Korsan kullanmam çok mu kötü bir şey?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sonra neden ülkemize yerel fiyatlandırma yok diye yazmayın. Zaten sizin düşünce de olan biri yazmaz da. Türkçe dil desteği adamlar vermiyor ve bazı firmalar yerel fiyatlandırma yapmıyor ülkemize (Steam kısmı için konuşuyorum ). Adamlar haklı sen onların ürününe değer vermiyorsan onlar da senin diline senin ekonomik durumuna önem vermez. Her şey karşılıklı. Nasıl her oyunda bizi kıskandığımızı söylediğimiz Almanya'nın altyazısınız geçtim adamlara özel seslendirme yapıyorlar. Biz ise hala bir alt yazı bekleyelim. Zihniyet önemli.

Topluluk çevirilerine oyuna ekleyemeyecek kadar aciz bir firma parayı haketmez.
 
Kesinlikle katılıyorum. Korsan oynamasam bile zaten hiç oynamam diyenlerin çoğu eminim ki korsan oyunlar tamamen engellenmiş olsaydı çatır çatır parasını ödeyip alırdı.
Alakası yok param olsa alırdım oyunu. Zaten param yok ve korsanda kullanmıyorum.
 
Burada duyar kasmayacağım yok işte vicdanın rahatsa oyna, hırsızlık yapmış olursun. Diyenlere aldırma. Sadece şunu söylüyorum. Eğer 150 TL'lik bir oyun oynamak istiyorsan ama paran yoksa indirime girmesini bekle Steam'de sürekli indirime giren oyunlar var üstelik %50-%75 gibi büyük indirime giriyor oyunlar. 30 TL'lik oyunu param olmadığı için almadım ve 1 hafta sonra indirime girdi 8 TL'ye aldım. Yani paran varsa direkt al az paran varsa indirimi bekle baktın ki istediğin oyun 3-4 aydır indirime girmiyor o zaman korsan indir derim.
Ailesi oyun almasına izin vermiyor.
Tabii ki kötü bir şey. Ben bu olayın bütçe ile alakalı olduğunu da düşünmüyorum. Çoğunluğu genelde verebilecek parası olmasına rağmen ''bütçem yok çok pahalı'' ajitasyonuna yatıp kendini haklı çıkartmaya çalışıyor maalesef. Kusura bakmayın ama oyuncu sistemlerine 10-15K bütçe ayırıp ortalama bir oyuna 80-100 TL ayıramamak benim gözümde çok garip duruyor. Hayatta ulaşamadığımız onlarca şey varken hiç birini illegal yollardan elde edemiyorsak bu durum aynı şekil dijital ortamda da geçerli. Unutmayın ki gerçekten geçim sıkıntısı içinde olan insanlar korsan-orijinal tartışmasından daha farklı şeyler düşünme durumundalar.
1000TL'lik bir bilgisayarı olan ne yapmalı?
 
Topluluk çevirilerine oyuna ekleyemeyecek kadar aciz bir firma parayı haketmez.
Hocam ben size katılmıyorum. Eğer oyunları değer görmüyorsa o ülkede neden onlar değer versin ki bize? Bunlar sonuçta ticari firmalar. Hep karşıyı eleştiriyoruz. Ama bazen kendimize dönüp bir bakmak gerekiyor arada..
 
Sonra neden ülkemize yerel fiyatlandırma yok diye yazmayın. Zaten sizin düşünce de olan biri yazmaz da. Türkçe dil desteği adamlar vermiyor ve bazı firmalar yerel fiyatlandırma yapmıyor ülkemize (Steam kısmı için konuşuyorum ). Adamlar haklı sen onların ürününe değer vermiyorsan onlar da senin diline senin ekonomik durumuna önem vermez. Her şey karşılıklı. Nasıl her oyunda bizi kıskandığımızı söylediğimiz Almanya'nın altyazısını geçtim adamlara özel seslendirme yapıyorlar. Biz ise hala bir alt yazı bekleyelim. Zihniyet önemli.

Kendi kendine insan yargilamana üzüldüm. Ben de isterim yapımcıların hakkı yenmesin parasıyla alalım fakat durum ortada. Ülkemizde çoğu kişinin maddi durumu yok biraz da olsa güzellik yapsalar biz de parasıyla alırız ama sen inata bindirip yüksek fiyattan satıyorsun.
 
@O Görkem Burada yazılanları okuyup da korsan oyun oynamayı bırakacak mısın cidden?
Neden Technopat'takilerin ne düşündüklerini umursuyorsun?
Buradaki baba parasıyla oyun alan çocukların ne dedikleri ne kadar önemli?
Hayatı boyunca 5 kuruş para kazanmamış çocuklar gelip korsan oyun oynayanları kötülüyorlar...
 
Kendi kendine insan yargilamana üzüldüm. Ben de isterim yapımcıların hakkı yenmesin parasıyla alalım fakat durum ortada. Ülkemizde çoğu kişinin maddi durumu yok biraz da olsa güzellik yapsalar biz de parasıyla alırız ama sen inata bindirip yüksek fiyattan satıyorsun.
Adamlar da keyfinden satıyor yüksek fiyattan değil mi? Dolara bakın arada sonra yazarsınız neden yüksek diye.
 
Birçoğu dedim zaten hocam alınmanıza gerek yok. Sizi tebrik ederim bu yozlaşmanın içerisinde bu kadar dürüst kalabildiğiniz için.
Fakat sadece 2 yıl önce bi' korsan oyun indirmiştim param yok ve çok istiyordum diye. O da zaten korsan diye oyunun ortasında bozulmuştu galiba oynayamamıştım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı