Okulu dışarıdan okumak mantıklı mı?

Öncelikle lise 1 ve 2'yi fen lisesinde 3 ve 4'ü açıktan okumuş birisi olarak söylüyorum. Eger ders çalışmayacağım benim hedeflerim farklı üniversite okumayacağım diyorsan, açığa geçebilirsin. Sınavlar online oluyor bilgisayardan sınava girip telefondan cevaplara bakabilirsin. Başka bir konu ben eğitim alıp üniversite okuyacağım diyorsan, açığa geçip dershane ile devam etmek çok mantıklı bir çözüm. Ama TYT ve AYT temelinin tam olması lazım. Farklı bir sorun daha olursa cevaplarım.
Teşekkür ederim yanıt için. Hocam dershane ücretleri fazla değil mi? Bence bu büyük bir yük olur.
 
Teşekkür ederim yanıt için. Hocam dershane ücretleri fazla değil mi? Bence bu büyük bir yük olur.
evet yaklaşık 14bin tl yaz kursu + 9 aylık okul dönemi tutuyor bin tlyede kitap parası 15 bin tlye cidden kafanızı verirseniz ilk 75 bin e girersiniz
 
Eğer ki oturup çalışmanız gerektiğinin farkındaysanız, açıktan okuduğunuz zaman yaşıtlarınıza oranla kazanacağınız ortalama 7-9 saati verimli geçirir, derslerimi çalışırım ve disiplin sorunu yaşamam diyorsanız geçilir. Ben de çok yüksek ihtimal geçiş yapacağım. Günlük okula harcadığım 9 saati üniversite sınavına harcamak benim için harika olacaktır.

Siz de disiplininizi koruyacağınızı, dersleri salmayacağınızı ve daha sıkı çalışabileceğinizi düşünüyorsanız evet geçilir.

Ancak derseniz ki ben eve gidince refaha kapılırım, hocalarımın zorlaması olmadan ders çalışamam o zaman geçmeyin. Çok büyük sıkıntı yaşarsınız.
Ailenizi açık liseye nasıl ikna ettiniz?
 
Ailenizi açık liseye nasıl ikna ettiniz?
Aileme neden bunu yapacağımı, yapmamın bana getirilerini ve hedeflerimden bahsettim. Onlar da anlayış göstererek "Bu riskli bir şey, ancak bu riski alırsan ve başarırsan da hayatın çok değişebilir. Karar senin kararın, arkandayız. Nasıl çalışmak istiyorsan öyle çalış." Dediler.

Sadece saat konusundan bahsetmem bile onların algısının değişmesine yardımcı oldu. Günde 9 saat okula gitmeyerek, ayda 270 saat kazanıyorum. 9 aylık bir okul sürecini baz alırsak bu aşağı yukarı 2430 saat yapıyor. Bu da yaklaşık 100 günlük bir kâr demek. Okula giden rakiplerimden ortalama 100 gün daha fazla çalışma şansım olacak. Okula giden rakiplerim birinci dönem 2 ikinci dönem 2 hafta olmak üzere toplam 1 aylarını okul sınavları için harcayacak. Buradan da 30 günlük bir kazancım olacak. Proje ödevleri hazırlığı, performans ödevi hazırlığı vs. derken bu gün avantajı daha da artıyor. Bunlar kabataslak hesaplamalar, hafta sonu hesabı vb. yapmadım, bir ayı direkt 30 gün olarak kabul ettim.

Okul çıkışı eve gelip, belki de okul çıkışı dershaneye gidip ardından eve gelip çalışmanın verim açısından ne kadar yorucu ve kötü bir şey olduğunu saymıyorum bile.

Bu tarz açıklamalar yaparak, okuldaki derslerin bana getirisinin olmadığını, dersleri hocalara göre daha hızlı bir şekilde YouTube üzerinden halledebildiğimi açıkladım ve bunu kanıtladım. Sonuç olarak da kabul ettiler. Riskli bir durum farkındayım, fakat hayatım boyunca elbet bir yerlerde risk almam gerekecek.

12.sınıfta açık liseye geçiyorum. Bu seneyi disiplin seviyemi arttırmak amaçlı ve 11.sınıf + TYT çalışmalarım için kullanacağım. Seneye ise maksimumumu vereceğim. Seneye açığa geçtiğim zaman refaha kapılmamak için de kendimi şimdiden zor şartlara alıştırmaya başladım. Ailem benim bu çabalarımı gördükçe de "Bu büyük ihtimal yapacak" düşüncelerini benimsemeye başladı. Bakalım, zaman gösterecek her şeyi.
 
Bende yoruluyorum ama idare ediyorum yorulsam bile gidiyorum siz meslek liselisiniz meslek lisesi nasıl dışarıdan olacak iş yapıyorsun orada.
 

Geri
Yukarı