Ailenin dışarıya çıkmaya kızması ve öz güvensizlik

Her aile yasak koyuyor. Başınızı belaya sokmadıkça dilediğinizi yapın ama ailenizi de fazla üzmeyin. Sonrasında ister azar yiyin, ister dayak yiyin. Ailenizin ettiği hakarete de attığı dayağa da gocunmanıza gerek yok.
Bu yaşta yapabileceklerinizi ileri yaşlarda yapamayacaksınız. Bir zaman sonra ailem yüzünden yaşayamadım demek zorunda kalmayın.

Doğru söylüyorsunuz.
 
Bazı arkadaşlar 18 yaş üstü olduğunda ayrı eve çıkabilirsin yazmış😅Ya bu arkadaşlar Türkiye’de kira fiyatlarından tut gıda, fatura vb. hayat pahalılığından haberi yok yada konu sahibine şaka falan yapıyor. Olmayacak, anlık olarak işine yaramayacak tavsiyeler vermekten vazgeçin. Türkiye’de 18 yaşını geçince hiç bir şey değişmiyor. Burası geri kalmış bir Ortadoğu ülkesi burayı ABD veya Avrupa ile bir tutmayın.
 
Bazı arkadaşlar 18 yaş üstü olduğunda ayrı eve çıkabilirsin yazmış😅ya bu arkadaşlar Türkiye'de kira fiyatlarından tut gıda, fatura vb. hayat pahalılığından haberi yok ya da konu sahibine şaka falan yapıyor. Olmayacak, anlık olarak işine yaramayacak tavsiyeler vermekten vazgeçin. Türkiye'de 18 yaşını geçince hiçbir şey değişmiyor. Burası geri kalmış bir Orta Doğu ülkesi burayı ABD veya Avrupa ile bir tutmayın.

Doğru söylüyorsunuz katılıyorum size.
 
Arkadaşlar 16 yaşındayım ve hiç öz güvenim yok çok asosyalim ben de arkadaşlarım gibi dışarı çıkıp gezmek dolaşmak istiyorum ama ailem izin vermiyor diyorlar dışarı çıkma evde kal dışarı çıkıp ne yapacaksın onlara diyorum. Dışarı çıkıp 1 saat internet kafeye gideceğim sonra da yemek yiyeceğim. Yok çıkma diyorlar ben de artık hep evde kala kala sıkıldım. Biliyorsunuz hafta sonu okul yok tüm arkadaşlarım hepsi hafta sonu dışarı çıkıyor geziyor dolaşıyor hatta gidiyorlar nargile içiyorlar onların aileleri onlara bir şey demiyor ama ben dışarı çıkmak istediğimde ailem her seferinde evde kavga çıkarıyor bana kızıyor bu durumdan sıkıldım artık. Ailem hem benim dışarı çıkmama izin vermiyor hem de üstüne her gün bana sen çok asosyalsin sen çok çekingesin kendini düzelt diyorlar sürekli yani hem kendileri suçlu hem de beni suçluyorlar benim asosyal olmamı istiyorlar. Arkadaşlarımı öyle görünce bir de kendimi böyle görünce çok üzülüyorum içime atıyorum. Arkadaşlarım hep bana gel sen de bizimle dışarı çık dediklerinde çok utanıyorum yok diyemiyorum. Utancımdan bugün de yine evdeyim her zamanki gibi şu an çok sıkılıyorum nefesim daralıyor. Sizce ne yapmalıyım? Okuyan okumayan herkese teşekkür ederim içimi dökmek istedim cevaplarsanız sevinirim.

Yaşadıklarının aynısını yaşıyorum bana da dışarıya çıkma dışarısı kötü falan diyorlar sağ olsunlar sayelerinde hiçbir arkadaşım kalmadi hepsiyle görüşmüyorum senelerdir beni unutmuşlar şimdi de çok asosyalsin sen genç adamsın gez diyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı