COVID geçirdikten sonra gelen koku kaybı

TheJovenshire

Hectopat
Katılım
20 Mayıs 2020
Mesajlar
1.585
Makaleler
3
Çözümler
3
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Biz 2020 Kasım ayında ailecek koronavirüsü geçirdik, atlattık.

Lakin bende az da olsa koku alamama sorunu var. Babam ise neredeyse çoğu şeyin kokusunu alamıyor. Babam 2 doz aşıyı da oldu.

Sizce geçer mi bu durum? Hiç yaşayan oldu mu COVID geçirdikten sonra?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
5-6 gün boyunca tamamen gitti ve sonra %90 civarı düzeldim diyebilirim. Üzerinden 1.5 ay geçtikten sonra ise tamamıyla normale döndü koku ve tat almam. Fakat herkeste farklılık gösteriyor, arkadaşım aylardır birçok yiyecekte çürük yumurta tadı gibi bir şey aldığını söylüyor.
 
Kalıcı olabilir geçici de olabilir. Değişkenlik gösterebiliyor. Benim babam da virüsü uzun bir süre önce atlatmıştı (okullar daha kapanmamıştı bile) onda da hala koku kaybı bir miktar var.
Geçmiş olsun.
 
Kaç aydır böyle hayat kalitemizi düşürdü resmen bende az var ama babam neredeyse yakınındaki kokuları bile alamıyor.
Ne kadar doğru bilmiyorum ama soğan ve sarmısak gibi ağır kokusu olan sebzeleri koklamak bir nebze düzeltiyormuş. Ben de denemek için henüz burnum açılmamışken soğan kokusu almaya çalışmıştım ve birkaç dakika sonra daha iyi koku alabildiğimi fark ettim. Belki de psikolojik olarak öyle hissettim ama bilemiyorum. Düzeldim zaten çok şükür. Geçmiş olsun.
 
Hastalığın bazı insanlarda kalıcı hasar bıraktığı doğru, çevremde aylardır toparlanamayan insanlar var. Bir doktora danışın yine de, geçmiş olsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı