Afganistanlı Göçmenler 'Yunanistan sınır kapılarını açtı' söylemi üzerine Edirne sınır kapısına akın etti

Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
45.887
Makaleler
52
Çözümler
579
Yer
KKTC
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sosyal medyada dönen, Yunanistan sınır kapılarını açtı söylemleri üzerine Afganlı göçmenler sınır kapısına akın etti. Söyleme göre Yunanistan kapıları 28-31 Ağustos arasında açık tutacaktı. Kente çok sayıda göçmen geldi, gelen göçmenler kapının kapalı olduğunu görünce hayal kırıklığına uğradı. Bir kısmı geri dönerken bir kısmı da bekleyişlerine devam edeceğini, ayrılmayacaklarını söyledi.

Umarım tez zamanda sınır kapıları açılır ve giderler. Ülkemiz birçok sorunla uğraşırken mülteci problemi ile uğraşmak da sıkıntı, Suriyelisi falan derken aşırı fazlalaştılar. Tez zamanda gitmeleri dileğiyle.

 
Boş, 5 milyon sığınmacıyı böyle gönderemezsin, Cenevre antlaşmasına göre Türkiye'de en fazla 2 yıl kalabilir sığınmacılar ama mevcut hükümet onlara bakmayı tercih ediyor. Sorunun nasıl çözüleceğine gelirsek ise, onlara tanınan kimliksiz yapabildikleri haklar kaldırılır ve yasadışı açtıkları dükkanlara karşı önlem alınırsa zaten büyük çoğunluğu kendileri giderler, ama dediğim gibi mevcut hükümet onları göndermiyor, göndermeyecek.
 
Ülkeden atmanın çok kolay yolu var. Haberdeki gibi Yunanistan sınır kapılarını açmış diye sahte haber uyduruyoruz ve bu göçmenler tekrar sınıra akın ederler. Sınıra akın ettikleri zaman bunları paket edip ülkelerine geri gönderiyoruz.

Paketleyip çiçek mi gönderiyosun hocam her gün binlercesi tırlarla giriş yapıyor diye haber geçiyor ki bunlar sadece bizim bildiğimiz, ülkede 100binlerce mülteci var... 3-4 sene uğraşmadan bu insanları hiçbir şekilde temizleyemezsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı