Milli Eğitim Bakanı Özer: Şu anda en güvenli ortam okullardır

Milli eğitim Bakanı Mahmut Özer, en güvenli ortamın okullar olduğunu söyledi. Özer, yüz yüze eğitime ara verilen sınıf sayısı düşük olduğundan dolayı son kapatılacak yerlerin okullar olduğunu belirtti.

Özer, vatandaşlarımızı Sağlık Bakanlığının belirlediği tedbirlere de uymaya devam etti. Bu durumun aşırı da önemli olduğunu söyledi. Ayrıca Özer, kalabalık sınıfların yaygın olmadığını, istisnai bir durum olduğunu, gerekli önlemlerin de alınacağını belirtti.

Bu demek oluyor ki okulları tekrardan kapatma riskini göze almayacaklar. Yapılan açıklamalar onu gösteriyor, bence de artık kapanmamalı. Eğitim seviyesi zaten yerlerde, okulları kapatarak o kalite gittikçe düşüyor. Online eğitim geçildiğinde, herkesin aynı imkanı olmayabiliyor. Bazılarının evinde interneti olmuyor, bazılarının elektriği olmuyor. 2021 yılındayız ve şaka gibi böyle şeyler ne yazık ki yaşanıyor. Yüz yüze eğitime devam edilmesi dileğiyle. Bu lafı eski bakan da demişti ama okullar 2 ay sonra kapatılmıştı. Umarım öyle olmaz diyelim.

Kaynak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı