R9 280x Sistemde GTA 5 Kasıyor

owen_1

Hectopat
Katılım
30 Temmuz 2014
Mesajlar
531
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
GTA 5 oynarken, özellikle araba kullanırken önerilen ayarlarda aşırı şekilde oyun takıla takıla gidiyor. Genel olarak very high bir grafik kalitesi sunuyor oyun. Bunu high ayarına düşürünce de sorun aynı. Normal denemedim ama biraz mantıksız geldi. FXAA açık, MSAA ve Vsync kapalı ve bütün "Advanced Graphics" ayarları kapalı. Ne yaparsam yapayım bu düşüşler yaşanıyor.

Not: Çözünürlük 1920 x 1080.
Not 2: Oyunda akıcılık yok. Benchmark testinde iki yüksek ayarda da 30-50 FPS arası alıyorum.

Sistemim: R9 280X / FX 8320 / M5A99X / 8 GB 1866 Mhz Gskill RAM
 
@Silinen üye

Driverlar ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Denedim çünkü. Sen bana GTA 5 oynarken kullandığın ayarların resmini atabilir misin?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Şu videoda GTX 750 ile alınan FPS'i en düşük ayarlarda zar zor alıyorum.
 
Aynı sorun bende'de var.

  • AMD FX8370 4.3 GHz, 16MB CACHE AM3+ İşlemci.
  • 8GB 1600MHZ DDR3 RAM.
  • XFX R9 280X DOUBLE DISSIPARION 3GB 384BIT DDR5 Ekran kartı.
  • MSI 970A-G46 970 CİPSET, DDR3 Anakart.
  • Windows 8.1 Pro 64 Bit.
Bu sistemle çok feci kasıyor ultrada 20 fps bile olmuyor ilk başta 60 fps sabit oluyordu bir kaç saniye sonra fps 10-20 arası oluyor herşey güncel windows updateleri kurmadım ama yaklaşık 600 mb update var.
 
Aynı sorun bende'de var.

  • AMD FX8370 4.3 GHz, 16MB CACHE AM3+ İşlemci.
  • 8GB 1600MHZ DDR3 RAM.
  • XFX R9 280X DOUBLE DISSIPARION 3GB 384BIT DDR5 Ekran kartı.
  • MSI 970A-G46 970 CİPSET, DDR3 Anakart.
  • Windows 8.1 Pro 64 Bit.
Bu sistemle çok feci kasıyor ultrada 20 fps bile olmuyor ilk başta 60 fps sabit oluyordu bir kaç saniye sonra fps 10-20 arası oluyor herşey güncel windows updateleri kurmadım ama yaklaşık 600 mb update var.

Tanıdığım bütün R9 280x kullanan kişilerde var. R9 270x kullanan bir arkadaşımda oyunu alınca performansı söyleyecek.
 
Dostum benim ayarlar hepsi medium ama şöyle anti alisng vsync falan kapalı çokta rahat oynatıyor bunları dene olmadı kesin çözüm olarak format çek ve driverleri falan tekrar yükle yada bu ayarları dene olmassa tekrar yaz yardımcı olacağım.
 
@Silinen üye
Galiba dalga geçiyorsun. Çamur gibi görüntüler istesem konsolda oynardım. Format neden diyorsun anlamıyorum -ki zaten sıfır bir sisteme sahip arkadaşımda denediğimi söyledim-, öyle bir şeyden dolayı sorun olsa diğer oyunlarda da olurdu.
 
Burada yardımcı olmaya çalışıyorum dostum. kullandığım ayarları söyledim sende sorun var demekki garantiye yolla veya şöyle gta 5 sendekinde bi sıkıntı var sanırsam yapacak birşey yok sonuçta dalga geçiyoruz...
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı