Oynadığım oyunlardan tavsiyeler

alperen5526

Decapat
Katılım
7 Temmuz 2021
Mesajlar
240
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ne zamandır aklımda olan bir şeyi gerçekleştirmek istiyorum. Buraya yakın zamanda oynayıp bitirdiğim oyunları yazacağım ve onlar hakkında yorumlarda bulunacağım .ayrıca yeni oyun bitirdikçe bu listeye düzenli olarak ekleyip burayı hem bir tavsiye platformuna hem de geriye dönüp baktığımda neler yaptığımı göreceğim bir anı konusuna dönüştürmek istiyorum. Ayrıca oynadığım oyunlara bakarak bana oyun tavsiyesi de verebilirsiniz.

Not: Yorumlarımda spoiler vermeyeceğim. Spoiler olan içerikleri ise işaretleyeceğim.

Tomb Raider (2013):

-
Uzun soluklu bir oyun serisi ve gerçekten ikonikleşmiş bir karakter olanlara Croft. Hikaye oldukça sürükleyiciydi ilk anlarından itibaren beni içine aldı. Yan görevlere bile bakmadan tüm ana görevleri bitirmek asla sıkmadı ve sürekli devam etmek istedim. Hikaye biraz kısa sayılabilir. Bence yılına göre grafikleri yeterli seviyede. Şu anda oynadığınızda size kötü hissettirmiyor. Hikayeli oyun seven, arkadaşlığa önem veren arkadaşlarımız mutlaka oynasınlar. (multiplayer kısmını deneyimlemedim)

Puanım 10/8.6

Rise of the Tomb Raider:

-
Bu oyunda da hikaye sizi yeniden içine çekiyor. Fakat bir önceki oyunun farklılaştırılmış bir tekrarı gibi hissettiriyor. Grafiksel anlamda çok ciddi iyileştirmeler ve geliştirmeler yapılmış. Size sunulan haritada dolaşırken gerçekten de güzel manzaralara denk geliyorsunuz. Yan görevler yine çok dikkatimi çekmeyi başaramadı. (kart sistemini ve uygulama alanlarını asla anlamadım. Anlayan ve verimli kullanan olduysa yorumlara lütfen belirtsin.)

Puanım 10/8

Just Cause 3

-
Bunu dediğim için lütfen bana kızmayın fakat sanırım ben grafiklere oynanıştan çok daha fazla önem veriyorum. Bu yüzden Just Cause 2'yi sadece 1 saat oynayabildim çünkü grafikler çok yetersiz hissettirdi bende direkt olarak JC3'den başlamaya karar verdim. Hikayesi oldukça yetersiz olsa da oyun boyunca bir amaca hizmet ettiğimiz için bazı anlarda sizi gazlayabiliyor. Harita çok özgür ve bence grafikleri 2021 için bile yeterli. Görevler bir süre sonra çok tekrara düşüyor hissiyatı versede aksiyon çeşitliliği biraz olsun oynama isteğini arttırdı.

Puanım 10/6.8

Watch Dogs.

-
Watch Dogs tarz ve tür olarak diğer oyunlardan biraz ayrışması nedeniyle benim ilgimi çekmeyi başarmıştı ve şans vermek istedim. Hikayeyi orta düzeye buldum fakat karakterle doğrudan bir bağlantı kuramadım ve bazı yerlerde verilen bilgiler çok eksik hissettirdi. Oynanış olarak çok ciddi bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Görevler bir süre sonra tekrar ediyor gibi hissettirdi.

Puanım 10/7

Watch Dogs 2

-
Hikaye olarak bana ilk oyundan daha az dolu hissettirse de karaktere ısınma ve onunla aynı amacı paylaşmak için daha fazla şey sunduğunu hissettim. Tekrar görevi döngüsü maalesef bu oyunda da kırılamamış.
özelikle bir yerleri hacklerken durmadan şu mavi hatları birleştirmemizi istemesi bir noktadan sonra sinirimi çok bozdu.
. Grafiksel anlamda güzel bir gelişme olmuş ve harita güzel doldurulmuş. Bazı anlarda küçük buglarla karşılaştım.

Puanım 10/7.4

Assassin's Creed III.

-
Assassin's Creed serisi yıllardır uzak durduğum ve hep acaba başlasam mı dediğim bir seriydi. Ezio'nun hayatını anlatan oyunları yine grafiklerin bana doyurucu gelmemesinden dolayı oynamadım ancak YouTube'dan tüm hikayeyi takip ettim. Çoğu insan hatta neredeyse %95'lik bir kesim Ezio'nun hikayesinden sonrasını yetersiz ve doldurulamamış karakterler olarak değerlendirmiş. Ben III. Oyundaki karakteri, oyun boyu gelişimini ve bir inanç sahibi olmasını beğendim. Spoiler sayılmayacağını düşündüğüm için söylüyorum haritada sürekli bir yerden bir yere uzun sürelerde gitmek yorucuydu. Grafikler bazı yerlerde yılına göre iyi olsa da bazı yerlerde anlamsız bir derecede kötüydü.
desmond'u oynadığımız sahnelerdeki grafikler gerçekten özensiz ve kötüydü. Ayrıca desmond kısımları çok sırıtmasa da geçiş yerleri bana yanlış seçilmiş geldi. Beni ana hikayeden kopardı.

Puanım 10/7

Life is Strange.

-
Oynadıklarım içerisinde hikayesi beni en tatmin eden oyun oldu diyebilirim. Karakter gelişimleri gerçekten etkileyiciydi ve karakterin düşüncelerini hissetmek onu anlamaya çalışmak keyifliydi. Ayrıca kararlarımız oyunu etkiliyor ve bunu bilerek oynamakta keyif verdi.

Puanım 10/8

Fallout 4

-
Çok yakın bir arkadaşımın sınırsız ısrarları sonucu yeniden grafik kaygısı ile 4. oyundan başladığım bir seri. Grafik kalitesi bu oyunda bile yetersizdi ayrıca. Hikayesi beni tatmin etmeyen bir oyun oldu ve karakter ile asla bir bağ kuramadım. Oturup saatlerce bu oyunu eleştirebilirim sanırım. Ancak bu kısmı üstle ayırmamın en büyük sebebi bu oyunları bitirmeye dayanamamış olmam. gerçekten hayatımda oynadığım oyunlar içinde en kötü arayüz olmaya aday bir oyun. Pipboy denilen şey de karmaşık ve kullanışsız geldi. Harita da aşırı kullanışsız. Hikayesi çokca klişe. Görevleri insanlara gidip konuşarak almak saçma geldi. Ayrıca biz herhalde gelene kadar herkes acı içerisindeymiş verdikleri görevler böyle hissettiriyor. Günlük hayatta yapabilecekleri şeyleri bile bizden isteyebiliyorlar. Her haltı biz yapıyoruz.

Puanım 10/4

Skyrim v

-
Tarz olarak en sevebileceğimi düşündüğüm oyun buydu sanırım. Yıl aralıklarla 4-5 defa başladım ama her nedense beni içine asla çekmeyen bir oyun oldu. Ben de bu yüzden saldım. Yorum yapmayacağım ben sevemedim. Nedenini soran olursa özel olarak yorumlarda yazarım.

Puan vermeyeceğim ben özellikle alışamadığım için.

İlerleyen günlerde oynayacağım oyunlar (kesin)

- Day's Gone.
- RDR 2
- Assassin's Creed Black Flag - Valhalla arası bütün oyunlar.
- Rage 2
- Just Cause 4
- Shadow of the Tomb Raider.
- Watch Dogs: Legion.

Oynamakta tereddüt ettiklerim

The Witcher 3: Bu forumda çoğu insan bu oyunu öneriyor bunun farkındayım. Benim asıl korktuğum sıkıntı şu Fallout 4 ve Skyrim'e asla ısınamamış bir insanım ve Witcher 3'ün tarz olarak biraz bu oyunlara benzediğini düşünüyorum. Bu yüzden alıp ısınanamak istemiyorum.

Cyberpunk 2077: Bu oyun için sebeplerim daha açık ve kabul edilir. Öncelikle oyun bence biraz pahalı :) , ayrıca hala buglarını düzeltip düzeltmediklerinden emin değilim. Bir de herkes ilk çıkarken aşırı büyük hype verdiği için merak edip ilk 5-6 saatlik kısmını YouTube'dan izlemiştim bu ben oynarken sıkılmama ve hikayeye giremememe sebep olabilir.

Not: Oynadığım rekabetçi oyunları ya da herhangi bir hikayesi olmayan ya da bir hikayesi olsa dahi sonu olmayan oyunları bu listeye dahil etmedim. Ayrıca bu son zamanlarda oynadığım oyunları içeren bir liste eskiden oynadığım oyunları da eklemedim.

Not 2: Eklemeyi unuttuğum oyunlar olabilir aklıma geldikçe ekleyeceğim mutlaka. Tavsiye verecek olan arkadaşlarım lütfen ileride oynayacağım oyunları dahil etmeden tavsiyelerde bulunsunlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tomb Raider için 2013'ten başlasam hikâye anlamında bir şey kaybeder miyim ?
 
Just cause hiç bir zaman hikaye ile ön plana çıkmadı ki zaten. Adam JC2'yi grafiklerinden ötürü oynayamadım diyor lükse bak, oyun 2010 yılına göre grafikleri çoğu oyundan çok daha iyiydi. Şimdi bile bence oynanabilir fakat kendi tercihin o yüzden fazla söze gerek yok.
Görevler aşırı tekrar ediyor ve çok fazla görev var fazla yavan kaçıyor zaten JS2'nin.

Puhahaha fallout 4'den konuşacak olursak, zaten RPG oyunları görsel kalite olarak önplana çıkmaz bunu bilipte oyuna başlaman lazım. Ayrıca Sen fallout new vegas ve 3'ü oynasan kafayı taşlara vururdun görsel kalitesi ve optimizasyonu o kadar kötü ki, neyseki oyunda herkesi öldürebilme fikri, diyalog seçenekleri ve açık dünyası geniş olduğundan seni oyunda tutuyor.
 
Elinizden geleni yapmaya çalışmışsınız ama biraz kısa olmuş.
Aslında daha uzun olacaktı fakat düzenleme yapamıyorum şuan eklemeler yapmak istiyorum.

Just cause hiç bir zaman hikaye ile ön plana çıkmadı ki zaten. Adam JC2'yi grafiklerinden ötürü oynayamadım diyor lükse bak, oyun 2010 yılına göre grafikleri çoğu oyundan çok daha iyiydi. Şimdi bile bence oynanabilir fakat kendi tercihin o yüzden fazla söze gerek yok.
Görevler aşırı tekrar ediyor ve çok fazla görev var fazla yavan kaçıyor zaten JS2'nin.

Puhahaha fallout 4'den konuşacak olursak, zaten RPG oyunları görsel kalite olarak önplana çıkmaz bunu bilipte oyuna başlaman lazım. Ayrıca Sen fallout new vegas ve 3'ü oynasan kafayı taşlara vururdun görsel kalitesi ve optimizasyonu o kadar kötü ki, neyseki oyunda herkesi öldürebilme fikri, diyalog seçenekleri ve açık dünyası geniş olduğundan seni oyunda tutuyor.
RPG oyunlarından da belli bir miktar grafik pekala beklersin. Fallout 4'ün yılına göre bir RPG için grafiklerinin kötü olduğunu bütün inceleme siteleri bile söylüyor. Beni rahatsız etmiş olması bir lüks gibi gelebilir fakat herkesin bir oyun oynayış ve beğeniş tarzı var.
 
Tomb Raider için 2013'ten başlasam hikâye anlamında bir şey kaybeder miyim ?
Tomb Raider 2013 seriyi yeniden başlatıyor ancak Tomb Raider 2013'ün başlattığı hikaye önceki oyunlardan biraz farklı. Yani önceki oyunları oynamazsan 2013'te yeniden başlatılan hikaye ile ilgili kısımlardan bir şey kaybetmezsin ama eski oyunların hikayelerini kaçırmış olursun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı