Temel İngilizce bilgisi nasıl edinebilirim?

Katılım
5 Haziran 2018
Mesajlar
363
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Kasa: PHANTEKS White Eclipse P400A
Güç kaynağı: FSP 600W 80+ Psu
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ekran kartı: Sapphire Nitro+ 6600XT
Anakart: Gigabyte b450 SH2
Ram: Corsair Vengeance 2x8 3000mhz
SSD: Kingston Kc3000 1TB
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ben 21 yaşındayım. İngilizce bilmiyorum, eksikliğini çok hissediyorum oyun oynarken. Türkçe yama arıyor, manga okuyacağım zaman Türkçe çeviri bekliyor. Bir şey araştıracağım zaman kısıtlı kalıyorum. Ben İngilizce öğrenmeye nereden başlamalıyım? Sizce en azından basit İngilizce okuyabilirsem devamı gelir diye düşünüyorum. Misal manga okurken söylenenin çoğunu anlayıp 1-2 kelime anlamadığımda onları çeviri kullanarak öğrenebilirim gibi hissediyorum ama 0 İngilizce bilgisi ile bu mümkün olmuyor. En son 100 bölümlük bir mangayı sırf çeviri kullanarak okudum ve bu yöntemin bana en azından temel bir İngilizce bilgisina sahip olursam devamını getirebiliceğini fark ettim. Sizce nereden başlamalıyım öğrenmeye?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gramer öğrenmesi 1 gününü almaz o yüzden sadece kelime bilgisi üzerine çalış, daha iyi.
  • Basit bir İngilizceye yazılmış çocuk kitapları ile çevire çevire başlayabilirsin. Bilmediğin kelimeleri birkaç sefer bir yere yaz.
  • Sonra başka çocuk kitapları alıp çevirmeden okuyabilirsin.
  • Daha da gelişince bilgi vermeye yönelik İngilizce dergi, kitap veya kitapçık okumaya çalış.
  • Önce alt yazılı sonra sadece orijinal İngilizce dilinde dizi, film izleyebilirsin.
  • Merak ettiğin bir konuyu Google Scholardan akademik makale şeklinde aratıp çevire çevire oku, bilmediğin kelimeleri birkaç sefer bir yere yaz.
 
Kelime öğrenmek için uygulama tarzı bir şey yok mu peki bu yöntemle daha rahat öğrenirsin diyebiliceğiniz kelime öğrenmek benim için aşırı zor bir şey 50 kerede okusam arka arkaya o kelimeyi 1 dakika sonra unutuyorum ama tutupta bir olayla ilgili olduğunda mesela Venom filminde we are Venom dediği sahneden dolayı wenin biz olduğunu asla unutmam bu tarz öğrenme yöntemine ihtiyacım var gibi :D
 
Temeli bırakın orta seviyeye dahi getiriyor. Uygulamayı bitirmeme az kaldı ve katettiğim yol çok fazla. Bir deneyin derim.

Ben daha çok kelime kurmaya odaklı gibi gördüm Duolingo'yu benmi eksik baktım uygulamaya ücretsiz sürümden bakıyordum genelde 5 can veriyor o can sıkıcı olmazsa satın alırım onuda parası önemli değil online kurs yada uygulamanın :D
 
İngilizce bilen birilerini sürekli arayıp bulup konuşmaya çalışarak, İngilizce film, dizi ve en önemlisi kitap tüketerek. Öyle 50 tane 100 tane bilmem kaç tane kelime öğrenerek falan dil öğrenilmez. Bunun zekayla falan da ilgisi yok dil konuşarak öğrenilir, pratik gerektiren bir konudur. Zaten dil bilmeme sebebimiz devlet okullarında gerizekalı gibi matematik kıvamında İngilizce eğitim verilmesi.
 
Ben daha çok kelime kurmaya odaklı gibi gördüm Duolingo'yu benmi eksik baktım uygulamaya ücretsiz sürümden bakıyordum genelde 5 can veriyor o can sıkıcı olmazsa satın alırım onuda parası önemli değil online kurs yada uygulamanın :D
Ben deneyimledim. Yazılımla uğraştığımdan dolayı en azından Doküman okuyabilecek kıvama gelmek zorundaydım. Şu an 3. Ünitedeyim. Geçen sene plus üyeliğim vardı. Öyle aman aman da çalışmadım. Kafama estikçe ders yaptım, ligden düşmemeye çalıştım… Şu an herhangi bir dokümanı kenarda sözlük ile çok rahat bir şekilde okuyup anlayabiliyorum. Araştırmaya bir göz atmalısın.
 
İngilizce bilen birilerini sürekli arayıp bulup konuşmaya çalışarak, İngilizce film, dizi ve en önemlisi kitap tüketerek. Öyle 50 tane 100 tane bilmem kaç tane kelime öğrenerek falan dil öğrenilmez. Bunun zekayla falan da ilgisi yok dil konuşarak öğrenilir, pratik gerektiren bir konudur. Zaten dil bilmeme sebebimiz devlet okullarında geri zekalı gibi matematik kıvamında İngilizce eğitim verilmesi.

Katılıyorum film izleyerek dizi izleyerek dil öğrendim diyenler boş yapıyor çünkü o şekilde öğrenemez o şekilde bildiğin şeyi pekiştirirsin ya da çoğu şeyi anlar 1-2 cümleyi anlamazsan onu kontrol ederek geliştirirsin kendini ama 0'dan İngilizce öğrenirken hiçbir şey anlamıyorsunki diziden filmden öğrenesin en başta cümle sıralaması farklı Türkçeye göre :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı