küçük olunca bilgisayar da küçülüyor. Eve geldiğimde masamda bulunan monitörü bağlıyorum. Dışarıdaysa hiçbir rahatsızlık vermiyor. Bu biraz kullanım alışkanlığıyla ilgili. Ben bütün programları tam ekran kullanıyorum. Touch Pad'de yaptığım tek hareketle diğer programa geçiyorum. Benim kullanım alışkanlığım tam ekran kullanıma göre olduğu için benim için küçük ekran daha rahat. Küçük ekranda odaklanmak kolay oluyor. Ayrıca yeni modellerin de ekranı küçük ama çözünürlüğü çok yüksek.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Monitör alma şansım yok fakat yine de değerlendireceğim.
Baştada belirttiğim gibi şuanda isteklerini karşılayan tek laptop XPS veya MSI Prestige. MSI tarafının sağlamlığını bilemem o yüzden yorum yapmıyorum ama yıllardır aynı DELL marka laptopu kullanıyorum kasasında herhangi bir sorun yaşamadım 4-5 defa kendim söküp fan temizliğini falan yaptım hala işimi görüyor. XPS konusunda sağlamlık konusunda şirket çok iddialı konuşuyor.

Şaşırtıcı sağlamlık: Som alüminyumdan iki parça olarak kesilmiş XPS 13, parça parça birleştirilmiş makinelere kıyasla daha dayanıklıdır. Havacılık sektöründen ilhamla tasarlanan karbon fiber el dayama bölgesi, maksimum gücü minimum ağırlıkla sağlar.


Hay maşallah iyiymiş fiyatı nedir?
Laptop araştırmaya ilk başladığımda ben de ilk olarak XPS 15 ile başlamıştım. Fakat uzun süre güncellemediler. Şuanda nasıl bilmiyorum fakat 2021 XPS 15 inç varsa gerçekten düşünürdüm. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
 
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Monitör alma şansım yok fakat yine de değerlendireceğim.

Laptop araştırmaya ilk başladığımda ben de ilk olarak XPS 15 ile başlamıştım. Fakat uzun süre güncellemediler. Şuanda nasıl bilmiyorum fakat 2021 XPS 15 inç varsa gerçekten düşünürdüm. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
e hocam önerilecek başka laptop kalmadı :)
 
Öneriniz için teşekkür ederim. Lenovo 8 GB RAM ve 2in1 olduğu için tercihim değil. Fakat MSI olan güzel bir model. 14 inç bir laptop alacak olsam ilk değerlendireceğim laptoplardan biri bu.

16 GB RAM yapabilirsiniz.
hocam sizde laptop beğenmiyorsunuz🙃
 
Hocam yani bir türlü size uygun laptop bulamadık, acaba bir mağazaya gidip kendiniz görüp bakıp internetten alsanız.
Bulunduğum şehirdeki mağazaların stokları geniş değil ve olan ürünler de güncel değil. Aslında beğendiğim ürünler de var. MacBook Air, Dell XPS, MSI Stealth, MSI Prestige bunlar aklıma yatıyor. Fakat tek şansım olduğu için hemen karar vermek yerine iyice araştıracağım.
 
Hesaba katılmayan bir şey var; bu 6 yıllık sürede dizüstünün başına bir iş gelirse ne olacak? Diğer taraftan donanım parçaları her geçen yıl performansı giderek düşüyor ve 2-3 yıl sonra ciddi bir yavaşlama sürecine giriyor. Bir taraftan donanımla alakalı olurken diğer taraftan yeni çıkan yazılımlar yeni özelliklerle birlikte ciddi bir donanım gücü istemeye başlıyor. Kur hesaba katılınca 17 bin veya 20 bin gibi bir parayı tek bir dizüstüne yatırmak hele ki daha sonra gerektiğinde alma ihtimali çok düşükken mantıklı değil. Tavsiyem 8 bin ile 10 bin arasında bir dizüstü alman kalan parayı bir enpara kartı alıp birikim hesabında faize koyman dizüstüne bir şey olmadığı sürece o paraya dokunmaman aldığın bilgisayar eğer 6 yılı çıkarırsa kalan parayı projelerin için kullanırsın diyelim ki 3-4 yıl içinde çok yavaşladı artık işlerini yapamaz hale geldi ister dizüstünü sat üstüne birikim hesabına ekleyip tekrar bir dizüstü al istersen de varsa evde kullanacak birisi ona ver kendine yeniden güncel bir dizüstü al mis gibi kullan. Bir başka seçenekte yok ben bu yıl imkanımı sonuna kadar kullanacağım B planına ihtiyacım yok diyorsan tercihini ona göre yaparsın. Hele ki yukarıdaki yazdıklarıma rağmen tüm parayı yatırmayı düşünüyorsan şöyle bir bilgisayar var Huma H4 V4.1.2 14,1" İş Bilgisayarı | Monster Notebook fakat bazı kişisel isteklerini tam karşılamıyor numpad(ki bunu harici bile alabilirsin çok gerekliyse) ekran 14.1 sanırım başka eksi bir yön yok gibi gözümden kaçmadıysa performans açısından çok zengin bir sistem ve o paraya alınabilecek en iyi sistem olabilir. Kendini bir kere alacağım bir daha alamam diye şartlandırdığın için ilk söylediğimi kulak ardı yapabilirsin ama şu an ki bilgi birikimle senin yerinde olsaydım ilk seçeneğe odaklanırdım. Tercih senin ne alacaksan hayırlı olsun şimdiden umarım hedeflerine ulaşırsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı