İstanbul'dan Ankara'ya bisikletle yola çıkma

Kas gücünün dayanabileceğini düşünmüyorum. Onun yerine İstanbul içinde deneyebilirsiniz. Ayrıca karşınıza ne geleceği belli olmaz, delisi çıkar veya kaza yaparsın Allah korusun bunları da düşün.
 
1-2 haftalık tecrübe ile o kadar uzun yola gidilmez ve yanlış anlamayın ama yaşınız biraz küçük. Tavsiyem birkaç yıl sonra tecrübe kazandıktan sonra gidin. Ayrıca Lion modeli bir dağ bisikleti, sizi yolda çok zorlar. Böyle uzun yollar için mutlaka yedek iç lastik, tamir kitlerini yanında bulundurmanız gerekiyor. Büyük bisiklet heybeleri de lazım.
Ben 6 yaşımdan beri bisiklet sürerim, en fazla gün içinde 130 km sürdüm ki o da şehir içinde sürekli aynı yerleri birkaç kez turlayaraktı. Şuan günlük yüksek tempolu olarak 60 km sürüyorum 4-5 aydır. Önümüzdeki yaz ben de Antalya - Denizli yapmayı düşünüyorum fakat bu kadar antrenmana rağmen ben bile hala çekiniyorum acaba yapabilir miyim diye.
 
Bisiklet hakkında bir fikrin yok daha yeni sürmeye başlamışsın, reşit değilsin ergen bile değilsin şehirler arası yolculuk yapıp ne yapacaksın? Ailen izin verecek mi böyle bir şeye? Sakın böyle bir şeye kalkışma. Otoyolda birilerini kaza yapmasına sebep olursun. Kendini geliştir, bisikletini geliştir, bisiklet ile tur nasıl yapılır öğren ondan sonra böyle bir işe kalkış. Bu halde ya kendini öldürsün ya da başka birinin kaza yapmasına sebep olursun. Sakın...
Bu foruma üye ol tecrübeli insanlardan ve onların yaptıkları turlardan yararlan.

 
Küçük dostum bak, sporcu değilsin öncelikle bu yol için yeterli kondisyonun olması gerek bu bir. İki yollar tek başına büyük bir birey için bile tehlikeli, üç yaşınız zaten küçük kondisyonu boş verin yeterli güç zaten yapamazsınız, dört tek seferde gidemezsin, beş gittiğin yolun dönüşüde var ve son olarak söyleyeceğim bisikletin uygun değil. Hevesini kırmak istemem genç adam, biraz bekle geliştir kendini güzel bir yol bisikleti edin o arada kondisyonunu geliştir yaşında büyüsün 15 gibi veya daha büyük olduğun zaman bir ekip bul onlarla birlikte sür tek başına tehlikeli yollar, yolda kalsan alacak biri olmaz. Öyle ekiple gezersen hem önce hem de arksda bir kamyonet olur gerekirse ona binersin. Hevesin hoşma gitti bu yolda devam :)
 
Arkadaşlar selam, yakın bir zamanda Ankara'ya gitmeyi planlıyorum. İstanbul-Ankara hiç hayatımda uzun yol yapmadım bisikletle, 13 yaşındayım. Sizce çıkabilir miyim? Yola eğer çıkabilirsem bu benim için çok güzel bir deneyim olacak. Bisikletimin markası Salcano lion, ihtiyacım olan her şeyi alacağım tabii ki de. Yola çıkarsam geceleri severim fakat kurt köpek vs. onlardan hoşlanmam. Sizin önerileriniz nelerdir sizce çıkabilir miyim yoksa hayallerim hayal olarak mı kalacak? 1-2 haftadır bisiklet sürüyorum, tempo benim için çok önemli. Müzikle vs. taşımak istiyorum. Ailem bu işte ciddiye almadı fakat ben bu konuda ciddiyim. Bisiklet hakkında bir fikrim yok, anlamam bu işlerden, 435 kilometrede sadece lastiğimin havası inerse yapabilirim. Stabil bir hızda giderim, bir sorun çıkacağını umut etmiyorum. Yolda çok şeyler oluyor fakat ben istiyorum. Yapmaya çalışırımda mesajlarınızı bekliyorum.
Öncelikle araçların yaya ve bisikletlilere saygıları yok bu yüzden bile gidilmez.
2.Olarak ise reşit değilsin yani ailenin izni olmak zorunda.
Söyleyeceğim tek şey :
Bence bunu yapma!
 
Yaşından kaynaklı gereksiz bir girişim. Olimpiyat sporcuları bile bahsettiğin rotayı çizerken durup düşünür. Bir heyecan olarak aklına girmiş ama daha yolun yarısını göremeden üşenir geri dönmek istersin. Ayrıca 13 yaşında ailen böyle bir şeye nasıl izin versin sence? Reşit olman gerekiyor. Reşit olduktan sonra yine aynı hevesin devam ederse yaparsın. Böyle işlere ufaktan başlanır. Önce sen bisikletinle bir ilçeye git ondan sonra il değiştirmeye bakarsın :) Durduk yere ailenin başına iş açma.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı