Windows Laptopun İçinde Olmaması Gereken 3 Şey

Birincisi HDD. Yıl olmuş 2021, Windows 10'lu bilgisayarların bazıları hala sadece HDD ile birlikte satılıyor. Windows 10'da SSD olmadan bir işlemi yapmak yıllar sürüyor. Yeni dizüstü bilgisayar alacakların kesinlikle sadece HDD'li sistem almamalarını öneriyorum (illaki bir SSD olsun).

İkincisi, 4 GB RAM. Elbet günlük kullanımda 4 GB RAM yeterli görünür ama en basitinden Chrome'da 3 sekmeden sonra sistem yavaşlamaya başlıyor. Minimum 8 GB olmalı, bazı yerlerde 8 GB bile az geliyor.

Üçüncüsü, TN ekran. Şansınız iyiyse iyi TN ekranı denk gelir ama genellikle kötü TN ekrana rastlarsınız. Ekranın biraz farklı yönünden bakarsanız renkler değişir (mavileşme/yeşillenme). Görüş açısı berbat. Bilgisayarı kullanırken tam keyif alamazsınız. IPS ekran alın, hem göze hoş gelir, hem de verdiğiniz paraya değer.

Benden bu kadar. Bu üç madde hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen fikirlerinizi paylaşın.
 
Şansınız iyiyse iyi TN ekranı denk gelir

7 yıl önce çok şanslıymışım onu anladım. 7 yıl önce bir HP aldım TN panel arkadaşlarımdaki TN'lerden kat kat güzeldi ama TN alınmaz bence de. Çok güzel yazı olmuş elinize sağlık
 
Dördüncüyü de ben ekleyeyim: Bence dizüstü bilgisayarlardan 2.5 disk yuvası kaldırılıp pil için daha fazla yer ayırılmalı. Üst düzey modellerde (MSI Stealth, Raider gibi) 2.5 disk yuvası koymak yerine pili 99.9W yapıyorlar ve sadece 2 adet M.2 SSD yuvasına yer veriyorlar. Dizüstü bilgisayarların amacı tanışabilir olmaları ve prize takılı olmadan ne kadar uzun süre kullanılırlarsa o kadar iyi. Zaten laptoplardaki SSD'ler M.2 oluyor. 2,5 inç yuvayı komple yok edip pil için ayrılan alanı daha da büyütmeleri gerekiyor.
 
İlk iki maddeye katılmıyorum. HDD ve RAM değiştirilebilir, sonradan alınabilir şeyler. Alacağınız laptopun fiyatını düşürecekse HDD ve düşük kapasiteli RAM olan bir laptop alınabilir, özellikle gaming laptoplarda.
Örneğin MSI'ın bir laptop modeli vardı adını hatırlamıyorum, ekran kartı ve işlemcisi iyidi fakat 8 GB RAM'i vardı. SSD ve HDD durumunu hatırlamıyorum. Normalde 8 GB RAM'in yakışmayacağı hatta belki yetmeyeceği bir laptop. Ama ileriye dönük olması ve daha ucuz olmasından dolayı her türlü alınabilecek bir laptoptu. Nasılsa değiştirilebilirler, önemli olan değiştirilemeycek bileşenleri ucuza getirmek.

4. madde olarak ise Thunderbolt girişi olmalı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı