1000 TL'lik Sistem Toplama

İlla PC olacak demiyorsanız konsola yönelmenizde fayda var zira bu bütçeden çıkacak bir sistem pek tatmin edici olmayabilir hatta olmaz.
 
Nedenini, o bütçe ile toparladığınız sistemde oyunlara Fraps açarak girdiğiniz zaman anlarsınız.
 
Sistem toplarsın. Hatta şimdi istersen toplayabilirim. Ama yeni çıkan oyunlar da çok performans alamazsın.

- - - Güncellendi - - -

Hatta böyle bir sistem topladım.Bütçe'nizi 150 tl aşıyor.Hatam varsa arkadaş'lar düzeltir.

Toplam (KDV Dahil):​
1.555,85 TL
*1.166,89 TL
 
Sistem toplarsın. Hatta şimdi istersen toplayabilirim. Ama yeni çıkan oyunlar da çok performans alamazsın.

- - - Güncellendi - - -

Hatta böyle bir sistem topladım.Bütçe'nizi 150 tl aşıyor.Hatam varsa arkadaş'lar düzeltir.

Toplam (KDV Dahil):​
1.555,85 TL
*1.166,89 TL
Ne kadar ekmek, o kadar köfte. Daha iyisi yok bu paraya.
 
Peki bütçeyi 1500-2000 TL arası yaparsak ?

- - - Güncellendi - - -

Ya da konsol olarak ne önerirsiniz ?

Bu bütçe ile oyun oynanacak sistem çıkar ama konsol mu yoksa PC mi sana kalmış bu tercih. Böyle bir bütçen varsa konsol olarak PS4 yada Xbox One almanı öneririm. Röportajı da izledi isen baya güveniyorlar konsollarına AMD işi çözmüş gibi. Fazlasıyla güzel oyunlar ve grafik delisi oyunlara geliyor yani. Yeni nesil konsollar fazlasıyla tatmin eder hatta belli başlı bütçeli PC'lerden bile.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle diyeceğim şey bir oyun bilgisayarı için bu bütçe ne yazık ki uygun değildir.Yorumlarda gördüğünüz gibi konsola yönelmenizi önermişler.Çok doğru bir karar çünkü; konsolların çok derdi yok zaten oyunlar ilk önce konsollarda denenir. Çok derdi yok dediğimden kasıt , hani atıyorum bir oyun için en az 356 bit ekran kartı lazım diyor.Konsolda bu dert yok.Zaten bir ps3 alırken açıklamada kaç gb sabit diski olduğu gibisinden şeyler yazıyor.Size önerilen şeylerin sistemi çok kötü zaten sistemi yazarken belirtmişler.Size önerim mümkünse bütçeyi biraz artırarak fiyat/performans yani ucuz fiyat güzel sistem diye açıklayabilirim.Bir oyun bilgisayarı istiyorsanız ekran kartına önem vermelisiniz.Ekran kartının gb pek önemli değil tabi gb şu yönde işe yarar ekranın her noktasına bir bellek düşer.Atıyorum her nokta 1 mb eğer bilgisayarı televizyona bağlayacaksanız.Ekranın görüntüsünün iyi olmasını istiyorsanız gb nin yüksek olması önemlidir.Oyunu daha akıcı oynamanız için ekran kartı biti yani ekran kartı genişliği fazla olmalıdır.Benim size önerim 384 bit.Ekran kartının bellek tipi vardır. GDDR , GDDR3 , GDDR5 gibi.Bunların en iyisi gddr5 dir çünkü; gddr5 in veri hızı gddr3 ten çok daha hızlıdır.Şimdi işlemciye geldik işlemci olarak tanınmış iki marka vardır.Intel ve Amd intel daha güçlü bir işlemcidir fakat amd işemciye hız aşırtırması yaparak intel işlemciyi geçebiliriz.Şimdi işlemcide amd fx serisi olabilir ama şikayetler var.Intel core i5 ve i7 arasında bir fark olmadığını söylüyorlar.Ram e gelirsek 8 gb yeter çünkü ram kısaca geçici sabit disk yani bilgisayarda ne kadar çok uygulama açıksa ram in hafızasından yer , tabi uygulamalar kapanınca ram in hafızası geri yerine gelir.Ben hem oyun oynayıp hemde oyun videosu çekeceğim diyorsan ram in fazla olması şart.Sabir disk içinde 1 TB hdd 7500 rpm + 1 tane 240 gb lik ssd yeter.İşletim sistemini ssd ye kurarsın.SSD şudur normal sabit disk den çok daha hızlı ve küçüktür.

İşte bu sistem seni ortalama 2-4 yıl arası götürür.Ne kadar 4 yıl götürmese de yeni nesil oyunların altından kalkar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı