Almanya'daki okul isterse öğrenci almayabilir mi?

Gchould

Hectopat
Katılım
29 Aralık 2019
Mesajlar
347
Bu hafta sonu veya 3 Ekim'de Almanya'da olmuş olacağım ama orada okul istiyorsa almayabiliyormuş diye duydum. Öyle bir şey var mı acaba? Çünkü varsa boşuna gitmiş olacağım ve buradaki okulum da çöp olacak.
Not: Merak edenler varsa babam orada çalışıyor, o yüzden gideceğim.
 
Kardesim 9 senedir Almanya'da yasiyorum ve buradaki Lise sistemi biraz farkli. Öncelik ile suan okudugun Lise ne tür bir okul? Meslek, Fen, Anadolu ya da Düz Lise mi? Öncelik ile iyi karar vermen gerekiyor Dil durumun nedir? Öyle cat diye ben geldim beni alin demek ile maalasef olmuyor. Gidecegin sehirdeki Türk Konsoloslugu ile irtibat kurmani tavsiye ederim.
 
Kardesim 9 senedir Almanya'da yasiyorum ve buradaki lise sistemi biraz farkli. Öncelik ile şu an okudugun lise ne tür bir okul? Meslek, fen, Anadolu'ya da düz lise mi? Öncelik ile iyi karar vermen gerekiyor dil durumun nedir? Öyle CAT diye ben geldim beni alin demek ile maalasef olmuyor. Gidecegin sehirdeki Türk konsoloslugu ile irtibat kurmani tavsiye ederim.

Bunların hepsini babamla konuştum. Şu an teknik lisedeyim, oraya gidince dil eğitimi veriyorlar diye biliyorum.
 
Elektrik-Elektronik
Baban bu konuya ne kadar hakim bilemiyorum fakat is sadece buraya gelince okul bulmak ile bitmiyor senin icin. Teknik Lise Elektrik Elektronik okudugun icin burada Ausbildung denilen Kategoriye dahil olucaksin. Bunun anlami bir sirket icerisinde hem calisip isi ögrenip hem okula gidiyorsun yani bizim ülkede son senede yaptigin staji burada egitimin boyunca gerceklestiriyorsun ve bunun ile bitmiyor okulu bitirme sinavin var IHK adi altinda kolay bir sinav oldugunu söylemem. Dedigim gibi Konsoluk ile kesin olarak irtibata gec.
 
Baban bu konuya ne kadar hakim bilemiyorum fakat is sadece buraya gelince okul bulmak ile bitmiyor senin için. Teknik lise elektrik elektronik okudugun için burada ausbildung denilen kategoriye dahil olacaksin. Bunun anlami bir sirket icerisinde hem calisip isi ögrenip hem okula gidiyorsun yani bizim ülkede son senede yaptigin staji burada egitimin boyunca gerceklestiriyorsun ve bunun ile bitmiyor okulu bitirme sinavin var ıhk adi altinda kolay bir sinav oldugunu söylemem. Dedigim gibi konsoluk ile kesin olarak irtibata gec.

Tamam geçerim sağ olun.
 

Geri
Yukarı