iPhone 13 alınmaya değer mi?

O paraya yazık gülecek veletler var fakat gerçek. Android iOS kadar iyi değil fakat daha iyi özellikli telefonlar alabilirsiniz. Kamera bakımından bence Android telefonlar iPhone kameraları kadar iyi çekiyor. Bu benim fikrim ayrıca Android kasıyor diyen arkadaş 3 bin TL'lik Xiaomi ile S21 Ultra bir mi mantıklı olun biraz?
 
O paraya yazık gülecek veletler var fakat gerçek. Android iOS kadar iyi değil fakat daha iyi özellikli telefonlar alabilirsiniz. Kamera bakımından bence Android telefonlar iPhone kameraları kadar iyi çekiyor. Bu benim fikrim ayrıca Android kasıyor diyen arkadaş 3 bin TL'lik Xiaomi ile S21 Ultra bir mi mantıklı olun biraz?

iPhone'nin kamera kalitesini hiçbiri veremiyor.
 
Bence veriyorlar iPhone sadece biraz doygun çekiyor başka farklar yok bunu da programla halledersin ama gerek yok.

Arada çok büyük fark var. Siz gözünüzle seçemiyorsunuz galiba. Ayrıca sadece kamerada değil. Ondan daha güçlü işlemciye sahip bir akıllı telefonda yok şu an piyasada. Ekran konusunda da aynı şey. İlk LTPO ekran iPhone 13 Pro'da kullanıldı. Ceramic Shield kadar sağlam bir ekran kullanan akıllı telefonda yok aynı şekilde. Kasa olarak çelik kasa kullanan telefon bulamazsın zaten.
 
Arada çok büyük fark var. Siz gözünüzle seçemiyorsunuz galiba. Ayrıca sadece kamerada değil. Ondan daha güçlü işlemciye sahip bir akıllı telefonda yok şu an piyasada. Ekran konusunda da aynı şey. İlk ltpo ekran iPhone 13 Pro'da kullanıldı. Ceramic Shield kadar sağlam bir ekran kullanan akıllı telefonda yok aynı şekilde. Kasa olarak çelik kasa kullanan telefon bulamazsın zaten.

Tamam ben pes ediyorum iPhone alsın.
 
Bu tür soruları Sosyal'de sorunca bazı arkadaşlar direkt damlıyor o kadar para verilir mi bir telefona vs...
Ben cevaplayayım: Evet verilir!
Yurt dışında, örneğin Amerika ve Avrupa ülkelerinde, orta kesimin kolayca alabildiği cihazları biz tartışma konusu yapıyoruz. Üstüne alanları gösteriş sevdalısı olarak nitelendiriyoruz. Paran varsa alırsın. Paran yoksa başka modellere yönelirsin. Bırakın insanlar istediklerini alsınlar. İki cümle edemediğimiz, bir cümle kurarken bile kara kara düşündüğümüz ülkemizde bırakın insanlar istediğini yapsın. Hava için mi alıyor? O onun eksikliğidir, kendi hâline bırakın. Sen zaten iPhone'u bir sosyal statü aracı olarak görüyorsan. Sende de bir eksiklik vardır, kusura bakma.

Hiçbir teknolojik cihaza ''ne fark var?'' diyemezsiniz. Büyük devrimler için yıllar geçmesi gerekir. Apple, bunu iPhone'u 2007 senesinde yaptı ve akıllı cihaz kavramını alt üst edip yol gösterdi. Şimdi ise Samsung Fold serisiyle yön vermeye çalışıyor, tutup tutmaması önemli değil, en azından yön verilmeye çalışılıyor. Örnek olarak elimizdeki bilgisayarlara bakın. Windows ve Macintosh'ta 1980'lerden bu yana ne değişti? İnsanlar bir zamanlar hesap makinesine sevinmişti, bunu unutmayın. Bir zamanlar Half-Life oyunu için çıldırmışlardı. Şimdi bakıp bu oyunu neden oynadık diye soruyorlar birbirlerine.

Şimdi sizlere soruyorum. iPhone 11-12-13 serisinde daha farklı ne bekleyebilirdik? Bu soru sadece Apple'a özgü bir soru değil, diğer cihazlar için geçerli. Promotion teknolojisi daha yeni getirildi, biraz geç kalındı diyebiliriz ama son kullanıcıya en güvenli ve stabil şekilde çıkarılmaya çalışıyor ve Apple bir şirket, kendine özgü hedefleri var. İşte geç çıkarma her zaman o yüzden kaynaklanıyor. Sonuçta bir şirket, pazarlama için bekletiyor da olabilirler ve kimse buna bir şey diyemez. Eleştirdiğiniz, kullandığınız telefon markaları bile aynısını yapıyor. Yapmaları lazım ki satabilsinler ve para kazanabilsinler. Kameralar iyileştirildi, çip güçleştirildi ve batarya performansı yükseltildi. Paramız yok diye parası olana aptal gözüne bakmak da ne demek?
 
Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş ya bu xiaomiciler de o hesap paraları yetmiyor gelip kötülemeye başlıyorlar ikisi aynı fiyat olsa biri bile Xiaomi almaz adam gelmiş Canon al diyor adam sürekli yanında kameramı taşıyacak kamerayı cebine mi koyacak bu kadar saçma bir yorum daha görmemiştim hayatımda 6 yıl rahat kullanırsın imkanın varsa düşünme bile al geç buradakilere ne bakıyorsun asgari ücret alan adamın sarı sitede Porsche bakması gibi bir şey bunların ki.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı