Sizce Steam Kapanır mı? / Ne Zaman Kapanır ?

Emir Erenoğlu

Kilopat
Katılım
3 Eylül 2014
Mesajlar
1.044
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Aklıma bir anda geldi, acaba Steam ne zaman kapanacak, bunu görmeye ömrümüz yeter mi ? Bazı insanlar oyunlara servet harcıyorlar, ben bile yaz indirimlerinden 300 TL lik harcama yaptım. Yorumlarınızı bekliyorum (y)
 
Steam'in kapanacağını hiç sanmıyorum. Zaman zaman bu korku kafamın bir köşesinde beliriyor. Ama Valve'in ortaya çıkarttığı bu muazzam oluşum kolay kolay kapanmaz. Kapanması için "oyun oynamanın alfabesinin" değişmesi gerekiyor.

Digital Download olarak adlandırılan olay, kutulu oyun almaktan daha ucuza geliyor. Firmalar için de daha az üretim masrafı demek. İnternet bağlantısı gitgide daha iyi bir noktaya yükseliyor. Her ne kadar Türkiye'de göremesek de, Google Fiber diye bir gerçek şu an tüm ABD'yi kasıp kavuruyor. Pilot şehirler, çılgınlar gibi download/upload hızına sahipler. Bu yüzden internetten oyun satın alıp, indirme fikri başka bir boyuta ulaşana kadar Steam kapanmaz. Değişse bile Steam buna göre ayak uyduracaktır. Zaten Steam Machine hamlesi ile geleceğe yönelik bir yatırım yaptılar.

Ha oldu ki, teknoloji dünyasını değiştirecek bir olay gerçekleşti (gerçi o noktada Steam'in yine geri kalmayacağını düşünüyorum), bu durumda Steam kapanır. Satın alınan oyunların keyleri oyunculara bir şekilde geri gönderilir. O oyun artık nereden oynanır, orasını da muamma =)
 
Kapanması mümkün değil ancak olurda karşısına güçlü bir rakip çıkarsa ve kâr sağlayamazsa oyun satışı durabilir ama aldığımız oyunları kaybetmek söz konusu olamaz zaten şu durumda batması da imkansız gibi bir şey
 
Kapansa da pek umursamam herhalde :) Hesabımda sadece bir tane oyun var oda Metro 2033 seneler önce almıştım :)
 
Osmanlı İmparatorluğunun en güçlü olduğu zamanlarda bir vatandaşa aynı şeyi sorduğunuzda "Bu devlet yıkılmaz, saçmalama." diyorlardı. Ne oldu? Yıkıldı. Her şeyin bir sonu var. Yani kapansa bile endişe etmiyorum ben. Yeni olacak platform, Steam'den oyun transferi için zaman verir bize. (1 yıl gibi) 1 Yıl içerisinde transfer ettik, ettik. Etmedik, oyunlarımız çöp. Bu benim düşüncem.

Türkiye'den erişime kapatılması desek daha doğru olur. :D
Neden kapatılsın?
 

Geri
Yukarı