1984 kitabı hakkında ne düşünüyorsunuz?

SpaceSoldier

Kilopat
Katılım
20 Temmuz 2017
Mesajlar
400
Yer
Pluton
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Selamlar. 1984 kitabını okumayan pek kimse kalmamıştır herhalde. Ben maalesef bu kitabı yeni yeni okumaya başladım ve fazla beğenemedim. Olaylardan mı koptum, bana mı hitap etmedi bilemedim. Sizler bu kitap hakkında ne düşünüyorsunuz? Kitap sizce abartılmış mı? Esas anlamaya çalıştığım şey de bu.
 
Ben 2 kere okudum, bayağı sevmiştim aklımda efsane olarak kalmış. Sonradan ne anlattığını izledim Youtube'dan ben arkamdan okumuşum bu kitabı tribine girmiştim. Güzeldi.
 
Beni yanlış anlamayın ama kitabın 'balon' olduğunu düşünmekteyim. Kitap kötü değil ancak pek de beğendiğimi söyleyemeyeceğim...
 
Birkaç yıl önce okumuştum. Bazı bölümleri iki kere okudum hem daha iyi anlamak için hem de ayrıntılar için. Bu tarzı sevmiyorsanız beğenmemiş olabilirsiniz.
 
Winston ve Julia'nın konuşmasına kadar sabret sonrası akıyor zaten bu arada yaşın kaç 20 yaş altının böyle kitap okumasının bir anlamı olacağını sanmıyorum sonuçta yazar distopik bir toplum ve devlet anlayışını anlatıyor insanların ne kadar cahil, egoist ve kötü olduğunu yer yer vurguluyor insanlar konusunda belli bir tecrübeyi edinememiş kişilere pek bir şey katacağını sanmıyorum.
 
Hayvan çiftliği ve fahrenheit 451 kitaplarını sevmiştim. Yaşım 20 ve siyasi meselelere ilgim var. 1984ü de bu sebepten okumaya başladım. Olaylardan kopup tam konsantre olamadım sanırım.
 
Hayvan çiftliği ve fahrenheit 451 kitaplarını sevmiştim. Yaşım 20 ve siyasi meselelere ilgim var. 1984ü de bu sebepten okumaya başladım. Olaylardan kopup tam konsantre olamadım sanırım.

Hayvan çiftliğini okudum hayvan çiftliği güzeldi fakat biraz basit geldi bana 1984 biraz daha iyi gibi distopik kitaplar insanın içini karartıyor çoğu zaman, araya başka türde bir kitap sıkıştırsaydın keşke aynı tarz üst üste bayıyor Rus edebiyatı gibi ruble kapik ruble kapik.
 

Geri
Yukarı