Ünlü faşist lider hakkında düşünceleriniz nedir?

Bana göre katil değil yani katil aslında ama stalinin yanında bir hiç.
Ayrıyeten alman ekonomisini 10 yılda 100'e katladı.
Savunma sanayisini geliştirdi...
Hocam Stalin'in öldürdüğü insanlar ülkenin mevcut ideolojisine karşı gelen insanlar. Eğer bunları yapmasaydı SSCB erken ölecekti devletin varlığı için yapıyor H*tler ise belli bir amacı ve sebebi olmayan katliamlar yaptı. İnsanları dini yüzünden öldürdü. Her ikisinin de yaşşatığı yıkımlar büyük fakat Stalin'iniki zorunluluk gibi bir şeydi.
 
Ülkesi 1. Dünya Savaşı'nı ağır sonuçlar altında kaybettikten sonra aşırı milliyetçilik hissine kapılan, pek fazla askeri bilgisi olmayan bir diktatör. Generallerini dinleseydi dünya şu anda çok farklı bir yer olurdu.
 
Hocam Stalin'in öldürdüğü insanlar ülkenin mevcut ideolojisine karşı gelen insanlar. Eğer bunları yapmasaydı sscb erken ölecekti devletin varlığı için yapıyor h*tler ise belli bir amacı ve sebebi olmayan katliamlar yaptı. İnsanları dini yüzünden öldürdü. Her ikisinin de yaşatığı yıkımlar büyük fakat stalin'iniki zorunluluk gibi bir şeydi.

Yahudileri öldürmüştü değil mi? Irk milliyetçiliğinden kaynaklanıyor. Bence bir yandan mantıklı bir yandan mantıksız. Hepsini sınır dışı edebilirdi yakmaktan feragat edip.
 

Geri
Yukarı