Lenovo Legion 5 5600X RTX 3060 11.999 TL'ye alınır mı?

Acaba intelde var da amd işlemcide mi yok?
Ama forumda her ikisinde de olduğunu söyleyen de var ilginç.


Eki Görüntüle 1172372

Çözdüm Advenced Optimus her iki işlemcide de açılabiliyor, ben devamlı monitör ile kullandığım için bende mod değişim ekranı pasifti. Zaten açıklamada da "Harici ekranlar bağlandığında dizüstü ekranın ayarları kullanılamaz" yazıyormuş.

Yani cihazı monitörsüz kullanıyorsanız ve oyunlarda Hibrit kipini aç-kapat yapmak zor geliyorsa "Nvidia denetim masasın>3D Ayarları>Ekran yönetim modu>Otomatik olarak seç" ile Advenced Optimus u aktif ederek oyunlarda discrete gpu performansını yeniden başlatmaya gerek kalmadan otomatik olarak alabilirsiniz.

Monitör ile kullanıyorsanız da zaten HDMI portu doğrudan harici grafik kartından çıkış aldığı için sorun yok, discrete GPU performansnı veriyor monitör ile.

Sana kotu diger Legion 5 sahiplerine iyi bir haberim var. Lenovo US gorevlisiyle konustum Legion 5'lere XMP destegi geliyormus. Yani 1.35 Volt RAM'leri XMP profiliyle kullanabilecegiz gibi gorunuyor. Simdilik sadece bir duyum yalniz.

Benim için kötü bir haber değil. Benim performans artışına şu an ihtiyacım olduğu için aldım, ve 2Rx8 bellekler beklediğimden de fazla bir fark yarattı, çok memnunum mevcut performansından. Ama eğer xmp desteği gelir ve 1.35v da elimdeki 1.2v belleklerden ciddi bir performans farkı sunarsa o upgrade'i de yapmayı düşünebilirim. Yani benim için de iyi bir haber olur eğer doğru çıkarsa :)
 
Çözdüm Advanced optimus her iki işlemcide de açılabiliyor, ben devamlı monitör ile kullandığım için bende mod değişim ekranı pasifti. Zaten açıklamada da "harici ekranlar bağlandığında dizüstü ekranın ayarları kullanılamaz" yazıyormuş.

Yani cihazı monitörsüz kullanıyorsanız ve oyunlarda hibrit kipini aç-kapat yapmak zor geliyorsa "Nvidia denetim masasın>3D Ayarları>Ekran yönetim modu>Otomatik olarak seç" ile Advanced optimus u aktif ederek oyunlarda discrete GPU performansını yeniden başlatmaya gerek kalmadan otomatik olarak alabilirsiniz.

Monitör ile kullanıyorsanız da zaten HDMI portu doğrudan harici grafik kartından çıkış aldığı için sorun yok, discrete GPU performansnı veriyor monitör ile.

Benim için kötü bir haber değil. Benim performans artışına şu an ihtiyacım olduğu için aldım, ve 2RX8 bellekler beklediğimden de fazla bir fark yarattı, çok memnunum mevcut performansından. Ama eğer XMP desteği gelir ve 1.35v da elimdeki 1.2v belleklerden ciddi bir performans farkı sunarsa o Upgrade'i de yapmayı düşünebilirim. Yani benim için de iyi bir haber olur eğer doğru çıkarsa :)

Hocam boşta ve aşırı yükteki sıcaklıklarınızı aktarır mısınız?
 
Hocam boşta ve aşırı yükteki sıcaklıklarınızı aktarır mısınız?
Balanced mod, Gpu overclock kapalı, Monitör bağlı, Oda sıcaklığı 24 derece. Cihaz bir kaç saattir açık.

Boşta CPU - dGPU ikisi de ortalama 35 derecelerde.
Oyun (Pubg) esnasında tam yükte değil ama:
CPU Max: 76, dGPU Max: 70

Prime 95 (small FFTS) ve Kombustor (msi burn in mode) ikilisi ile de tam yükte 15 dk bir test yaptım senin için:
Balance mod:
CPU Max: 80, dGPU Max: 65 (CPU 80 dereceye ulaşınca fan devri artıyor ve CPU 78, GPU 63 derecede sabitleniyor)
Performance mod:
CPU Max: 90, dGPU Max: 74 (CPU 90 dereceye ulaşınca fan devri artıyor ve CPU 78 (3.3Ghz), GPU 74 derecede sabitleniyor)
 
@Do It Yourself xmp gelirse o upgrade nasıl yapıcaksın hocam sadece intel işlemciler desteklemiyormuydu onu bu arada benim ram'lerde geldi ama anca 3 ay sonra deneyebileceğim...
WhatsApp Image 2021-09-24 at 16.54.05.jpeg
 
@Do It Yourself XMP gelirse o upgrade nasıl yapacaksın hocam sadece Intel işlemciler desteklemiyor muydu onu bu arada benim RAM'lerde geldi ama anca 3 ay sonra deneyebileceğim...
Eki Görüntüle 1172829

Hayırlı olsun, senin de çok çabuk geldi. XMP'ya da D.O.C.P isimler farklı olsa da aynı teknolojiler. Yani her iki işlemci de destekliyor.

Gelirse kesin yaparım demedim. Çift yüzlü bellek %20-30 arası bir performans artışı sağladı stock belleklere kıyasla eğer 1.35V'lık CL16 Ballistix'ler de çift yüzlülere kıyasla bu şekilde bir fark sağlayabilirse neden olmasın. Ama ben en fazla %10 civarı bir fark olabileceğini düşünüyorum CL16 ile.

Bir de Amazon'un önden tahsil ettiği 265₺'lik İthalat Ücreti Depozitosunu 1-2 ay içinde iade etme ihtimali var, başıma birkaç kez geldi. Eğer iade ederse haberdar ederim siz de aynı şekilde belirtirseniz sevinirim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı