30 yaşında üst düzey futbolcu olunur mu?

teknoz

Centipat
Katılım
24 Ekim 2020
Mesajlar
351
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, ben 16 yaşından beri spor yapıyorum ancak ağırlıklı olarak son 1 yıldır yapıyorum. Sorum şu: Futbola 30 yaşında başlayan biri olarak, eğer hızlı öğrenirsem ve yetenekliysem en azından alt liglerde oynayabilir miyim? Başıma gelecek olumsuzluklar neler olabilir? Teşekkürler.
 
Hobi olarak amatör takımlarında oynayabilirsiniz fazlası çok imkansız. Yaşınız gereği ufak darbeler bile çok can sıkıcı sakatlıklara sebebiyet verecek.
 
Hobi olarak amatör takımlarında oynayabilirsiniz fazlası çok imkansız. Yaşınız gereği ufak darbeler bile çok can sıkıcı sakatlıklara sebebiyet verecek.

Fiziği atlet veya yüzücü gibi olan, altyapısı sağlam, genetiği de iyi biri sakatlık sorununu aşabilir mi?
 
Hayır ama çok sakatlık yaşadı.

Merak ettiğim birkaç soru daha vardı cevaplarsanız çok sevinirim, 1- ucuz futbol topu pahalı ve profesyonel futbol toplarına göre daha ağır sert ve hantal mıdır? Messi ronaldo gibi oyuncuların oynadığı topun özellikleri neler? 2- topa vururken parmak uçlarının acımasını tırnağın kırılmasını önlemek için parmak uçlarına sarmak için herhangi bir aparat var mı? 3- bacak kasları özellikle kalf ve kalça kaslarını güçlendirmeden sert ve uzun mesafeli şut çekmek zor mu?
 
topa vururken parmak uçlarının acımasını tırnağın kırılmasını önlemek için parmak uçlarına sarmak için herhangi bir aparat var mı?
Bunlara bence gerek yok, krampon size yetecektir.
bacak kasları özellikle kalf ve kalça kaslarını güçlendirmeden sert ve uzun mesafeli şut çekmek zor mu?
Elbette vardır diye düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı