MH751 vs Takstar Pro 82

FantastikTürk

Megapat
Katılım
11 Aralık 2016
Mesajlar
8.868
Makaleler
7
Çözümler
23
İyi günler. Kendime sadece ama sadece müzik dinlemek ve ara sıra film izlemek için (MH751 oyuncu kulaklığı ismiyle geçtiği için konuyu buraya açtım) kulaklık bakıyorum. Aklımda birçok kulaklık vardı ama en son Takstar Pro 82 ile MH751'de karar kıldım. İkisinin aynı kulaklık olduğunu biliyorum. Ancak arada bazı farklar var ve tercihim konusunda kararsız kaldım bu yüzden.
  1. Takstar'ın garantisi var mı? Distrübütörü Takstar'ın sitesinden baktığım kadarıyla Pan Music. Ama haklarında en ufak bir şey ne biliyorum ne bulabildim. Kulaklıkta bir sorun yaşadığım takdirde ikinci defa bu meblayı karşılayamam yani kulaklıksız kalırım.
  2. MH751 ile Pro 82 arasında ses olarak ne fark olduğunu bulabildiğim her yerden okudum. Genellikle MH751'in sound stageinin daha geniş olduğunu, Pro 82'nin tremble'ındaki bir sorunun MH751'de düzeltildiğini söylüyorlar. Ancak Pro 82'nin ise daha temiz ve net bir ses verdiği söyleniyor. Arada ne kadar fark var? Benim için sadece müzik performansı önemli ama odyofil de değilim. Aradaki farkı anlayabilir miyim?
  3. Bu kulaklıkları bilgisayarda ALC1220'de ve dandik bir telefonda dinleyeceğim. MH751'in sesi biraz daha kötü olsa bile OHM'unun Pro 82'ye göre düşük olmasından dolayı daha iyi performans alırım diye düşünüyorum ama emin değilim?
  4. MH751'in mikrofon artısı var ve mikrofona ihtiyacım var ancak MH751'in sesleri yansıttığı doğru mu? En kötü ihtimalle AliExpress'ten bir yaka mikrofonu alırım idare eder. Ama bu da daha fazla para ve zaman kaybı demek.
 
Son düzenleme:
Şuan piyasada MH751 satan tek satıcı zoccoshop, 737 TL. O da hijyen kuralına uyup iade almıyordur muhtemelen (yine de sorun satıcıya).
MH752 satan tek ve en ucuz yer QP, 849 TL. QP iade alıyor, oradan 2 kere kulaklık iade ettim sorunsuz.
Pro 82 691 TL, yaka mikrofonuyla falan ugrasmamak icin hic almayın bence.
Qp mh751 satmıyor mu derseniz, stoklardan dolayı mh752'den bile pahalı suan.
Mh752 alıp rahatınıza bakın bütceniz varsa. Begenmezseniz iade de var.
 
@FantastikTürk

Cooler Master MH752 modelinden uzak durun. Alıp denemek isterseniz siz bilirsiniz.
Bu forumdan benim discord kanalıma, sosyal medya hesaplarıma gelip sen haklıymışsın diyen çok kişi oldu.

MH751 modeline bir şey diyemiyorum. Ancak sorunlu ürünler hala stokta var.

Bir düşünün MH751 ve MH752 neden artık stok sorunu yaşıyor ve sadece bizim ülkemizle alakalı bir durumda değil bu araştırmalarım kaynaklı.
MH752 ile gelen ses kartı ise tam bir rezalet ürünü.

Bu seride kulaklık iç bağlantılarında ciddi sorun var. Sağlam partiler var mıydı derseniz evet vardı. Ancak bu partiler reklam amaçlı kullanıldı.

MH752 ürünü iade sonrası bir arkadaşım alma dediğim halde gidip inatla aldı. Bendeki sorunun bire bir aynısını yaşadı. İade etti MH751 aldı. Yine aynı sorun yaşandı. Beraber mağaza dolaştık MH751 ve MH752 olan yerlerde baktık. Hepsinde aynı durumu yaşadık. Ancak MH751 olup 2,3 tane üründe sorun görmedik ama teşhir ürünü diye almadı arkadaş.

MH751 ve MH752 modelinde dışarı kaçan ses çok yüksek değil mikrofon algılayacak kadar. 100% değerde belki derim ama zaten kimse %100 değerde kullanmıyor.
MH752 ile alakalı geçmiş konularıma bakın. Ciddi ispatlar attım. İmkansız değerlerde ses karşıya gitti. Bunu yaşayan bir tek ben değilim bunuda ayırca söylüyorum.


Kıyaslama konusuna gelirsek eğer mikrofonu işin içine katmazsak Takstar Pro 82 çok daha iyi ama beslemek lazım kulaklığı.
MH751 ve MH752 üzerinde kulaklık sesi bence yeterli. Mikrofon dahi çok temiz bir sese sahip ama sorunlu bir kulaklık olması yüzünden o mikrofon rezil oldu benim gözümde.

MH751 ve MH752 ile gelen mikrofonu Razer, Corsair, Asus, Sennheiser kullansın ve ciddi bir geliştirme yapsın yazılımsal olarak piyasa yerle bir olur o kadar diyorum.
Mesela Corsair HS80 çıkarttı. Bu kulaklık ile bu mikrofon birleşse keşke diyorum ama nerde.
 
@1card1 Maksimum bütçem 700 TL maalesef. CM MH751 730TL'ye satılıyor. İndirim beklerim diyordum.

@Mevlüt Çetinkaya Hocam uzun yazı oldu sorum çoktu çünkü ama yardımcı olursanız çok memnun olurum. Çünkü Türkçe başka hiç kimse bulamadım sorabileceğin.

Anakartim B450 Aorus Pro. Ses yongasi standart anakartlara nazaran daha kaliteli diye biliyorum çünkü hem ALC1220 hem de WIMA FKP2 ve Chemicon kapasitörler kullanıyor. Ama doğruyu söylemek gerekirse ses yongasından ve kartından zerre anlamıyorum. Sitede yazanı söyledim ki o da çoğunlukla bait oluyor. Tek bildiğim gördüğüm kadarıyla bu yonga çoğunlukla X570 orta seviyeden sonra kullanılıyor benimki B450 olmasına rağmen var. Bu linkten bakabilirsiniz ses yongasına. Sizce bu anakart Pro 82 ve MH751'e yeter mi? Ben yeteceğini düşündüğümden MH752'yi hiç hesaba katmadım bile. Telefonum şu an çok kötü ama ileride değişme niyetindeyim. Yabancı incelemelerde iyi bir telefonun yeterince besleyeceği yazıyordu. Siz ne diyorsunuz?

MH751 ve 752'deki sorun derken mikrofon ve vida sorununu kastediyorsunuz galiba.

Bildiğim kadarıyla kulaklığı düzenli biçimde 90 derece çevirirseniz vidası gevşiyormuş ve ses gitmesi oluyormuş bir süre sonra. Ancak yabancı yazılarda bu sorunun 2019 partisinde kaldığı yazmıştı. Ben de endişelenmemiştim bu yüzden. Siz ne zaman yaşadinız bu sorunu?

Mikrofon sorununa ise kulaklığı doğrudan ana karta bağlayın, Windowstan gain ayarını değiştirin ve Voicemeeter kullanırsaniz sorun olmuyor diyordu ama ne kadar doğru bilmiyorum. Denediniz mi? Bir de bu sorun mikrofonu kapatsanız bile oluyor mu? En kötu ihtimalle mikrofonu kapatırım yaka mikrofonu alırim diyordum. Ama kapalı olmasına rağmen veriyorsa o çok sıkıntı olur.

Ses kalitesi olarak MH751/2 ile Pro 82 arasında çok fark yok diye okudum her yerde. Sizce aradaki fark odyofil olmayan birinin fark edebileceği türden mi?

En önemli sorum da garanti. Ben Takstar alıp da bir sorun yaşarsam karşımda muhattap bulabilir miyim?
 
@FantastikTürk

Takstar üzerindeki Türkiye desteği hakkında bilgim yok.
Cooler Master'ın Türkiye ayağındaki bazı yetkilileri kendilerini çok yükseklerde görüyor. Sorunlu bir ürünün servis merkezine gidip işlem alınması gerekirken mağazada kendi kafalarına göre kontrol sağlayanı biliyorum. Teknik anlamda bir gram bilgisi olmadığı halde. Bu sebeple Cooler Master markasından bir ürün veya kulaklık alacaksanız eğer servis merkezinde işlem gördüğünden emin olun.

MSI markası Türkiye üzerindeki karşılığı neyse Cooler Master markasının karşılığı yine aynı.
Ancak şu an adı aklımda değil. Hem distribütörlüğünü yapan ve hemde servis merkezi olan o firmaya giderse gözünüz arkanzıda kalmıyor.

Anakartındaki ses yongası besler mi konusuna gelirsek eğer net bir konuşma yapamıyorum.
Video içeriklerine ve yazı kaynaklarına bakmak lazım.

Bahsettiğim sorun vida gevşemesi falan değil. Temas sorunuda değil.
Bu zamana kadar gördüğüm MH751 ve MH752 modellerinde vidasorunu ve temas sorunu kesinlikle yoktu ve olmadı.
Bahsettiğim durum mikrofon takılı olmadığı halde kulaklık sesinin karşıya gitmesi, takılı olduğu durumda ise mikrofonu kapatıyorsun yine gidiyor, kulaklık sesini kısıyorsun yine gidiyor.
Yazılımsal hata olsa çözülürdü. Bilgisayarı en az 2-3 kez formatladım. Ses sürücülerini kaç kez kaldırıp yükledim bir anlatsam varya uzar gider.
Kulaklığın iç yapı kart ve kablo, soket bağlantılarında ciddi yapısal sorunlar var. Buna sebep olan odur.

Cooler Master yetkilisi ile zıtlaştığımız süreçte Rampage markasının 80 TL lik kulaklığını karşısında getirdim ve çok yıpranmış olmasına rağmen öyle bir sorunu yoktu mesela. 100% seste dahi dışarı ses verirken mikrofon algı yapmıyordu.

Takstar Pro 82 empedans: 32Ω ±% 15 olarak görükmekte. Bu kulaklık nedense aklımda empedans: 90Ω ±% 15 olarak kalmış. Empedans: 32Ω ±% 15 olması sebebiyle ses kısıklığı veya kalitesizliği görmezsiniz.
Bir ancak varki yüksek ohm değerine sahip kulaklıklar beslendiği taktirde çok daha iyiler.

40mm sürücü kötü bir sürücü değil ama bir 50mm sürücü performansı vermez.


Buna bakın derim. O kadar para verdikten sonra en azından bu olmalı.

Net bir bütçen varsa kesin olarak onu belirtmen iyi olur. Ona göre öneri değerlendirmesi yapalım.
 
Takstar garanti konusunda nasıl bilmiyorum. Elimde iki tane Pro 82 var, bozulursa yedek olsun diyerek almıştım fakat 2019da almış olduğum bozulmadı, kozmetik olarak da sağlam. Philips SHP9600, AKG K361, Sennheiser HD560s kulaklıklarından daha sağlam ve malzeme kalitesi daha iyi. 3 yılın sonunda gıcırdama vs yapmadı hala.
Ekstra bir amfiye gerek yok. Tomahawk b450 besleyebiliyor. Tabi dac ile sese renk geliyor fakat b450 yeterli.

GM200'ü düşünebilirsiniz. Takstar'ın kendi yaptığı Pro 82'ye mikrofon eklenmiş halidir.
 
Takstar garanti konusunda nasıl bilmiyorum. Elimde iki tane Pro 82 var, bozulursa yedek olsun diyerek almıştım fakat 2019da almış olduğum bozulmadı, kozmetik olarak da sağlam. Philips SHP9600, AKG K361, Sennheiser HD560s kulaklıklarından daha sağlam ve malzeme kalitesi daha iyi. 3 yılın sonunda gıcırdama vs yapmadı hala.
Ekstra bir amfiye gerek yok. Tomahawk b450 besleyebiliyor. Tabi dac ile sese renk geliyor fakat b450 yeterli.
Yorumunuz için teşekkürler. Malzeme kalitesi konusunda kötü de değil iyi de değil diye okumuştum. Yorumunuz faydalı oldu zira ben kulaklığımı çok dikkatli kullanan biriyim.

Tomahawk B450'ye göre ses yongam daha kaliteli. Tpmahawk'da ALC892 var ve kapasitör ismi söylenmemiş sadece hİgH qUaLiTy yazmışlar. Aorus Pro'da kapasitörlere WIMA ve Chemican demişler (Sadece pazarlama tekniği mi bilmiyorum ama) ve ALC1220 var. Bilgisayarda sorun olmaz o zaman.

GM200'ü düşünebilirsiniz. Takstar'ın kendi yaptığı Pro 82'ye mikrofon eklenmiş halidir.
GM200'ü gördüm ama çok çirkin geldi :) Yine de ses olarak birebir aynı ise almayı düşünürüm en azından mikrofon derdim kalmamış olur. Aynılar mı? MH751/2 VS Pro 82 gibi bir fark var mı aralarında?

Garantisiz urun satisi yapamaz kimse, minimum 2 yil garanti vermek zorunda ithalatci/distributor firma.
"Zorunda". Kanunen öyle tabii biliyorum. Ama genelde dandik firmalar "Kullanıcı hatası" diyerek doğrudan yolluyorlar. Ondan korkuyorum zaten.

Bahsettiğim durum mikrofon takılı olmadığı halde kulaklık sesinin karşıya gitmesi, takılı olduğu durumda ise mikrofonu kapatıyorsun yine gidiyor, kulaklık sesini kısıyorsun yine gidiyor.
Siz sadece mikrofon sorununu diyorsunuz anladım. MH751/2'lerde bir ara vida sorunu olan parti varmış. Vida gevşediğinde ses gidiyormuş falan. Bazıları da kablo kopuyor VS. diyordu.

Mikrofon sorununun kaynağı sizden değil. Noise Gate bulunmadığı için ses karşıya gidiyor. Yani kulaklık kaynaklı. Kronik diyebilirsiniz. İnternete ingilizce aratında sayfalarca çıkıyor karşınıza. Sadece Türkiyedeki partide olan bir sorun değil yani. Cooler Mater teknik servis elemanıyla kavganızın büyük kısmını okudum. Çalışan kronik sorundan haberdar değilmiş ve boş yere inat etmiş. Sadece o da değil. Kulaklıktan kaynaklı bir sorun olmasaydı bile, teknik servisin bu şekilde müşteriyle kavga edip imajını zedelemesi yerine bu seferlik değişim yapıp forumda böyle bir yaygara koparmamasını tercih ederdim. Kesinlikle bahsettiğiniz eleman gözümden düştü. Cooler Master ürünleri servise yollarken dikkatli olacağım.

40mm sürücü kötü bir sürücü değil ama bir 50mm sürücü performansı vermez.
Sadece ses sürücüsünün büyüklüğüyle olmuyor ki. Pro 82'nin eski versiyonu Pro 80 50MM iken Pro 82 40MM. Ve Pro 82 daha iyi ses veriyor.

Buna bakın derim. O kadar para verdikten sonra en azından bu olmalı.
Net bir bütçen varsa kesin olarak onu belirtmen iyi olur. Ona göre öneri değerlendirmesi yapalım.
Daha önce dedim zaten. Maksimum 700TL. Ayrıca Bluetooth düşünmüyorum. 700TL'lik kablolu stüdyo kulaklığı ile 900TL'lik Bluetooth oyuncu kulaklığının sesinin bir olmasına imkan yok. Ses kalitesinden ödün vermek istemiyorum o yüzden kablolu olmasını tercih ederim.
 
@FantastikTürk Bahsettiğim Asus ürünü 900 TL bandında bir ürün değil. İndirimle kampanya fiyatıdır. 1800-2400 arasında bir fiyata sahip genel olarak.

Kablolu kullanımda 10-40000 değerine sahip yanlış hatırlamıyorsam eğer.
Tamam daha iyi olabilir de sorun bakalım para var mı? 🤣🤣 Maksimum 700TL verebilirim dedim ya. 750'liklere indirimde 700'e falan düşer diye bakıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı