Diablo 3 Hata Kodlarının Açıklamaları ve Çözümleri

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.795
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Battle.net üzerinden Diablo 3 oynarken karşılaşabileceğiniz hata kodları (Error Code) ve çözümlerini sizin için bir araya getirdik.

Diablo 3 hata kodu 1 "There was an issue with the service. Please try again." Bu hata aile kontrolü uygulayan yazılımlar yüzünden olur, internet erişimini kısıtlayan filtre uygulamalarını kaldırın.
Diablo 3 hata kodu 12 '"This Battle.net account does not have a Diablo III license attached to it." Ayarlardan Hesabınıza girin ve bölge seçimini (Region) değiştirin. İşe yaramazsa şifrenizi resetleyin.

Diablo 3 hata kodu 33 "Battle.net is down for maintenance. Please try again later." Region yani bölgenizi değiştirip farklı bir sunucuya bağlanmayı deneyin, işe yaramazsa bakım tamamlanana kadar beklemeniz gerekir.

Diablo 3 hata kodu 37 "The servers are busy at this time. Please try again later." ya da "There is a temporary outage of the Battle.net Service. Please try again later " mesajı alırsanız bu sunucuların yük altında kıvrandığı anlamına gelir, 5 dakika sonra tekrar deneyin.

Diablo 3 hata kodu 75 "There is a temporary outage of the Battle.net Service. Please try again later." Sunucular aşırı yüklenmiştir, 5-10 dakika bekleyin ve girmeyi aralıklarla deneyin.

Diablo 3 hata kodu 108 "Error 108 occurred. Unable to open installer tome2.mpqe." Bu hatanın kendi özel çözümü bulunmaktadır. Dosyalarınız eksik ya da bozuk demektir, Downloader'ı yeniden çalıştırın ve dosyaların kontrol edilmesini sağlayın. D:\Games\Diablo-III-8370-enGB-Installer, türü bir klasöre kurduysanız bunu D:\Games\ gibi bir adresle değiştirin.

Diablo 3 hata kodu 3001 "Unable to connect to the service or the connection was interrupted" Bu sorunun sebebi henüz çözülebilmiş değik. Battle.net ekibi sorunu çözmeye çalışıyor.

Diablo 3 hata kodu 3003 "Unable to connect to the service or connection was interrupted" Sunucuya bağlanamdığınızda çıkan hatadır. Bu sorun çözülmüş durumda, karşılaşmamanız gerekiyor. Karşınıza çıkması durumunda bunu bildirin.


Diablo 3 hata kodu 3005 -- Aynı kafeden ya da evden çok fazla kullanıcı aynı anda bağlanmaya çalışırsa karşınıza çıkabilir. Böyle bir durumda sırayla bağlanın.

Diablo 3 hata kodu 3006 "The request has timed out." Başka bir sunucu ve bölge seçip yeniden deneyin.
Diablo 3 hata kodu 3007 -- Router firmware'inizi upgrade edin ya da Battle.net Chat'e giriş yapın ve oyun esnasında açık bırakın. Zira bağlantınız stabil değil demektir, bu iki çözüm bağlantınızı stabil hale getirir.
Diablo 3 hata kodu 3008 -- Diğer oyuncuların da karşısına çıkıyorsa sunucularda bakım var demektir. Yok sadece sizin başınıza geldiyse durumu teknik desteğe bildirmelisiniz.
Diablo 3 hata kodu 3021 -- Hata kodu 3008'in farklı bir versiyonu olan 3021'de yapmanız gerekenler aynıdır.
Diablo 3 hata kodu 5012 -- Blizzard'ın farkında olduğunu açıkladığı bir sorun. Çözüm üzerinde çalışılıyor.
Diablo 3 hata kodu 14009 -- Bu sorunu çözmek için cache klasörünü temizlemelisiniz.

Diablo 3 Cache Klasörü nerededir?
İşte işletim sistemlerine göre yerler:

Windows 7
C:\ProgramData\Blizzard Entertainment\Battle.net
C:\ProgramData\Blizzard Entertainment\Blizzard Entertainment\Battle.net


Windows XP
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Battle.net
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Blizzard Entertainment\Battle.net

Diablo 3 hata kodu 300008 "The request timed out. Please try again." Bilinen bir sorun, çözüm üzerinde çalışılıyor.
Diablo 3 hata kodu 315300 -- Şifrenizi resetleyin ve işe yaramazsa ardından yeni bir Windows administrator kullanıcısını oluşturun. Yine olmazsa teknik desteğe başvurun.
Diablo 3 hata kodu 316704 -- 3007 hatası ile aynı sorundur, aynı adımları uygulayın.
Diablo 3 hata kodu 317002 "Unable to find all of the appropriate game configurations to create or join games." Çözülmüş bir sorun.
Diablo 3 hata kodu 395000 -- 3008'in farklı bir versiyonudur aynı adımları tekrar edin.
Diablo 3 hata kodu 395002 "There was an error loading the hero. Please try again." Karakter seçim ekranında bu sorun ile karşılaşırsanız oyundan çıkın, log out yapıon ve tekrar log in olaun. Hero Screen yani karakter ekranı tazelenecek.
Diablo 3 hata kodu 395003 "There was an error loading the hero. Please try again." Hata kodu 395002 ile aynı adımları uygulayın.
 
İyi Akşamlar Ali Abi. Diablo3'e giremiyorum. Forumlarında okudum bende Erro 12 hatası veriyor. Bölğeyi falan da değiştirdim olmadı. Nasıl yapabilirim abi? 8-9 gündür ugraşıyorum:confused:
 
Selamlar Kemal, öncelikle hoşgeldin. Sorunun çözümü Battle.net şifreni resetlemende, şifren kayıtlı olduğun e-posta hesabına gelecek. Bunu yaptıktan sonra tekrar giriş yapmayı dene. Oyun key'inin de hesabınla bağlantılı olup olmadığını kontrol et. Battle.net'in internet sitesinden hesabına giriş yap ve oyunların altında Diablo 3'ün olup olmadığına bir bakarak emin ol.
 
Yok daha hiç oynamadım ilk oynuyacam eşa derdi yok yani :)

- - - Güncellendi - - -

Ali abi kesin olur mu? Resetleme seçeneğini bile bulamadım:redface:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunun orijinalse kesinlikle olur, Diablo 3'ün zaten korsanı crack'i olmadığı için orijinalse demek elbette abes ama Diablo 3 Error 12 yüzünden mesaj atanların bir kısmı ne yazık ki Torrent'te dolaşan Diablo 3'ü indirip bunun çalışacağını umuyorlar. Böyle bir şey yok, torrentteki sadece oyun dosyaları ve orijinal key- Battle.net hesabı olmadan çalışmıyor. Oyuna sahip olanların karşısında Error 12 çıkarsa yapmaları gereken daha önceden de dediğim gibi şifrelerini resetlemekten ibaret.
 
Orjinal değil bana bir boş hesap verebilecek yokmu ama şifre ile maili yazinca girilebilecek.:)

- - - Güncellendi - - -

Oyunun orijinalse kesinlikle olur, Diablo 3'ün zaten korsanı crack'i olmadığı için orijinalse demek elbette abes ama Diablo 3 Error 12 yüzünden mesaj atanların bir kısmı ne yazık ki Torrent'te dolaşan Diablo 3'ü indirip bunun çalışacağını umuyorlar. Böyle bir şey yok, torrentteki sadece oyun dosyaları ve orijinal key- Battle.net hesabı olmadan çalışmıyor. Oyuna sahip olanların karşısında Error 12 çıkarsa yapmaları gereken daha önceden de dediğim gibi şifrelerini resetlemekten ibaret.
Orjinal değil bana bir boş hesap verebilecek yokmu ama şifre ile maili yazinca girilebilecek.
 
Bir başkasının Diablo 3 hesabını ve haliyle oyununu istediğinin farkında mısın? Bu Phishing'e girer, bu tür bir talepte bulunamazsın. Üyelerimizi bu tür taleplere karşı dikkatli olması ve kesinlikle hiç kimseyle e-posta ve şifrelerini paylaşmamaları yönünde uyarıyoruz. Kemal seni forumdan ban'lamamamın tek sebebi kötü niyetli olmayan bir hata yapmış olma ihtimalin, ağzından çıkanı bir kulağın duysun, ne istediğini bir düşün, anla...
 
bir başkasının diablo 3 hesabını ve haliyle oyununu istediğinin farkında mısın? Bu phishing'e girer, bu tür bir talepte bulunamazsın. üyelerimizi bu tür taleplere karşı dikkatli olması ve kesinlikle hiç kimseyle e-posta ve şifrelerini paylaşmamaları yönünde uyarıyoruz. Kemal seni forumdan ban'lamamamın tek sebebi kötü niyetli olmayan bir hata yapmış olma ihtimalin, ağzından çıkanı bir kulağın duysun, ne istediğini bir düşün, anla...

Çok özür diliyorum,valla bilmiyordum zaten ilk defa oynuyacaktim, hevesim kursağimda kaldi. Bana forumda yardimci olan başta "ali abi(ali güngör)" olmak üzere herkese teşekkür ediyorum, sağ olun.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı