Yazılıma nereden başlamalıyım?

Yahu belki adam seninle aynı alanda çalışmak istemiyor. Neden sırf kolay diye dil öneriyorsunuz, o dil kullanmayacak adamın genel kültür hariç hiçbir işine yaramaz.

Ben dil önermedim yalnız eğer arkadaşın yazdığını doğru okuyup anladıysan “Python başlamak için iyi bir seçenek mi?” yazmış, ben de iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum ve fikrimi belirttim.
 
Son düzenleme:
Ben dil önermedim yalnız eğer arkadaşın yazdığını doğru okuyup anladıysan “phyton başlamak için iyi bir seçenek mi?” yazmış, ben de iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum ve fikrimi belirttim.

Bu önermek olmuyor mu?
 
Bu önermek olmuyor mu?

Hayır sorduğu soruya karşılık fikir belirtmek oluyor, ortada hiçbir şey yokken bence Python'la başlamalısın deseydim bu bir öneri olurdu, tavsiyem yazılanları tekrar okuman.
İnsanlarda bir alışkanlık olmuş. Nasıl birisi hapşırınca hemen çok yaşa deniyorsa yazılıma başlayacak birisine direkt Python öneriliyor.

Yaptığım bir öneri değildi, farkındaysan soruyu soran arkadaş Python'un başlangıç için iyi bir seçenek olup olmadığını sormuş, ben de iyi bir seçenek olduğunu düşündüğümü söyledim.
 
(Böyle çok fazla konu var diyenler için, bütün konuları okudum ve aklımda hala soru işaretleri var kızmayın.)
Öncelikle aklımdaki sorular.

1-yazılım tam olarak nedir mesela herhangi bir yazılım dili öğrenerek ne gibi programlar yapabiliriz?
2-neden birden fazla yazılım dili var, bir tanesi yeterli olmuyor mu, neden?
3-kodu yazdığım zaman nasıl bir arayüz oluşturacağım?
4- Python başlamak için iyi bir seçenek mi?

Konuyu açmadan önce aklımda binlerce soru vardı fakat konuyu açınca hepsini unuttum, aklıma geldikçe soracağım.


Hangi dille basladiginin onemi yok, bir dili secip baslayabilirsin. Python tum isletim sistemlerinde rahatlikla derlenmeden (interpretorle) calistirilabildigi ve sade oldugu icin egitimde cok kullaniliyor. Yoksa programlama dillerinde "kolay" diye bir sey yok. Yapacagin ise gore A kolaydir, baska ise gore B kolaydir.

Herhangi populer bir dille baslayabilirsin. Ayrica arayuzle de ilgili bir sey yapmadan once temelini kavra, emeklemeden kosmaya calisma.

Tum konulara okudum demissin ama bunlari ben belki 50. defaya yaziyorum. Yeni baslayanlar ilk basladiklari dili cok onemli saniyorlar, oyle bir sey yok. 2 gunde ogrenirsin yeni bir dili temelin olduktan sonra.
 
Hocam web tasarım ve programlama alanını öneririm. Eğer bu alanda ilerlemek istersen HTML 5, CSS, JavaScript öğrenip bunların popüler kütüphanelerini de öğrenmen gerekiyor. Ama gerçekten çok keyifli, yazdığın kodun direkt yan pencerede görsel bir şeye dönüşmesi keyif verici.
 

Geri
Yukarı