Valorant sunucu kaynaklı ping değerleri mi yükseldi?

Vallahi ben oyun içinde 4 ile 10 arasında değişen ping süreleri alıyorum. Oyunun sunucuları kadar sizin internet sağlayıcınızın sunucularına olan uzaklığınız da çok önemli. Mesela benim kullandığım internet operatörünün sunucusu alt sokağımda. Speedtest'te 2ms alıyorum sabit. Bundan önceki sağlayıcımda 16 ile 20 arasında değişiyordu ping sürem.
Hocam an itibariyle denenmemiş ping sürelerini sormuyorum. Ofise geldim şimdi orada da ping değeri 50 gösteriyor.
Sanki sunucularda problem var? Evde 70 iş yerimde 50 gözüküyor. Daha gece 18 idi.
 
Dün ben 50-70 arası alıyordum ve Paris, Frankfurt serverlerinin daha az pingi var İstanbul serverine göre. Hangi ISS kullanıyorsunuz? Ben NetSpeed kullanıyorum ve normalde 21-30 arası pingim olurdu.
 
Dün akşam 18 idi sabah geçişten sonra 65'e kadar düştü. İşlem yaptılar bir dünya düzelmedi. Sunucu kaynaklı olabilir mi onu araştırıyorum. Ofisimde ki internet de 50 ping gösteriyor, 26 idi buda.
 
Frankfurt 1 Serverinde 55 pingim var ama İstanbul Serverinde 70+ var.

1632479065896.png
 
EKLEME: Sanırım sorunum şu. Bugün Türk Telekom'dan geçmiş olduğum NetSpeed ile alakalı durum.
TT IP blok aralığından çıkıp, NetSpeed CGN IP bloğuna atandım. Bu IP adresleri paylaşımlı olduğu için kullanıcısı çok ve ping yapmakta.
Sabit IP istedim 15 TL aylık kabul ediyorum, müşteri temsilcisi 48 saat içerisinde aktif olur mesai saatleri dışındayız diyor :D
Hemen hattı kapatma talebinde bulundum. Tam bir rezalet... Bugün TT yeniden başvurdum yarın sabah yeni hat kurulumu için gelecekler.
 
Ekleme: Sanırım sorunum şu. Bugün Türk Telekom'dan geçmiş olduğum NetSpeed ile alakalı durum.
TT IP blok aralığından çıkıp, NetSpeed cgn IP bloğuna atandım. Bu IP adresleri paylaşımlı olduğu için kullanıcısı çok ve ping yapmakta.
Sabit IP istedim 15 TL aylık kabul ediyorum, müşteri temsilcisi 48 saat içerisinde aktif olur mesai saatleri dışındayız diyor :D
hemen hattı kapatma talebinde bulundum. Tam bir rezalet... Bugün TT yeniden başvurdum yarın sabah yeni hat kurulumu için gelecekler.

Bununla alakalı olduğunu sanmıyorum. Superonline static IP satın aldım ancak durum hala aynı en azından bende.
 
Türk Telekom'a geçtim bu sabah pinglerim eskisi gibi 18 ms oldu mis gibi. Sorun NetSpeed kaynaklı. İptal ettirdim aboneliğimi.

Merakımdan soruyorum acaba statik IP almama rağmen hala cgn IP kullanıyor olabilir miyim? Eğer durum bu ise düzeltmeleri için müşteri temsilcisinin anlayacağı dilden nasıl anlatabilirim?
Son durum bu. Oyun içi istanbul'da 15 ila 19 arası ping alıyorum.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2021-09-25_185603.png
    resim_2021-09-25_185603.png
    681,6 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı