İtemsatış'ta hesap sattıktan sonra yaşananlar

mRekt

Decapat
Katılım
7 Ocak 2021
Mesajlar
610
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar dostlar, uzun zaman sonra yaşadığım sorun nedeniyle Technopat'a döndüm. Daha öncesinde İtemsatış'ta paraya ihtiyacım olduğu için 2 adet garantisiz offline hesap sattım, bunun için bir aptallık edip T.C. Kimlik numaramı ve ablamın telefon numarasını girdim. Daha sonra hesaplar satıldı, sorun olmadı. Bir gün benim hesabım banlandı, durduk yere. Ben de yeni hesap açıp hesabı sattığım kişilere ulaştım. Bir kişiye hesabı daha veremeden durduk yere ban yemişti itemsatış hesabım. Bunun için de telefon numarası girmem lazımdı ve bir aptallık daha edip kendimkini girdim. Desteğe falan bildirince kapatılan hesabım açıldı. Ama sadece telefon numarası girdiğim hesabı unuttum. Bugün ben asıl hesabımda T.C. Kimlik bilgimi ve telefon bilgimi ya da en azından birini sildirmek istedim ve desteğe yazdım. Ve bana 5 yıl sonra gel dedi, bildiğiniz böyle dedi. Şu an yapamıyoruz 5 yıl saklanmalı sonra gel dedi. Sebebi, olası mahkeme durumlarıymış. Sonra ben de garantili bir hesap satmadığımı belirttim, mahkeme durumu olmayacağını anlattım. Dalga geçer gibi 5 yıl sonra gelir sildirirsin dedi. Telefon numarasını da sildirmedi. Sonra aklıma hesap satmadığım diğer hesabım geldi ondan sildireyim bari dedim. Sordurdum ismini falan sildirmek istediğimi söyledim. Ve bana çoklu hesabın yasak olduğunu ve silemeyeceğimi söyledi bilgimi, sonra çat diye desteği kapattı. Hesaba gireyim dedim, erişime de kapatmış. Benim bilgiler içerde kaldı öylece. Şu an kim haklı? Bu arada diğer hesabı sadece mesaj için açmıştım başka hiçbir şey yok şu an bilgim kaldı içeride aşırı sinirliyim.
 

En azından diğer hesabın telefon numarasını silip kapatsalardı, öylece kaldı numaram.
Anlattığının yarısını anlamadım ama bizim ne yapmamızı bekliyorsun? Varsa bir şikayetin bahsi geçen siteyi savcılığa şikayet eder, kişisel bilgilerini rızan olmadan sakladıklarını belirtirsin dava açılır.

Hayır, haklı veya haksız olduğumu söylemenize göre dediğinizi yapacağım.
 
Onlar haklı. TC gibi bilgiler önemlidir ve her siteye girilmemelidir. İtemsatis güvenilirdir ancak, bir kişinin bilgilerini, bu kadar girip, silmenin kolay olmayacağını düşünmeliydiniz. 5 yıl sonra uğrayabilirsiniz.
 
Hayır, haklı veya haksız olduğumu söylemenize göre dediğinizi yapacağım.

Biz bilirkişi değiliz. Sitenin kullanım sözleşmesini okursun eğer 5 yıl saklama gibi bir madde yoksa direkt şikayetçi olabilirsin. Sana ne dediklerinin bir önemi yok. Çoğu zaman kabul edilen sözleşmeler bile yasaya aykırı oluyor.
 
Anlattığının yarısını anlamadım ama bizim ne yapmamızı bekliyorsun? Varsa bir şikayetin bahsi geçen siteyi savcılığa şikayet eder, kişisel bilgilerini rızan olmadan sakladıklarını belirtirsin dava açılır. Kim haklı, kim haksız karar verilir.

Rızasının olduğunu kayıt olarak kabul etmiş zaten.
Şimdi de bilgileri saklanıyor.
 
Onlar haklı. T.C. gibi bilgiler önemlidir ve her siteye girilmemelidir. İtemsatis güvenilirdir ancak, bir kişinin bilgilerini, bu kadar girip, silmenin kolay olmayacağını düşünmeliydiniz. 5 yıl sonra uğrayabilirsiniz.

Diğer hesapta, ne satış ne de bir şey yaptım fakat silmeden erişime kapattılar. Ama siz haksızsın diyorsanız pek de sallamayacağım bu olayı. 5 yıl sonra tekrar uğrarız.
 
Diğer hesapta, ne satış ne de bir şey yaptım fakat silmeden erişime kapattılar. Ama siz haksızsın diyorsanız pek de sallamayacağım bu olayı. 5 yıl sonra tekrar uğrarız.
Herkes kendine göre haklıdır. Ben sadece fikrimi belirttim. Kötü bir desteğe denk gelmişsiniz.
 
Merhabalar dostlar, uzun zaman sonra yaşadığım sorun nedeniyle Technopat'a döndüm. Daha öncesinde itemsatış'ta paraya ihtiyacım olduğu için 2 adet garantisiz offline hesap sattım, bunun için bir aptallık edip T.C. Kimlik numaramı ve ablamın telefon numarasını girdim. Daha sonra hesaplar satıldı, sorun olmadı. Bir gün benim hesabım banlandı, durduk yere. Ben de yeni hesap açıp hesabı sattığım kişilere ulaştım. Bir kişiye hesabı daha veremeden durduk yere ban yemişti itemsatış hesabım. Bunun için de telefon numarası girmem lazımdı ve bir aptallık daha edip kendimkini girdim. Desteğe falan bildirince kapatılan hesabım açıldı. Ama sadece telefon numarası girdiğim hesabı unuttum. Bugün ben asıl hesabımda T.C. Kimlik bilgimi ve telefon bilgimi ya da en azından birini sildirmek istedim ve desteğe yazdım. Ve bana 5 yıl sonra gel dedi, bildiğiniz böyle dedi. Şu an yapamıyoruz 5 yıl saklanmalı sonra gel dedi. Sebebi, olası mahkeme durumlarıymış. Sonra ben de garantili bir hesap satmadığımı belirttim, mahkeme durumu olmayacağını anlattım. Dalga geçer gibi 5 yıl sonra gelir sildirirsin dedi. Telefon numarasını da sildirmedi. Sonra aklıma hesap satmadığım diğer hesabım geldi ondan sildireyim bari dedim. Sordurdum ismini falan sildirmek istediğimi söyledim. Ve bana çoklu hesabın yasak olduğunu ve silemeyeceğimi söyledi bilgimi, sonra çat diye desteği kapattı. Hesaba gireyim dedim, erişime de kapatmış. Benim bilgiler içerde kaldı öylece. Şu an kim haklı? Bu arada diğer hesabı sadece mesaj için açmıştım başka hiçbir şey yok şu an bilgim kaldı içeride aşırı sinirliyim.

Hesabınızı açarken onaylıyorsunuz bunları eğer birilerine satar paylaşırlarsa dava açabilirsin yeni bir destek açın ve durumu anlatın ben de kapıyorum kullanmadığım hesabı şu an bilet attırcak size eğer düzgünce anlatırsanız.
 

Geri
Yukarı